Предложения за място на Събор 2024

Всякакви по смисъл и значение теми / The foreign users are welcome to post their messages in this forum
Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Регистриран: 01 март 2008
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Мнение от Денис И. » 23 яну 2024 18:55

Здравейте!

Отваряме по-рано темата за място на Събор 2024 за да има време за дискусии. Всички събрани предложения ще бъдат гласувани от Общото събрание на ЛКБ, за което членовете трябва да са получили покана.

Засега имаме една идея съборът да се проведе в Исторически Парк: https://ipark.bg/ като имаме и подкрепата на създателя на парка.

Търсим и други идеи за да имаме варианти за обсъждане. Ако имате желание и идеи за места за провеждане на събор, моля споделяйте.

Приоритет ще имат идеите, където имаме подкрепа от местните власти и членове, които биха съдействали за организацията.
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Потребителски аватар
Frysco
Зам. председател на ЛКБ
Регистриран: 18 април 2008
Автомобил: ВАЗ 2105
Контакти:

Мнение от Frysco » 23 яну 2024 19:54

.... и все пак, ако имате някоя идея, дори под формата на мечта – споделете я. Нашия клуб се е създавал точно така, с мечти и мечтатели :)

Потребителски аватар
white_shark
Регистриран: 20 април 2008
Автомобил: ВАЗ 21093

Мнение от white_shark » 23 яну 2024 21:36

Хвърлих око на тоя комплекс и според мен не е особено подходящ поради няколко причини:

1.Не е в централна България. Няма да повтарям доводите от минали години, но е факт, че когато съборът не е в централната част посещаемостта спада.

2.Поразгледах цените и честно казано малко се обърках от толкова много цифри за какво ли не...вход,настаняване в различни места, някакви много степенни менюта, някакви палатки, шатри, навеси, чадъри, шезлонги...и какво ли още не.
Мястото е видно,че е доста хубаво и това няма как да стане за без пари, но събор в такъв комплекс поне за мен би ми излязъл с едни 40-50% отгоре въпреки,че ми е на 100тина км. от дома. Не ме бърка да ги дам, но аз отивам на събор, а не на почивка и не ми трябва нищо повече от стая с баня и легло. Предполагам и това би отказало една част от хората, особено такива които идват със семействата си.

3.Почти на 100% съм убеден, че ще има проблем със шума от Ладите. Да не говорим ако някой превърти гуми или нещо подобно. Твърдо против дрифтове и селски изяви съм, но в крайна сметка сме на автомобил събор, а не на помен и е нормално някой да припука два-три прекъсвача, друг да тръгне на врати. А на такива места тия щуротии не вървят особено...

Хубаво е мястото, дори бих го посетил, но като турист и почиващ. За събора на ЛКБ мисля,че трябва да се потърси нещо друго.

Потребителски аватар
milev86
PR на ЛКБ
Регистриран: 19 май 2008
Автомобил: ВАЗ 21079
Контакти:

Мнение от milev86 » 24 яну 2024 01:23

Аз съм твърдо за още един събор на Плевен, ако колегите от Плевен изобщо все още съществуват и имат времето и нервите да го организират още веднъж.
Да се проучи варианта с наемането на тази писта, която е изключително удобна и за нареждане и за игри и за зяпачи и тн. Отделно, горе на Кайлъка до колкото помня, имаше хотел с ресторант и беше доста подходящо.
Като втори вариант предлагам къмпинг Стринава, хижа бачо Киро. Перфектно за нареждане на автомобилите и за игри.
В зависимост от желанията на колегите, ако тези две предложения се включат в анкетата и преобладаят, лично аз, а и като клуб, ще положим усилие, в посока на това всички подробности да де уточнят и предложат на домакините.

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Мнение от Денис И. » 25 яну 2024 13:23

white_shark написа:
23 яну 2024 21:36
1.Не е в централна България. Няма да повтарям доводите от минали години, но е факт, че когато съборът не е в централната част посещаемостта спада.
Факт е, че не е в централна България, но посещаемостта на двата събора във Варна беше само с около 10% или изразено в числа - само 5-7 автомобила по-малко от съборите в Дряново. Плюс това, събитието ще бъде рекламирано и от самият Исторически Парк, което би допринесло дори за по-голям брой участници. В крайна сметка, нали искаме да разпространяваме информацията за това, че съществуваме като клуб и че ни има, а не само ние да си знаем и да си правим събори за нас си.
white_shark написа:
Поразгледах цените и честно казано малко се обърках от толкова много цифри за какво ли не...вход,настаняване в различни места, някакви много степенни менюта, някакви палатки, шатри, навеси, чадъри, шезлонги...и какво ли още не.
Всичко, което си видял е предложение от тяхна страна и въпрос на преговори - какво ни трябва и какво не ни трябва. Цената на нощувка излиза под цената на хотел ВСК Кентавър в Дряново. Организационните разходи са си за сметка на клуба - шатри, пейки, купи и какво ли още не - така е било винаги, така и ще остане :) Юртеното селище според мен ще е страхотно за тези, които искат да останат до късно и да вдигат шум и да държат на това сами да си носят алкохол и храна - има барбекю и голям огън и няма съседи наоколо. Семействата и тези, искащи повече уют и тишина могат да се настанят в "Ханът" или другата къща за гости.
white_shark написа:
Почти на 100% съм убеден, че ще има проблем със шума от Ладите. Да не говорим ако някой превърти гуми или нещо подобно. Твърдо против дрифтове и селски изяви съм, но в крайна сметка сме на автомобил събор, а не на помен и е нормално някой да припука два-три прекъсвача, друг да тръгне на врати. А на такива места тия щуротии не вървят особено...
Това не е първото автомобилно събитие, което се случва там, затова проблем с шума най-вероятно няма да има. Април месец ще има автомобилно събитие там, на което ще отидем няколко "скаута" и ще докладваме как и що, добре дошъл си, понеже ти е близо :)

Като цяло, все по-трудно става организирането на събора само от няколко човека - вече всички имаме семейства и това, че имаме подкрепата и желанието на Исторически Парк поне за мен, като човек, който е нагърбен сериозно с организацията на съборите през последните години това е огромен плюс. Нямате идея колко минути телефонни разговори, мейли, Вайбър съобщения и писаници бяха необходими за последния събор в Дряново и пак имаше проблеми с настаняването и реализирането на идеята за посрещане на Жигулай морнинг ...
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Потребителски аватар
Frysco
Зам. председател на ЛКБ
Регистриран: 18 април 2008
Автомобил: ВАЗ 2105
Контакти:

Мнение от Frysco » 25 яну 2024 23:26

Критиката на Шарки е много смислена и съм съгласен. По-добре би ни било нещо съвсем простичко, тип хижа и поляна.

Потребителски аватар
butaloto.
Член на Лада Клуб България
Автомобил: ВАЗ 2103
Контакти:

Мнение от butaloto. » 03 фев 2024 18:36

За мен присъствието в Историческия парк не е проблем, аз ползвам билет за Посетител със специални нужди (hiro)
Във Варна има какво да се види, може да се направи една хубава програма. Началото на юли е подходящо за събор там, ще се съчетае с ден -два на море.. Софиянци не ни пречи.. смело пътуваме групата натам. Трябва да се сондират мнения и да се проучи..
Ако наделее идеята за Плевен то ще трябва да се направи една доста пъстра програма, че да засенчи плана за Исторически парк и Варна.
Като цяло ще трябва една добра инициатива за подготовката тази година
Две неща никога няма да забравят сетивата ми - уханието на хубавата жена и мириса от старата Лада.

Red_Vaz_2101
Регистриран: 13 април 2021
Автомобил: ВАЗ 2101

Мнение от Red_Vaz_2101 » 12 фев 2024 16:09

За мен няма значение къде ще бъде, важното е да се забавляваме! Където и да е сме там! (victory)

Отговори

Върни се в “Общи приказки”