ВАЗ 21061 - DiscontroL
- LADA-2107
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
ВАЗ 21061 - DiscontroL
Браво за труда, парите и времето вложени в Ладичката! Успех занапред!
Честото за БМВ-то! Не е лоша кола имах Е46 точно с такъв двигател, но кабрио - 200 килограма по-тежко. Карах го една година. Много хубава кола, но за съжаление не е моята кола, не ми пасва. Двигателя има много сила, но скоростите са дълги - кола за магистрала - за германци. Сега карам S3 от старите 99-та година. 1,8 турбо 210 коня. По-ниска мощност, но с турбото и по-късите предавки оставя по-приятно усещане за вървеж. Лично на мен Аудито ми е по-удобно за каране, БМВ-то малко ме натоварваше. От гледна точка на качество обаче БМВ-то си е БМВ, а Е46 един от последните истински модели. Моето конкретно беше много запазено. Понякога ми липсва и съжалявам, че не можа да ми пасне.
Честото за БМВ-то! Не е лоша кола имах Е46 точно с такъв двигател, но кабрио - 200 килограма по-тежко. Карах го една година. Много хубава кола, но за съжаление не е моята кола, не ми пасва. Двигателя има много сила, но скоростите са дълги - кола за магистрала - за германци. Сега карам S3 от старите 99-та година. 1,8 турбо 210 коня. По-ниска мощност, но с турбото и по-късите предавки оставя по-приятно усещане за вървеж. Лично на мен Аудито ми е по-удобно за каране, БМВ-то малко ме натоварваше. От гледна точка на качество обаче БМВ-то си е БМВ, а Е46 един от последните истински модели. Моето конкретно беше много запазено. Понякога ми липсва и съжалявам, че не можа да ми пасне.
- DiscontroL
- Регистриран: 01 юли 2013
- Автомобил: ВАЗ 21061
ВАЗ 21061 - DiscontroL
Още малко части за вечния проект
Реших да ползвам маховик 215 мм от Нива. Давам и номера на различни съединители ако някой реши да слага същия. Ползва се и нивова долна помпа за съединителя, която е без реглаж.

Реших да ползвам маховик 215 мм от Нива. Давам и номера на различни съединители ако някой реши да слага същия. Ползва се и нивова долна помпа за съединителя, която е без реглаж.
- DiscontroL
- DiscontroL
ВАЗ 21061 - DiscontroL
Еднo блоу оф-че реплика на Тиал
Гайки Japan Racing
Сензори Бош за температурата на водата и входящия въздух
Взех си и две седалки Bride
И едно липче
- Денис И.
- Председател на ЛКБ
- Регистриран: 01 март 2008
- Автомобил: ВАЗ 21099
- Контакти:
ВАЗ 21061 - DiscontroL
Много добре си решил това с маховика! Браво!
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали
- DiscontroL
ВАЗ 21061 - DiscontroL
В крайна сметка реших да продам Megasquirt 2-ката която бях взел и си купих Мега 3ка от LD Performance. Като цяло разликата е, че 3ката може да управлява секвенциално инжекторите и бобините и има някои екстри, които мога да използвам в бъдеще.
Взех си и електронен бууст контролер. Мегата също може да управлява бууста, но реших, че ще ми е по-удобно да си имам под ръка контролер и да си променям налягането когато си реша. Забравил съм да кача снимки лятото 2019, когато ми направиха резервоар, допълнителен съд за гориво (колата ще се кара с две горивни помпи) и oil catch tank.
Взех си и електронен бууст контролер. Мегата също може да управлява бууста, но реших, че ще ми е по-удобно да си имам под ръка контролер и да си променям налягането когато си реша. Забравил съм да кача снимки лятото 2019, когато ми направиха резервоар, допълнителен съд за гориво (колата ще се кара с две горивни помпи) и oil catch tank.
- mitaka_bg_pd
- Регистриран: 20 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 21013
ВАЗ 21061 - DiscontroL
Бавно, но славно вървят нещата. Харесва ми. Бууст контролера е много добър и аз карам със същият, нямам забележки. Задължително си изкарай копче за hi и lo бууст.
Само едно питане кой е изработил резервоара, колко литра и колко дойде като изработка г/д ?
Само едно питане кой е изработил резервоара, колко литра и колко дойде като изработка г/д ?

- DiscontroL
ВАЗ 21061 - DiscontroL
Резервоара ми го направи тоя пич от Велико Търново . Обема му е 50 литра ( 450мм дължина, 450мм ширина, 250мм височина), 300 лв ми взе за резервоара и 160лв общо за catch tank-a и допълнителния резервоар. Това беше 2019г, а сега с новите цени на алумина и аргона не знам какви пари ще струва изработката на подобни неща..
- DiscontroL
ВАЗ 21061 - DiscontroL
Никога не ми е харесвало заводското местоположение на скоростният лост, защото съм висок 1.90 и когато седна където трябва ми идва далеч.. За това реших да го преместя или иначе казано да си направя "shifter relocation kit", "короткоходная кулиса" или който както иска да го нарича. Сега покрай празниците имам малко време и съм седнал да го начертая

- Денис И.
- Председател на ЛКБ
- Регистриран: 01 март 2008
- Автомобил: ВАЗ 21099
- Контакти:
ВАЗ 21061 - DiscontroL
Интересно. Няма ли го вече начертано някъде в drive2.ru? Обикновено там има всичко.
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали