Избор на инверторен електрожен

Всякакви по смисъл и значение теми / The foreign users are welcome to post their messages in this forum
Потребителски аватар
ivoka86
Регистриран: 16 април 2008

Мнение от ivoka86 » 23 дек 2014 07:30

Здравейте колеги,миналия месец “братята“ роми ми откраднаха добрата стара Кракра от мазето посред бял ден,та сега ми предстои покупка на нов.От известно време проучвам в нета за фирми и цени,но се изненадах колко голямо разнообразие като цени и като качество има.Електрожена ще ми трябва изцяло за домашни нужди,винкелчета,скеле на асма,общо взето за такива нужди по двора.Бюджета ми е до 400 лева,за нещо средно по качество.След доста ровене се спрях на ето този модел http://www.argo-market.com/Products/Details/1281 , някакъв човек от фирмата е писал доста по различни форуми и доста го хвали.Има ли някой такъв,удачен избор ли ще е ако го взема,все пак за такива хора като мен които не се занимават професионално със заваряване,това се купува веднъж дето се вика.Имам оферта и за правен от старите иначе,човека ще ми го даде на цената на медта за вторични.Не съм работил никога с инверторен,та ми е интересно имали други предимства освен по малкото тегло и по съвременната технология като цяло.
Поздрави и дано темата се окаже полезна и за други хора като мен :cheers:

Потребителски аватар
0gn
Регистриран: 11 април 2008
Автомобил: ВАЗ 21013

Мнение от 0gn » 23 дек 2014 10:38

По-малък и лек е инверторния, което си е огромно предимство ако живееш например в апартамент и го разнасяш насам натам. Това е. Макар че кракрата не бяха май особено тежки, пък и са удобни за носене. Аз си купих инверторен само заради теглото и плавното регулиране на тока, защото го ползвам и като аргон. Имам и навиван към 50кг правотоков на колелца, който си е само за работа в помещение, разнасянето му е мазохизъм, обаче за него съм сигурен, че и след 200 години да му завъртя копчето, ще почне да топи елелктроди. Иначе за технологията и кое как заварява- зависи от ръката на човека. Добре направени и двата типа заваряват хубаво, така че не се вързвай на приказките за качеството на шева.

Потребителски аватар
Frysco
Зам. председател на ЛКБ
Регистриран: 18 април 2008
Автомобил: ВАЗ 2105
Контакти:

Мнение от Frysco » 23 дек 2014 12:52

Аз имам модела 200П на аргомаркет.Доволен съм от него като аргон, а като електрожен-не знам, мен ме няма много по тоя метод, но доколкото съм го пробвал, работи добре.

Има много добри отзиви от колеги за този http://www.alo.bg/823703.Произвеждат се у нас, казват-работели супер.
А също така, аз лично препоръчвам този производител http://www.aigwelding.com/ имам тяхно телоподаващо и е отлично.

То това са и трите варианта в златната среда качество-цена.Единствено не си давай парите за евтините китайци от типа на райдър, енхел, вито и т.н.

Щях да пропусна основния въпрос-относно разликата между инвертора и трансформатора.Аз заварявам с телоподаващо най вече, та там разликата между трансформаторна и инверторна машина е чувствителна и е в полза на инвертора.Шева върви по леко и лесно, има по хубав външен вид, като структура на шева-не съм имал проблеми по вина на машината.

konstantin68
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 26 май 2012
Автомобил: ВАЗ 21013

Мнение от konstantin68 » 23 дек 2014 13:22

Има български,произведени в Хасково,според мен най-доброто съотношение качество-цена

Потребителски аватар
Frysco
Зам. председател на ЛКБ
Контакти:

Мнение от Frysco » 23 дек 2014 17:15

Не са български, а китайски, не се произвеждат в Хасково, а там е регистрирана фирмата която ги внася.Дали са добри-не знам.Според хората които произвеждат заваръчни апарати-не са.
Ако някой е решил твърдо да си купи такъв апарат, задължително да вземе със себе си кадърен заварчик за да го пробва, преди да го плати.

Потребителски аватар
butaloto.
Регистриран: 01 март 2008
Автомобил: ВАЗ 2103
Контакти:

Мнение от butaloto. » 23 дек 2014 19:18

Аз електрожена освен друго го ползвам и като бормашина, пробивам навсякъде с него. Само върху жената още не съм го пробвал, ама с големия електрод и тя ще остане доволна сигурно. Учил съм се на Кракра, но сега работя с РИС Перник :) Успех в избора..
Две неща никога няма да забравят сетивата ми - уханието на хубавата жена и мириса от старата Лада.

Потребителски аватар
Frysco
Зам. председател на ЛКБ
Контакти:

Мнение от Frysco » 25 дек 2014 18:43

То си има и специални електроди за тая работа-известни са като електроди за рубене.

Потребителски аватар
v_gelinski
Регистриран: 15 септември 2011
Контакти:

Мнение от v_gelinski » 25 дек 2014 20:16

Frysco, за коя работа - за пробиване, или за жената? :D
Тогда нажмут водители стартеры И по лесам, по сопкам, по воде....

Потребителски аватар
Frysco
Зам. председател на ЛКБ
Контакти:

Мнение от Frysco » 25 дек 2014 20:54

Ся не ме дърпай за езика, да простея из форума, деца четат тука. :)
Говорех за пробиване на метали с електрожен.

georgitrifonov
Регистриран: 14 септември 2023
Автомобил: VW Tiguan

Мнение от georgitrifonov » 19 сеп 2023 09:08

Здравейте! Аз когато си оправях апартамента си извиках едни майстори, от който бях много доволен https://maistordom.com/ . И след това почнах да им искам съвети за различни инструменти. Много отзивчиви.

Отговори

Върни се в “Общи приказки”