ВАЗ 2106 - Тодор Живков
- m_g
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 12 март 2008
- Автомобил: 2101+M21
Re: Най-после със собствена кола - ВАЗ 2106
Честито и от мен! Радвам се, че една запазена Класика намери човек, който ще я поддържа и запази в автентичен вид. Жоре, желая ви дълги години и хиляди безаварийни километри заедно.
Жалко, че не можах да я видя на живо - бях в Плевен. Все някога ще дойда в Пловдив и ще ти донеса това, което купих за теб.
Жалко, че не можах да я видя на живо - бях в Плевен. Все някога ще дойда в Пловдив и ще ти донеса това, което купих за теб.
- kiril_bulgaria
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 21 март 2008
Честито! Със здраве да я караш! Знам какво е да си купиш първата кола със собствени Пари. Запази и автентичният вид, така ще знаеш че наистина си горд собственик на Класика! И с удоволствие да я караш. Колата върви с името си, питай как са я кръстели когато са я купили. На всички мой коли съм им давал имена. Без да казвам, че е поверие, но темперамента на колата си върви с името! Да го знаеш това от чичо си Киро. И много безаварийни километри! Тя няма да те остави никога на пътя, както ти се отнасяш към нея, така и тя ще ти се отплати!
...
Последна промяна от to6o-2101 на 20 окт 2008 13:57, променено общо 1 път.
Благодаря на всички за пожеланията, знам, че са искрени.
Да, хубаво е чувството. Да вземеш нещо от безвъзвратно отминала епоха, да го освежиш и да го движиш между съвременната. Макар, че двете не вървят една за друга. Ма, аз съм инат... и обичам да си чеша егото.
Днес си играх с една машинка за полиране и пасти.
Пастата не я знам, каква е , тате я скрадна от някъде. Изгорелия таван, лъсна. После и капаците. След това и що-годе приличните калници и врати. Цветът се промени изцяло, стана по-чист, наситен и лъскав. Сложих за малко и тасовете. М, вече заприлича на истинска Лада.
Ще я покажа в предишно и сегашно състояние.
Мисля да сложа от онези грозноватите пластмасови подкалници. Грозна работа, ама за добро ще е. Пък и идва зима.
След това, като ми донесе Габровеца бронята, ще сложа и нея. Сегашната е някаква грозна от 2107, иначе здрава. Ще я подаря на някой.
Гуми - Vida Radial...., нещо такова, имат още много грайфер. Вият, като Нива. Противно на всякакво мнение-държат. Поне, като е по-топло времето.
Ама, май ще ги карам и зимъска.
Долни шарнири - Толиатски, фабрични. На пролет, ще ги сменя и 4-те с Лемфиордер или Лук.
Предни амортисьори - сменени, газови някакви, вършат добра работа. Задните - фабрични, позадържат, все още.
Ще ги сменя с онези от старата Лада - Закс.
Съединител- тук става нещо странно. Като тръгна по-рязко и цялата кола се клати силно, лоста се тресе наляво-надясно. А той не е сменян, пък му е още рано. Или причината е в гадното руско феродо....
Ама ме дразни, ще го хвърлям и него. Ще кача Закс или Лук.

Днес си играх с една машинка за полиране и пасти.

Мисля да сложа от онези грозноватите пластмасови подкалници. Грозна работа, ама за добро ще е. Пък и идва зима.
След това, като ми донесе Габровеца бронята, ще сложа и нея. Сегашната е някаква грозна от 2107, иначе здрава. Ще я подаря на някой.
Гуми - Vida Radial...., нещо такова, имат още много грайфер. Вият, като Нива. Противно на всякакво мнение-държат. Поне, като е по-топло времето.

Долни шарнири - Толиатски, фабрични. На пролет, ще ги сменя и 4-те с Лемфиордер или Лук.
Предни амортисьори - сменени, газови някакви, вършат добра работа. Задните - фабрични, позадържат, все още.

Съединител- тук става нещо странно. Като тръгна по-рязко и цялата кола се клати силно, лоста се тресе наляво-надясно. А той не е сменян, пък му е още рано. Или причината е в гадното руско феродо....

- auto_forum
- Регистриран: 21 март 2008
Честито и от мен! Със здраве да си я караш! Виденките на това време са добре, но зимата на снега никакви ги нямаше даже и като нови.
Много добър салон евала.
Много добър салон евала.
Честито баце да я караш със здраве и без проблеми ... НАЗДРАВЕ и поздрави от Силистра!

Ехаа, най-накрая да ти открия темата Жорка. Гледам похвалил си се пред колегите вече за колата
Много ми хареса описанието, което си дал за пътуването от нас до вас. Аз ти казах, че колата е такава, няма да те лъжа
Иначе съединителя го сменяй направо, щом имаш друг и не му мисли, тоя още може да се кара, ама на много полусъединител
Вярно ли си вдигнал 155км/ч?! Направо ме смайваш.... аз най-много 130 съм и правил... баси майката, тая кола си намери майстора
Искрено се радвам, че успяхме да се видим и да вземеш колата, защото аз нямам времето да я поддържам както ти ще я гледаш, а не си заслужава колата да отива фирa.
P.S. Някой по-нагоре попита - щом не е била в гараж, къде е пазена.
Ами баба ми и дядо ми(лека му пръст) живеят в центъра на София и сградите са строени в периода 1930-40, ерго нямат гаражи. Колата е стояла паркирана на тротоара, част от времето покрита с платнище, част от времето не. Салона е така запазен, защото аз като я взех имаше познатите на всичките ни агнешки кожи, които миришат ужасно, но пък ето какъв е резултата.
Много се радвам за темата и ще се включвам и аз когато имам време
Айде много успехи и начинанието, и на добър час да си караш Зелената ляма, Жорка 

P.S. Някой по-нагоре попита - щом не е била в гараж, къде е пазена.
Ами баба ми и дядо ми(лека му пръст) живеят в центъра на София и сградите са строени в периода 1930-40, ерго нямат гаражи. Колата е стояла паркирана на тротоара, част от времето покрита с платнище, част от времето не. Салона е така запазен, защото аз като я взех имаше познатите на всичките ни агнешки кожи, които миришат ужасно, но пък ето какъв е резултата.
Много се радвам за темата и ще се включвам и аз когато имам време

-
- Регистриран: 01 април 2008
- Контакти:
Жоро, честито и от мене човек !
Най-накрая ти се сбъдна мечтата да си вземеш собствена кола, която да е по вкуса и предпочитанията ти, а това си е направо сбъдната мечта !!!
Аз се извинявам за толкова голямото закъснение по честитката, но просто не влизам много тук и рядко разглеждам новите теми из форума...
Честито още веднъж от мен със здраве да си я караш, много стотици хиляди безаварийни километри да си и навъртиш и само хром и блясък искам да виждам по нея, ама то това се очаква при положение, че толкова мерак имаше за такава красавица
Надявам се в най-скоро време и аз да се похваля със нещо, но ще видим какво ще е аз най-вероятно ще мина на 2101 или 21011 и ще направя една изненада за форума !
Най-накрая ти се сбъдна мечтата да си вземеш собствена кола, която да е по вкуса и предпочитанията ти, а това си е направо сбъдната мечта !!!
Аз се извинявам за толкова голямото закъснение по честитката, но просто не влизам много тук и рядко разглеждам новите теми из форума...
Честито още веднъж от мен със здраве да си я караш, много стотици хиляди безаварийни километри да си и навъртиш и само хром и блясък искам да виждам по нея, ама то това се очаква при положение, че толкова мерак имаше за такава красавица

Надявам се в най-скоро време и аз да се похваля със нещо, но ще видим какво ще е аз най-вероятно ще мина на 2101 или 21011 и ще направя една изненада за форума !

Относно подкалниците,и на мен не ми харесват как стоят обикновено.И аз си сложих от тях ,но по друг начин.Изрязах ръбовете,които стоят под веждата и ги вкарах от вътрешната й страна.Така ако не се наведе да види човек,не може да разбере,че колата има подкалнци. 

- Frysco
- Зам. председател на ЛКБ
- Регистриран: 18 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 2106
- Контакти:
Щом те кефи колата, честита да ти е.Има много приятен салон-гледай да го пазиш от остри неща и маслени петна.Обаче:
Имай предвид че възраста на плата и изкуствената кожа е константен фактор.За да се запази за още дълго време изкуствената кожа иска да бъдя овлажнявана от обратната страна, примерно с тънко масло.Ако обратната страна (платнената част) на кожата изсъхне, тя губи здравина и се къса много лесно.Същото се отнася и за плата в тапицериите.
Лошото е че за да се овлажнят изкуствените кожи, се иска разтапициране, на седалките, на корите... а самата тази операция има голяма вероятност да се скъса нещо.
Затова-просто го чисти и много внимавай... при мене седалки са се късали от стотинките в джобовете на пътниците... най добре отново ги покрии с някакви здрави тапицерии...
Имай предвид че възраста на плата и изкуствената кожа е константен фактор.За да се запази за още дълго време изкуствената кожа иска да бъдя овлажнявана от обратната страна, примерно с тънко масло.Ако обратната страна (платнената част) на кожата изсъхне, тя губи здравина и се къса много лесно.Същото се отнася и за плата в тапицериите.
Лошото е че за да се овлажнят изкуствените кожи, се иска разтапициране, на седалките, на корите... а самата тази операция има голяма вероятност да се скъса нещо.
Затова-просто го чисти и много внимавай... при мене седалки са се късали от стотинките в джобовете на пътниците... най добре отново ги покрии с някакви здрави тапицерии...