Дата и час: 09 Сеп 2010 23:38

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Ладов 1.6 тунинговане за оффроад
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2010 20:00 

Град: Дупница
Телефон: 0885-xxx-xxx
Автомобил: ВАЗ 2101
Здравейте колеги ;) с един приятел искаме да монтираме на Самурай ладов мотор 1.6 :evil: Намерихме нивов мотор който е за ремонтиране (основен ремонт) мислим да му сложим бутала и сегменти 3-ти ремонт,нови лагери на коленовия вал и малко туних :D на главата и полиране на колектирите и генерацията :twisted: следователно и по-дашен карбуратор :cheers: моля давайте си мнението всякакви забележки приемаме :P Мотора ще се ползва в тежки условия :!:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Ладов 1.6 тунинговане за оффроад
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2010 21:12 
Нов потребител

Град: Пловдив
Телефон: 08XX-XXX-XXX
Автомобил: ВАЗ 21213 4х4 Нива
Да ти кажа , чесно не виждам смисъл да го правите.Самурая си има бавни бързи.Карам Нива с такъв мотор и до сега от мотора съм много доволен до колкото знам до сега не се е правило основен ремонт.Масло изобщо не гори и грам (с масло Кастрол сменено на 75 000км сега е на 81 000).Ладовия мотор под 2 000 оборота не върви следователно е високо уборотен от тук идва и извода ,че не ти трябва 2-литровка.Най-много да ти гори повече и да вдигаш с 40-50 и повече к/ч.
Не го приемаите като критика просто ви казвам.Човек с 50 години стаж в ремонтите на Лади и други руски коли казва ,че няма смисъл в това да се сложи по голям мотор на Нива-та и на другите джипки .Обеснява го с факта ,че Нива-та и другите джипки са създадени да вършат работа.А за да сложат 1.6 мотор значи е направена да върши работа с него не знам за Самурая с какъв мотор е смисал като кубици.Но са го мислили все пак много по добри спецялисти които са учили за това :).Ако сте навити направете го :) :) Ще е интересно Сузуки с Нивов мотор :) ;) (tease) (victory)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Мар 2010 23:55 
Аватар

Град: София
Телефон: 0883-440-261
pLay4LiFe! по мой наблюдения ладовия мотор е силен на ниските в високите вообще го няма лично впечатление,ако греша ме поправете

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2010 00:06 
Нов потребител

Град: Пловдив
Автомобил: ВАЗ 21213 4х4 Нива
Аз говоря за Нивовия мотор.Прав си до някаде но мисалта ми е: Че на нашият ситроен оборотомера е от 1 000 об/мин и тои си потегля спокойно на 1 500 2 000 оборота.А Нивата дали ще ти трагне на тези обороти ? Освен ако не е на бавни ? -Не :д Това исках да кажа :) А в високите обороти си прав ,че не я бива :)
Но като сметнеш: Луфт:3 кардана,раздатъчна,скоростна и то става мазало :д

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2010 00:13 
Аватар

Град: Бургас
Според мен не е добра идея.Ако ще ползвате самурая за офроуд трябва да се има предвид че ладовия мотор е почти два пъти по тежак от този на самурая което няма как да не се отрази на стабилноста и управлението на джипката в подобни условия това е от голямо значение.представи си склон 45 градуса с ронлива или кална почва и се спускаш с джип на които предницата го влачи а задницата почти няма сцепление :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2010 11:43 

Град: Дупница
Телефон: 0885-xxx-xxx
Стани написа:
pLay4LiFe! по мой наблюдения ладовия мотор е силен на ниските в високите вообще го няма лично впечатление,ако греша ме поправете

Колега напълно съм съгласен с тебе :cheers: мотора има потенциал в ниските :evil: и в България има доста Самурай с ладов мотор :cheers: знам че има по-добри варианти за мотор но на този подръжката е лесна и частите са достъпни :!: Самурая ще се кара само и единствено в гората :!: :!: :twisted: Не мисля че ладовия мотор е по тежък от омегов :roll: мой познат монтира омегов мотор на Самурай и сега върви отлично ;) Давайте идеи за тунинговане на мотора (victory) (hiro) :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010 18:45 
Аватар

Град: Ловеч
Телефон: 0888-251-919
Автомобил: ВАЗ 21013
Аз от офроуд не разбирам много ,но за мотора спокойно можеш да му вкараш буталца от нива на 82 мм, че даже и на 1 ремонт 82,4мм без много да го сгъстяваш ще имаш един приличен ладов мотор. От там му слагаш един обикновен механичен карбуратор и си мисля , че ще останеш доволен. Няма да олекотяваш за да има нютони повече. Това е като съвет за мотора.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010 19:19 
Аватар

Град: Видин
Телефон: 0897-585-138
А бутала от танк що да не му сложи? Къде на 1600 мотор 82.4 бутала. То кво ще остане от блока :D .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010 21:10 
Аватар

Град: Ловеч
Телефон: 0888-251-919
Автомобил: ВАЗ 21013
Ами ако дойдеш до Ловеч даже мога и да те повозя точно на такъв модел . :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010 21:25 
Аватар

Град: Варна
Телефон: 0883-437-915
Автомобил: ВАЗ 2102
Аз също съм бил свидетел на Самарови бутала 82мм. В класиков 2106 блок.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Препоръчваме Ви: