И така работата продължава с пълна сила.Тука преди празниците разтурих цялата предница и всичко беше долу на земята.Целта беше всякакъв гумен тампон що е по предното окачване да изчезне.Така се и случи.Преди време си бях купил от един колега 8 броя чисто нови селенови втулки полиуретанови и от ТАЗ тунинг си бях взел 4-те на стабилизиращата щанга и 4-те на амортисьорите.Това беше и тест да прегледам в какво състояние бяха тампоните и съответно амортисьорите.Тампоните бяха сплескани,намачкани,някой и напукани;амортисьорите без течове готови за бой.
Огледах и състоянието на шарнирите 2 от тях бяха със скъсани маншони и изобщо не се замислих взех си 4 нови на AS Metal.Масово потребителите взимат и слагат,но аз разглобих мойте,махнах маншоните и ги напълних с червената термоустойчива грес на Yacco,от която съм много доволен на този етап.Престъпих и към съществената част полиуретана.За него си приготвих морска грес и пръстъпих към монтажа.Много чудене си беше със втулките на долните носачи,бях забравил как се използват скобите за вадене и набиване

. След като приключих с носачите монтирах амортисьорите.Дойде ред и на щангата.Наскоро ми изпадна 24мм и реших да я взема.Тампоните на стабилизираща щанга са за оригинална 19мм хубавото,което е че влезнаха много плътно,недостатъка беше монтажа.Много се измъчих,но все пак успях.Накрайниците не съм ги гледал,но ще ги прегледам дали са ок,и ако има някой разбит ще се подмени,ако не само смяна на маншони+гресиране.Това е по предницата съвсем скоро,ще започна да се занимавам и с управлението,но за него по-нататък.След като предницата е готова минав към задния мост.
П.С На пръв поглед,полиуретана е с твърдостта на обикновенните тампони,но например при набиването в носачите не се сплесква или напука.И като е набит примерно в носач или щанга имам усещане че е още по-плътно от другите тампони.Останалото ще се види като се подкара колата.