Неплатен данък от 2014 година
здравейте колеги. Може ли някой да помогне със съвет по следния въпрос.Имам жигула за която от 2014 година не съм плащал данъци, прегледи, застраховки. Не е спряна от движение. Използвам я нелегално, по черни пътища на село. Сега имам идея да я ползвам легално. Какво трябва да направя? Трябва ли да платя данъците за последните 6 години, преглед за тази година , и застраховка, за да мога да я карам легално?
-
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 21 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 21061
неплатен данък от 2014 година
За да минеш преглед е необходимо да платиш данъка до момента. Застраховка се дължи за всяка регистрирана кола, която не е спряна от движение, но като си направиш нова не е проблем, че известно време не е имала. За прегледа също не е проблем че известно време не е имала. Глоби за това няма, стига да не те хванат когато я караш. За данъка ще има някакви натрупани лихви.
Така, че за да си редовен трябва да платиш и изпълниш гореописаните задължения.
Така, че за да си редовен трябва да платиш и изпълниш гореописаните задължения.
благодаря за отговора.
- butaloto.
- Регистриран: 01 март 2008
- Автомобил: ВАЗ 2103
- Контакти:
Част от лихвите за данъка може да обжалваш по давност. Не помня какъв бе периода.. една декларация попълваш. Разпитай по общината.
Две неща никога няма да забравят сетивата ми - уханието на хубавата жена и мириса от старата Лада.
-
- Регистриран: 21 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 21061
5 години е давностния срок за плащане на данък. Ще ти търсят от 2015 г. до момента.