Lada Vesta - xm_net

Описание на автомобилите на потребителите - снимки, данни и история
Потребителски аватар
LADA-2107
Член на Лада Клуб България
Мнения: 5721
Регистриран: 13 април 2008
Репутация: 266
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Lada Vesta - xm_net

Мнение от LADA-2107 » 04 юни 2020 08:25

С този "нов внос" имам чувството, че всично е на късмет. Много хора се хвалят: "Само карам и обслужвам, нищо друго!". Аз ли все не попадам на кола, хората ли го докатват от приказки.?

Ти също бъди жив и здрав!!! Извинявам се, бързо се паля и прекалявам с приказките. Напоследък доста хора виждам предпочитат нова Лада пред скрап втора ръка от запада. Дано да е за добро!

xm_net
Мнения: 239
Регистриран: 19 декември 2009
Репутация: 81
Местоположение: София
Автомобил: Лада Веста

Lada Vesta - xm_net

Мнение от xm_net » 16 юни 2020 10:08

И така, да се отбележа за протокола, днес 16.06.2020 г. стават точно две години с модела SW Cross и вече сме над кота "40к" относно пробега (victory)!
IMG_20200616_071159.jpg
IMG_20200616_071159.jpg (39.92 KиБ) Видяна 567 пъти

xm_net
Мнения: 239
Регистриран: 19 декември 2009
Репутация: 81
Местоположение: София
Автомобил: Лада Веста

Lada Vesta - xm_net

Мнение от xm_net » 27 юни 2020 18:58

Така, да добавя нещо, което според мен може да се окаже доста важно за собствениците на Лада Веста! Както по-назад в темата съм споделил преди малко повече от два месеца поставих цифров индикатор, който да показва реалната температура на охлаждащата течност. Индикаторът се включва в OBD2-буксата и на практика преминава в работно състояние при поставяне на ключа в положение "контакт". Поставих го, тъй като не успях през ELM-чето да настроя стандартния индикатор на таблото да показва реална температура и наистина работи съвсем коректно, що се отнася до показанията. Но... оказа, че има и доста неприятен и даже опасен страничен ефект. По принцип на всички автомобили, които съм имал и ми се е налагало да добавя някакво устройство извън стандартните, винаги следя внимателно за евентуални "скрити" резултати, докато се убедя, че всичко е ОК. И в този случай си имах едно на ум и тъкмо се успокоих, че всичко е, както трябва - хоп, ето ти изненада! Колата на няколко пъти изгасна самопроизволно, като само един път беше на светофар при работа на двигателя на празен ход, а в другите случаи стана в движение. Двигателят гасне без абсолютно никакви признаци, няма загуба на мощност, падане на обороти или нещо такова - просто изведнъж колата забива предницата и по светналите лампи на таблото разбираш, че всъщност моторът не работи. Зарових се естествено в интернет и понеже братушките вече са се срещнали с подобен проблем, оказа се, че всъщност е доста често явление при включване на допълнителни устройства през OBD2-буксата. Естествено изключих веднага индикатора и оттогава няма никакви проблеми, но като се сетя, че можеше да се случи в момент на изпреварване да кажем, мисля че едва ли ще оставя вече нещо включено за постоянно там... Та, имайте си го предвид занапред!

Отговори

Върни се в “Моят автомобил”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост