Незнам от къде да започна, беше невероятен уикенд, но и много труден и изморителен.
Пистата е много голяма и има много чакане докато дойде твоя ред да караш. В повечето случаи трябва да си на старта и там да чакаш с гуми крикове - не е позволено да си в бокса
Събота бях решил да скъсам максимален брой гуми и да хвана трасето, бях взел различни диаметри за да нацеля правилната предавка.
В обши линии двата размера които паснаха бяха 195-50-15, 205.50.15 като с тях се кара на 3та предавка и точно след S образния завой пред боксовете се вкарва 4та.
Пробвах и няколко други размера 15ки и 16 но колата умираше и прекъсвах дрифта.
Успях да се класирам 7ми.
Първата елиминация 8на финал беше срещу черна е30 май с двигател като моя - смазах го тотално
Втората елиминация 4върт финал беше срещу Харакас със синя е30 V8, тук нещата бяха повече на кантар, но успях да го победя
На полу финала се паднах срещу един от най силните им карачи Коурупис който ме победи по-странен начин, караше на доста по-малки ъгли и на места изправяше и въпреки това присъдиха победата на него
При гонката с Коурупис, накрая се разплете задна лява гума и нави конци около спирачния маркуч и блокира апарата, помолих да ме върнат по краткия път в бокса, но гръка незнаше английски и ми каза да обикалям по пистата, в резултат карах 2 км с блокирал апарат и докато стигна до старта отзад всичко се беше запалило. Останах само с ръчна на задно дясно колело, което пък в последствие се оказа че от 2-3 удара в един от изровените кърбове е сменило геометрията , разхлабил се е реглагжа и се скъсал екцентрика...
На финала за 3-4 място се паднах срещу звяра 780 коньовата е30ка
Успях да се държа с него но отново нещо странно стана с оценката на тандема защото Статис и Сарафис казаха именно, че вземат предвид и мощността на колите в оценката
Както и да е класирах се 4ти в крайна сметка :grin: но пък карах срещу най-силните
Вечерта в бокса разговаряхме със Статис и Сарафис и стана ясно че съм получавал наказателни точки при финалните тандеми защото съм правил камшик на последната секция от пистата - това беше странно защото на брифинга преди квалификациите казаха че може да се прави камшик, на състезанието предпочитали да се прекъсне дрифта отколкото да правиш фейнт

- както и да е извиниха се че не са обяснили внимателно. След това ми обясниха точно къде мога да прекъсвам дрифта и съответно в недела карах по съвсем различен начин, но някой трябваше да го обясни още в събота на брифинга mihihi
В неделя настана Ад, цяла нощ валя и до 14 часа също
Опитахме се да оправим задния апарат и геометрията на задно дясно колело - геометрията я закрепихме на око, но накладките и диска бяха аут - поизшлайфахме малко накладките и колкото толкова. Реших че ще се опитам да компенсирам този проблем при карането.
От дъжда зоните по пистата където беше натрупан каучук бяха като да караш на лед, а там скоростта е най-голяма. Наредих се първи за квалификация с хубави гуми за мокро, но забравих да заредя, върнах се обратно в бокса и останах последен.
Както казах чака се страшно много 35-40 коли по 4 обиколки от 3.6 км - пистата изсъхна и колата ми умря тотално с големите и хубави гуми , успях да направя една много хубава обиколка, но влязох с много голяма скорост в последния завой и излязох от сухата част на пистата в мокрия каучук и замалко да се завъртя но прекъснах дрифта - но пък от другите обиколки се класирах 10ти
Пистата изсъхна съвсем и приготвих 2 195-50-15. Трябваше да карам срещу Коурупис отново този път теглих една майна и си казах, че при всички случаи падам поне няма да се дам без бой
Първия рън той води - 6 на 4 за него, видях обаче възможност да наваксам в Sката съм по-бърз и в последната част където в събота правех фейнт вече я дрифтех изцяло, а той прекъсва дрифта тоест точки за мен
Та втория рън педала до метала и 6 на 4 за мен - тоест равни
На преповтарянето той води и 5на 5, връщаме се и аз водя и бях решил точно в S ката да му направя ластик и да го дръпна за повече точки а той там не може да ме настигне, но точно на излизането от Sката трябва да се вкара 4та иначе колата влиза в прекъсвач и убива това което съм спечелил като разтояние - и пуст късмет 4та не поиска да влезе, лоста ли заяде, заради високите обороти ли, пробвах на два пъти и двата не влязоха и прекъснах дрифта, чак като паднаха малко оборотите и влезе скапаната 4та продължих дрифта, но вече всичко свърши
Като цяло съм много доволен, шасито което карам е наистина страхотно, единствено ми липсват двигател и нови и ЕДНАКВИ гуми -най-тегавото нещо е че всеки път съм с различни гуми, всеки път съм на тръни и всеки път колата отзад е различна
Проблема с комуникацията и превода остава, изключително важно е да се обясни какво се иска, какво може и какво не може - колите ни са слаби и е много важно да ги знаем тези неща за да можем да се борим без да получаваме наказателни точки за нещо което можем да елиминираме в карането. Гърците останаха наистина впечатлени, нито те нито аз предполагахме, че кола с такъв двигател може да се представи така. Наистина дадох всичко от себе си и карането си