Понеже не ми се отваря нова тема...
Аз си взех веста с всичките глезотии и ръчна кутия. Подгрева на предното стъкло...няма такъв кеф, най много 5 минути при големите студове -15 леда се втечнява. В комбинация с подгрева автоматично се включва климатика (предполагам за сушене). Данъка за София за 2018 г с 5% отстъпка 286.32лв. Навигацията съм я пробвал 2-3 пъти работи добре, супер бързо се свързва със спътниците, картата е много подробна. Обновленията на навигацията са безплатни от
тук. Според мен камерата за задно виждане е голям плюс, видимостта през задното стъкло е силно ограничена. Парктроника е само заден. Мултимедийната система чете може би всичко дори .flac, има опция за гледане на видео и картинки (не съм го пробвал) Круиз контрола работи чудесно, доста икономично (90% от извънградското го карам на круиз контрол). В момета моята кола е на ~9000км разхода варира извънградско 6-7 според стила на шофиране. С темпомат настроен на 95км/ч разхода е около 6.4, най-ниския разход който успях да постигна е 6.0 без круиз. В градски условия (не софийски) варира между 8-9 зависи на колко къси разстояние се кара, на равно с 50км/ч може да се кара на 5та с много галене на газта или круиз

. Бордовия компютър има склонноста да завишава показанията за разход, при 45 реално изразходени литра гориво (от една и съща колонка) отчетеното беше около 48.
Моята е с 16" джанти размера на гумите е 195/55/16 леко нестандартен и цените на гумите са малко високи. Спирачките са брутални, абс-а коригира повече от веднъж в секунда. Друго много полезно нещо, което при другите макри се доплаща Hill hold assist (асистент за потегляне в наклон) задържа колата колата около 2 секунди или до подаването на газ, работи както при изкчване така и при спускане. Отсносно фаровете, след първото каране през ноща разбрах, че заводски не са настроени правилно та претърпяха лека корекция (може да се извърши без никакъв инструмент) и смених заводските крушки с osram nightbreaker unlimited > осезаема разлика.
Не на последно място! Колата я получих без куката която се завива отпред за да се тегли колата, от НАР обещаха, че ще ми пратят такава, когато дойде доставката уж...та така 3ти месец още я чакам.