При наличието на два руски автомобила в семейството от както се помня, бях се зарекъл да не си купувам руско МПС... ноо по стечение на обстоятелствата на 01.11.2012 станах собственик на ВАЗ 2105. Това е първият ми личен автомобил изцяло мой. От няколко месеца усилено си търсех ВАЗ за всекидневен автомобил изискването беше да е със здраво купе, от Габровския регион и за нормални пари. С приоритет бяха четифарките, но не намерих каквото търсех. Онзи ден обаче съвсем на шега изпадна тази петица. '85 набор е 1300s, на 183000 км. Общо взето гаражна, оригинална боя, не кърпена, без сериозни удари-само някакви козметични забележки. Отдавна не бях виждал такова здраво купе. Вземах я с газова уредба 4 зимни гуми и 4 летни гуми в перфектно състояние и два нови предни амортисьора делфи, за скромната цена от 800лв. По двигателя е сменяно само масло,филтри, свещи и веднъж съединител. Предишния собственик е бил маниак общо взето и техническото състояние на автомобила е перфектно. Ето как изглеждаше като я вземах:

И все пак аз абсолютно стоков автомобил не мога да карам, та веднага на следващия ден влезе в гаража. Махнах решетките на фаровете, гадните калобрани, смених си стъклата на стоповете, че бяха избелели на места, волана оригиналния разкарах, имах едни нови кабели за свещите пак жълта тесла монтирах си ги заедно с нова капачка. Прехвърлих окачването от старата Лада, едни джанти ми бяха изпаднали на оферта преди време и тях сложих, шпилки, друго гърне малко за визия, предния номер беше със странно захващане че и него коригирах и така... ето малко снимки как изглежда сега. Утре тоест днес продължавам.

П.С.1 Праговете не са сменяни просто са запушени отворите за лайсната и после са боядисани черни. Другото което малко ме дразни е че предишния собственик тук там е пръскал по купето със спрей ама нещо цвета не е много направен като свят, но това ще го преживея.
П.С.2 Ето и какво бонусче съм намислил за напред, но първо трябва да си намеря 1500/1600 мотор и след това да си подбера една от трите

"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book." - Moog "Mighty car mods"