Юли месец поставих новият двигател. Главата мина рехабилитация, защото имаше проблеми с нея. Заменени бяха водачите, 4-те изпускателни клапана, както и част от клапаните пружини понеже имаше счупена една външна такава и се застраховах. Биде и поставен стандартен разпределителен вал. Бях забравил, какво е да се кара Самара, която върви в ниския оборотен диапазон

, но това е добре от една страна, че разработвам двигателя по-кротко. Проблемът е, че с този вал динамичната степен на сгъстяване е доста висока и с 95 безнин има детонации. Карам с доста рестриктнати аванси в момента. Като усещане от към вървеж е доста добре, харчи малко около 8.5-9 градско и под 6 на 100 извън. Доста съм обандежден, че след поставяне на рошавия вал двигателя ще тръгне найстина много добре ще ми позволи да смъкна още някоя секунда на обиколка на Калояново.
За 1500 км. грубо от лятото замених три пъти маслото и в момента карам с наква чорба от 4 различни синтетични и на пълно синтетични такива с вискозитет около 5W-33

. Следващата смяна съм я предвидил, когато поставя широкофазния разпределителен вал на пролет. Предстоят ми няколко неотложни неща да заменя в момента, като предна дясна главина, че резбата, където се завива едната шпилка е прецакана. Също така и лагерите на главините отпред. Трбява да заменя също така и лагерите на първичния и вторичния вал на скоростите, че този на първичния вие доста. Та тъй за момента.