HELP... някой да разбира от JAVA ????

Всякакви по смисъл и значение теми / The foreign users are welcome to post their messages in this forum
Потребителски аватар
SkyNet
Член на Лада Клуб България
Мнения: 319
Регистриран: 09 март 2008
Репутация: 0
Местоположение: София/Троян
Автомобил: ВАЗ 21083
Контакти:

HELP... някой да разбира от JAVA ????

Мнение от SkyNet » 14 май 2008 20:14

Проблема е следния . Имам да правя курсова задача на JAVA обаче имам леки пропуски и не бих отказал малко помощ :) Ако някои е склонен да помогне ,ще напиша условието на задачата във форума .

Мерси предварително .
Да направиш добър и мощен атмосферен двигател е най-скъпия начин да си бавен !!! (victory)

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Мнения: 6861
Регистриран: 01 март 2008
Репутация: 117
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Re: HELP... някой да разбира от JAVA ????

Мнение от Денис И. » 14 май 2008 20:17

Мога да ти помогна с литература на английски ;)
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Потребителски аватар
super2
Мнения: 151
Регистриран: 31 март 2008
Репутация: 0
Контакти:

Re: HELP... някой да разбира от JAVA ????

Мнение от super2 » 14 май 2008 20:20

Дай да се пробвам :) Потърси ме на скайп s2uper2


wolf
Мнения: 15
Регистриран: 24 април 2008
Репутация: 0

Re: HELP... някой да разбира от JAVA ????

Мнение от wolf » 15 май 2008 16:32

Чаткам я тая джава, пък и имам литература, и то на български за нея - все пак я уча сега, та колега ако искаш още помощ казвай.

Потребителски аватар
SkyNet
Член на Лада Клуб България
Мнения: 319
Регистриран: 09 март 2008
Репутация: 0
Местоположение: София/Троян
Автомобил: ВАЗ 21083
Контакти:

Re: HELP... някой да разбира от JAVA ????

Мнение от SkyNet » 15 май 2008 22:54

Извинете че неможах да отговоря по-рано ама покрай края на тоя семестър ми завря главата :)
Така , ами аз ще дам условието на задачата ми.
Тя е:


Да се проектира и създаде фреим/аплет, като при всяко кликване с мишката във полето на аплета се изчертава окръжност със случайно избран радиус в интервала (10,50) и с различен цвят.
1. Да се дефинира клас ОКРЪЖНОСТ (Circle) с полета - координати и център Х и У, радиус R ,цвят.
2. да се дефинира конструктор с 4 параметъра и метод draw() за изчертаване на окръжност със зададен цвят.
3 да се създаде като графичен компонент клас CircleComp, които да наследява класа JComponent и интерфейса MouseListener и съдържа информация за окръжностите - масив от тип CircleComp или ArrayList.
а) В конструктора на класа да се зададе размер на панела 100х100 и да се добави слушател за събития от мишката;
б) да се предефинират метода paintComponent() за изчертаване на окръжностите.
в) да се предефинират методите на интерфейса. За генериране на радиус да се използва Math.random() . За избор на цвят - класа Color.


Това е , ако някои има предложения ще съм много благодарен => ще има биричка :)
Да направиш добър и мощен атмосферен двигател е най-скъпия начин да си бавен !!! (victory)

Потребителски аватар
super2
Мнения: 151
Регистриран: 31 март 2008
Репутация: 0
Контакти:

Re: HELP... някой да разбира от JAVA ????

Мнение от super2 » 18 май 2008 22:53

Код: Избери всички

/*
 * To change this template, choose Tools | Templates
 * and open the template in the editor.
 */

/**
 *
 * @author punkar
 */
import java.awt.*;
import java.util.Random;
import java.util.ArrayList;

public class circle extends java.applet.Applet {
    private boolean mouseclicked = false;
       int mouseX,
           mouseY;
          
       

static Random random = new Random();


Color randomColor = Color.getHSBColor( random.nextFloat(), 1.0F, 1.0F );
       
      int r = ((int)Math.random()*40)+40;

     
	  public void init()  {
              setSize(100, 100);    
		setBackground(Color.red);
	  }
             public boolean mouseDown(Event e, int x, int y ) {
       mouseX=x; mouseY=y;
       mouseclicked = true;
       repaint();
       return true;
   }

             
              public void paint( Graphics g ) {
       g.setColor(randomColor);
g.drawOval(mouseX, mouseY, r, r);
          
          }
              
}
               //3tata 4ast 6te q pravim tuk:
       /*       public static void main(String[] args) {
                 
ArrayList ar = new ArrayList();

ar.add("E");
              }
        * */
    

те тва измърдихме до сега... Някой да помага за 3тата точка

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта