Училище за родители
- kiril_bulgaria
- Регистриран: 21 март 2008
Училище за родители
Системата, в която живеем, възпитава децата. Каквото гледат по телевизията, филми, на улица - това копират 1:1.
Всичко друго е теория и чесане на клавиатурата.
Спомням си "отстъпи място на по-възрастният да седне в автобуса" и много други подобни първични действия на подрастващите.
А правилата на чавдарчетата? Някой спомня ли си ги?
А шамара (още звучи в ушите ми) от майка ми, когато казах "тая" за учителката....
Какво да говорим, нищо не можем да направим. Аз съм се уморил.
Всичко друго е теория и чесане на клавиатурата.
Спомням си "отстъпи място на по-възрастният да седне в автобуса" и много други подобни първични действия на подрастващите.
А правилата на чавдарчетата? Някой спомня ли си ги?
А шамара (още звучи в ушите ми) от майка ми, когато казах "тая" за учителката....
Какво да говорим, нищо не можем да направим. Аз съм се уморил.
- kiril_bulgaria
- Регистриран: 21 март 2008
Училище за родители
## Чавдарчето родината свободна обича като своя майка родна.
## Чавдарчето труда обича, на помощ първо се притича.
## Малките чавдарчета са добри другарчета.
## Чавдарчето е весело дете, играе, пее, учи се, чете.
## Чавдарчето учтиво поздравява, то възрастните хора уважава.
## Чавдарчето е примерно в къщи и в клас, то помни: „Пионер ще стана аз“
## Чавдарчето труда обича, на помощ първо се притича.
## Малките чавдарчета са добри другарчета.
## Чавдарчето е весело дете, играе, пее, учи се, чете.
## Чавдарчето учтиво поздравява, то възрастните хора уважава.
## Чавдарчето е примерно в къщи и в клас, то помни: „Пионер ще стана аз“
- 0gn
- Регистриран: 11 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 21013
Училище за родители
Това са наистина хубави лозунги за деца, помнят се лесно и са позитивни. В истинския живот обаче, нещата седят различно. И тъй като в момента няма как да се замажат очите дори на децата, то резултата е такъв какъвто го виждаме.
Училище за родители
Създадоха ли шведските толерантни родители едно поколение от деца-чудовища?
Този текст е копиран от Danybon.com. Прочетете повече на http://www.danybon.com/hlapeta/svedski-roditeli/
Този текст е копиран от Danybon.com. Прочетете повече на http://www.danybon.com/hlapeta/svedski-roditeli/
Училище за родители
Тайната на успеха в училище – защо едни деца се учат добре, а други лошо?
https://cleverbook.net/blog/roditeli/ta ... rugi-losho
https://cleverbook.net/blog/roditeli/ta ... rugi-losho
Училище за родители
Учете децата да вършат монотонна работа от ранна възраст, тъй като това е в основата на работоспособността в бъдеще.
Сгъване на прането, подреждане на играчките, слагане на дрехите по закачалките, разопаковане на хранителните стоки, оправяне на масата и леглото, например. Бъдете креативни. Направете така, че мозъкът им да свързва работата с нещо положително.
Учeте ги на социални умения
Учете ги на споделяне, печелене/ загуба, компромиси, комплименти и на „вълшебните думички“. От моят опит, децата се променят в момента, в който родителите си променят отношението към родителската си роля. Помогнете на децата си да успеят в живота чрез обучение и укрепване на мозъка навреме, за да не стане прекалено късно!
Автор: Виктория Прудей
Сгъване на прането, подреждане на играчките, слагане на дрехите по закачалките, разопаковане на хранителните стоки, оправяне на масата и леглото, например. Бъдете креативни. Направете така, че мозъкът им да свързва работата с нещо положително.
Учeте ги на социални умения
Учете ги на споделяне, печелене/ загуба, компромиси, комплименти и на „вълшебните думички“. От моят опит, децата се променят в момента, в който родителите си променят отношението към родителската си роля. Помогнете на децата си да успеят в живота чрез обучение и укрепване на мозъка навреме, за да не стане прекалено късно!
Автор: Виктория Прудей
Училище за родители
Аз виждам нещата в две направления....
Научете децата да спортуват...карането на ски и колело през ваканцията не е спорт...така ще научат изпълнението на монотонни дейности със старание, търпение за постигане на някакъв резултат и, че нещо не идва даром. Тук включвам и заниманията с музикален инструмент.
Развивайте мозъка на децата. Изучаването на "математика" спокойно би могло да започне на три годишна възраст. Изисквайте от тях логическите разсъждения, а не само крайния резултат. Този аспект също е свързан със спортуването и музиката.
Концепцията на много родители, че децата няма да стават спортисти, затова няма нужда да упражняват сериозно някакъв спорт води до това, че те в последствие не подхождат сериозно и към други неща. А в ранна възраст спорта и музиката са може би основните неща, към които може да се подхожда сериозно (тренировките са всекидневие, естествено съобразено с физическите възможности).
Основния проблем, че за постигането на тези неща е необходим известен ресурс, времеви, финансов и т.н. който родителите трябва да могат да осигурят. Но както се казва, ако има желание има и начин.
Научете децата да спортуват...карането на ски и колело през ваканцията не е спорт...така ще научат изпълнението на монотонни дейности със старание, търпение за постигане на някакъв резултат и, че нещо не идва даром. Тук включвам и заниманията с музикален инструмент.
Развивайте мозъка на децата. Изучаването на "математика" спокойно би могло да започне на три годишна възраст. Изисквайте от тях логическите разсъждения, а не само крайния резултат. Този аспект също е свързан със спортуването и музиката.
Концепцията на много родители, че децата няма да стават спортисти, затова няма нужда да упражняват сериозно някакъв спорт води до това, че те в последствие не подхождат сериозно и към други неща. А в ранна възраст спорта и музиката са може би основните неща, към които може да се подхожда сериозно (тренировките са всекидневие, естествено съобразено с физическите възможности).
Основния проблем, че за постигането на тези неща е необходим известен ресурс, времеви, финансов и т.н. който родителите трябва да могат да осигурят. Но както се казва, ако има желание има и начин.
- Frysco
- Зам. председател на ЛКБ
- Регистриран: 18 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 2106
- Контакти:
Училище за родители
Самия процес на преподаване, не е проста работа и със сигурност не е за всеки.Баща ми много обича математика и със сигурност я владее до съвършенство, но е ужасен преподавател.Нетърпящ дори и най-малки грешки, груб и нетърпелив, за него преподаването се изчерпва с това да ти даде задачите и да ги провери решил ли си ги, а ако не си или са грешно решени, просто дава още.Обяснения не даваше-посочваше ми къде да чета.Често ми се случваше часове наред да вися над някоя задача, незнаейки откъде да я подхвана.Той побесняваше и ме наказваше с още задачи.Докато не схвана... е не схващах.Накрая отивахме нататък по материала... и всичко почваше наново.
Като резултат намразих математика.
Така че, преди да решите какво да учат децата, подбирайте внимателно учителите.
Като резултат намразих математика.
Така че, преди да решите какво да учат децата, подбирайте внимателно учителите.