Онлайн магазин за оригинални авточасти за Лада

Българското училище сега-позор за нацията

Всякакви по смисъл и значение теми / The foreign users are welcome to post their messages in this forum
Потребителски аватар
kiril_bulgaria
Член на Лада Клуб България
Мнения: 3679
Регистриран: 21 март 2008
Репутация: 82
Местоположение: Царево

Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от kiril_bulgaria » 07 окт 2008 21:45

Колкото е по-неграмотен един човек, толкова по-лесно може да бъде манипулиран и управляван. От години целенасочено се съсипва българското образование. На новобогаташите не са необходими образовани младежи, но никога не съм мислилил, че се е стигнало до това положение:

https://www.vbox7.com/play:bcadab5c

https://www.vbox7.com/play:3bd2cc4f

Мъчно ми е за моята Родина!

2107
Член на Лада Клуб България
Мнения: 150
Регистриран: 11 април 2008
Репутация: 0
Местоположение: Шумен
Автомобил: 2107

Re: Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от 2107 » 07 окт 2008 22:16

За съжаление навсякъде е така. И то не от вчера.... :x :cry:

Потребителски аватар
paradoxx
Мнения: 263
Регистриран: 21 март 2008
Репутация: 0
Местоположение: Русе

Re: Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от paradoxx » 07 окт 2008 22:24

Напълно съм съгласен с теб. Това, което виждам е, че много голям процент от днешната младеж са неграмотни. С риск да обидя някой от форума, тук също има много хора, които не знаят как се пише на български език. Ще дам пример с множественото число на някои думи: лекция - лекциИ, а не лекциЙ; кутия - кутиИ, а не кутиЙ. Има и много други примери. Досетете се сами. Не съм на годините на Кирил и не знам образованието по негово време какво е било, но знам как беше, когато бях аз ученик. Образованието беше на ниво. Сега, за съжаление, то запада страшно много. Сетих се за още един пример, който е култов за мен: местоимението аЗ някои го пишат аС. Мога много да говоря по темата, но може наистина да обидя някой с думите си.

Потребителски аватар
butaloto.
Член на Лада Клуб България
Мнения: 2782
Регистриран: 01 март 2008
Репутация: 134
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 2103
Контакти:

Re: Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от butaloto. » 07 окт 2008 23:06

Чичо Кирил, нещо не се отварят клиповете ти. Не мога да видя за какво иде реч.
Аз освен твойте болежки, ще спомена и за мойте.
Запалиха Рила наскоро, пак някакви инвеститорски интереси. Взривиха и Морените на Витоша :x
новината - http://www.capital.bg/show.php?storyid=558999" onclick="window.open(this.href);return false;
снимка - http://www.capital.bg/shimg/zx640_559006.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
И черноморието ни отива подяволите.
Изглежда, че и мангалите имат повече права от нас. Изглежда за тях не важи закона. Питам аз - Защо малцинствата (в случая ромите) са освободени от всякакви задължения и отговорности като живеят на наш гръб, като се им се изплащат помощи от данъците които ние плащаме, от нашите пари? До кога ще продължава това? Няма да си променя отношението и мнението ми за циганите и турците. Защото винаги са освободени от всякакви задължения и отговорности, защото за тях закона не важи. Нека сега да не подхващаме излишни спорове. Пиша с най-топли чувства за нашата 'хубава' държава и за нейните жители и пришълци, не подбуждам никаква омраза на етническа основа и мисля, че няма причина администраторите да се заяждат с мен. Казвам каквото мисля.
Ето и новината http://news.ibox.bg/news/id_470684417" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето и петицията http://www.bgpetition.com/porugavane-na ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Нека тук съберем малко (или някаква част) от мистичните явления и парадокси, които се случват все по често в нашата 'нормална' държава. Аз всъщност какво мога да направя?
Две неща никога няма да забравят сетивата ми - уханието на хубавата жена и мириса от старата Лада.

Потребителски аватар
lp_devil_1500s
Мнения: 507
Регистриран: 16 април 2008
Репутация: 0
Местоположение: Пловдив

Re: Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от lp_devil_1500s » 08 окт 2008 00:48

Не навсякЪде е така за НЕщастие. Примерно това клипче е правено в някое наистина пропаднало даскало, намиращо се в село/малък град или краен квартал. Не че и в по-големите градове ги няма просто се броят на пръсти. В такива училища, оставени на произвола преподават посредствени учители, не можещи да упражнят какъвто и да е бил контрол над тази хайка подрастващи .Няма никаква мотивация - слаб характер ли, ниски заплати ли - незнам. Учителите се страхуват дори да повишават тон на децата,з ащото бащата на еди кой си бил еди какъв си. Еми като е толкова голям защо не прати синчето си да учи някЪде другаде (в текущото му даскало успех никакъв, камо ли на друго място) - то пък за какво му е. Тука вече е вината в безотговорния татко на въпросния юнак. Такива картинки се наблюдават предимно в училища до 8 клас, кЪдето хлапетиите се мислят за недосегаеми и нямат никакво уважение към съучениците си, камо ли към някой друг. В клас като този от видеото всички до един са една стока - бъдещи деграденти от гледна точка на образованието. Най-лесно е тати да те дръпне нагоре като те вземе в неговата фирма или да получаваш парите на готово. А най-лошото в такива махали/гета или каквото са е, че има и деца, чиито родители нямат финансовите възможности на останалите и синовете/дъщерите им затъват с другите (който са осигурени в последсвие). След 8 клас положението е съвсем друго. Тогава никой не търпи такива своеволия и простащини, а и освен физическо би трябвало вече да говорим и за умствено израстване, така че изпълнения от сорта си остават в основното образование. Не че при някои интелектуално напреднали индивиди този тип на поведение не продължава и в по късен етап, но тогава се броят на пръсти и ако няма кой да им удари едно рамо живота ги смазва.

curse_m
Мнения: 2521
Регистриран: 16 април 2008
Репутация: 32
Местоположение: Лакатник
Автомобил: ВАЗ 2110

Re: Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от curse_m » 08 окт 2008 09:11

Това е следствие на целенасочено унищожение на образованието у нас. Първо проблема идва от ниските заплати, оттам учителите са тотално демотивирани. Така също се отблъскват и потенциалните нови учители. Как да има учителя респект и самочувствие след като тати на някое от децата като шофьор взима 3-4 пъти колкото учителя. Това положение е характерно повече за големите градове, тъй-като в малкото останали училища по селата децата са малко и всички се познават и имат по директен контакт с родителите. Дори учителя е много често твой съсед. А и има доста по малко "лоши" фактори наоколо, освен чалга каналите.
В средното образование положението е дори по лошо, още повече липсват учители. Кадърните хора отдавна ги няма.
За висшите училища просто няма какво да се коментира. Там мозъците отдавна са напуснали или са измрели. Останали са главно такива които за нищо не стават. Е, има още останали ентусиасти но са вече много много малко. Корупцията във висшите училища пък просто взима всякакъв превес.
Разбира се това положение все още не е повсеместно, но ако върви в този дух скоро ще е. Срива става отгоре надолу, като висшето образование е вече почти мъртво, едва мърда. За съжаление аз бях студент когато вече всичко беше станало зле, но сега е още по зле.
Както изглежда ще си учим децата вкъщи или в частни училища, а който не може да си го позволи да му мисли. Това е положението. :x
Други наблюдения дето имам върху някои млади умни хора - тях просто ги мързи да напрягат мозъците си, а също им е доста трудно да видят перспективата от това да правят нещо с главата си. Те също се демотивират от фактите, че у нас няма справедливо разделение на размера на доходите според сложността на работата, а това няма нищо общо с количеството пари които взимат. Просто трябва да изчезне абсурда от нашето общество таксиджии, мазачи, шофьори и т.н да взимат повече от учители, инжинери(най-вече БАН), лекари и др.
И не на последно място голяма вина имат и родителите, които не упражняват никакъв контрол върху децата си. И така това се превръща в затворен омагьосан кръг.
Май ни трябва нова тоталитарна система за да се оправим, от някои сериозни хора, а не тия тикви дето ни управляват. И за който и да гласуваш все същата тиква си излиза. :x :x :x

Потребителски аватар
butaloto.
Член на Лада Клуб България
Мнения: 2782
Регистриран: 01 март 2008
Репутация: 134
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 2103
Контакти:

Re: Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от butaloto. » 08 окт 2008 11:46

Taка е, няма го вече бай Тошо... ;)
Две неща никога няма да забравят сетивата ми - уханието на хубавата жена и мириса от старата Лада.

curse_m
Мнения: 2521
Регистриран: 16 април 2008
Репутация: 32
Местоположение: Лакатник
Автомобил: ВАЗ 2110

Re: Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от curse_m » 08 окт 2008 11:51

Имах в предвид нещо като в Кореа например, но с изключение на разделението на страната. Нашата бивша система и тя беше една... :)
Ама и ние сме си едни овце, заслужаваме си го.

santaclash
Мнения: 413
Регистриран: 24 април 2008
Репутация: 0

Re: Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от santaclash » 08 окт 2008 17:39

Стига бе...в коя държава и преди колко години сте завършли....Аз 92-ра бях осми клас.Ходех с пистолет на училище."Макаров" с изтрити номера...купих го за 60 лева тогава,с два пълнителя.След точно две случки не съм излизал от нас без него и не съм влизал в училище без него.Имаше наркомани,крадци,въоръжени,и цигани имахме...В осми клас половината ми съученички знаеха всичко за наркотиците,лекарствата,секса,къде се събират най-големите баровци и къде е най-добрият хероин.
От съучениците ми тогава....трима не доживяха да завършат гимназията...загинаха от ножове или в престрелки.Едно момиче се самоуби като се хвърли от покрива на блока...след поредния си провал да спре хероина.Друсаше от 7 клас и си отиде в 11-ти.
Още един разбрахме,че се е самоубил вече като студент.Трима емигрираха,две момичета се омъжиха за разни араби и изчезнаха от БГ.Един го застреляха у тях,на вратата...скарал се с някакви дроги на НДК,набил им по 4-5 шамара и си тръгнал към тях.На другия ден тия го издебват къде живее,звънят у тях,той отваря вратата...и получава куршум между очите...Баба му е била в хола по това време...
На мен са ми крали якета,маратонки...най-големия дивак в училището беше едно русо човече 1.20 от земята...баща му беше собственик на една от първите фирми за внос на коли в София...той въобще не се занимаваше да се разправя....направо викаше мутрите на баща си,които идваха за 2 мин,качваха когото трябва,понякога го вадеха от час...и човека го виждахме отново след 2-3 седмици...и още изглеждаше като пребито куче.Виждал съм го да вади пачки по 700-800 лева когато заплатата намайка ми беше около 50.

Кога е тръгнало назад това прословуто българско образование,дето му палите тамян сега...Аз като бях ученик,вече беше умряло...Изпадам в ужас като си помисля,че някога ще имам свои деца.Защото знам аз през какво съм минал и знам на тях какво им предстои да видят.Не другаде,а в училище!Иначе тоя репортер е направил хубав филм.Само дето...нищо ново няма в него.Даже тия от филма са общо взето кротки и възпитани.

2107
Член на Лада Клуб България
Мнения: 150
Регистриран: 11 април 2008
Репутация: 0
Местоположение: Шумен
Автомобил: 2107

Re: Българското училище сега-позор за нацията

Мнение от 2107 » 08 окт 2008 19:31

santaclash, ама това сериозно ли? :o :o Просто не мога да си го представя, поне не и в България! :(

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта