Lada Vesta - xm_net

Описание на автомобилите на потребителите - снимки, данни и история
Nicko
Мнения: 66
Регистриран: 13 ноември 2016
Репутация: 9
Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Лада Гранта

Lada Vesta - xm_net

Мнение от Nicko » 21 авг 2020 23:45

И така, то мен едва ли някой ме чете.... До тук с моята Гранта 73 000 безпроблемно изминати от тях 30 000 на газ. Газта си е мой монтаж и избор с ел.работата на мой близък- регистрирана и разна бюрокрация оформена. Видях и разбрах че повече Лада в България едва ли ще има вече, за съжаление. Евтини, здрави и не- много сложни автомобили. Все пак се намира вносител , ровейки из сайтове.Макар и на втора употреба но пък с разновидни модели от марката , нещо ново за вноса. Аз лично моята гаранция както и доста от нас си я наруших , за което и не съжалявам като видях гаранционно примерно монтиран климатик, за газта питайте монтиращите я. От тук нататък какво правим без официален вносител ? Знаем че и без това не всичко е като мед и масло. А гаранционните кой ще покрие- качествено ???

xm_net
Мнения: 286
Регистриран: 19 декември 2009
Репутация: 91
Местоположение: София
Автомобил: Лада Веста

Lada Vesta - xm_net

Мнение от xm_net » 22 авг 2020 12:08

Nicko написа:
21 авг 2020 23:45
Знаем че и без това не всичко е като мед и масло. А гаранционните кой ще покрие- качествено ???
М-да-а, никак даже не е по мед и масло! И затова аз също реших да приключа с услугите на НАР, защото ми омръзна всеки път да питам, да изисквам и да съм нащрек ще направят ли всичко, както трябва. Миналия ден при последното ТО просто закарах колата и оставих нещата да се случат от само себе си, е случиха се точно както и очаквах! По инструкция на пробег от 45000 км. или три години (което настъпи по-рано) се сменя спирачната течност, нарочно този път нищо не казах на приемчика. Друг път той си вади една "паметка" и по нея гледа какви работи предстоят, този път даже и тая сламка не използва. Естествено и дума не стана за смяна на спирачна течност и течността не беше сменена. Няма смисъл да описвам дейностите, които по принцип са задължителни на всеки 15к километра независимо от общия пробег. При първото ТО на първата ми Веста видях и срещнах съвсем друго отношение. Мога да кажа, че в момента тези хора са абдикирали тотално от задълженията си и няма и помен от някакъв професионализъм, а за ентусиазъм да не говорим. Накрая ми представиха фактура (не ми е под ръка в момента, за да я снимам) в която пише, че е извършено ТО-3 и дължимата сума от 240 лв. с ДДС. Да, 240 лв. за смяна на масло, маслен и въздушен филтър и нито ред кое колко струва като отделен артикул: масло - толкова, маслен филтър - еди-колко си, работа - толкова и т. н. На всичкото отгоре този същият приемчик беше забравил да откъсне отрязъка от страницата в сервизната книжка, който остава при тях, та трябваше аз да му го посоча. Готов съм винаги да си платя и надплатя, когато виждам, че някой цени парите ми и най-вече факта, че съм избрал него, за да извърши каквато и да било услуга. Моите отношения с НАР по отношение на сервизни дейности бяха дотук, но това сякаш не са същите хора за които съм имал възможност да напиша и съм писал и хубави думи.
А кой ще покрие гаранциите качествено не ме интересува вече в личен план. Мъка ми е за колегите на които (дано не им се случва) ще се наложи да разчитат на НАР за гаранция!

sataN
Мнения: 416
Регистриран: 05 април 2009
Репутация: 44

Lada Vesta - xm_net

Мнение от sataN » 22 авг 2020 12:44

При мен на 45к искаха 350 за т.о. смениха спирачна течност и успяха да олеят.
Масло 36 лева
Филтър маслен 8
Филтър въздушен 35
Филтър купе 50
Спирачна течност 8 лева
137 лева до 350 излиза 213 лева "работа" на по скъпи коли е по евтино обслужването
Разбивката на цените не е от фактурата а от сайта им с резервни части.

Потребителски аватар
vis
Мнения: 114
Регистриран: 25 януари 2020
Репутация: 12
Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Лада Веста

Lada Vesta - xm_net

Мнение от vis » 23 авг 2020 16:53

xm_net написа:М-да-а, никак даже не е по мед и масло! И затова аз също реших да приключа с услугите на НАР, защото ми омръзна всеки път да питам, да изисквам и да съм нащрек ще направят ли всичко, както трябва...
Аз наистина не съм наясно, ако отидеш с ладата в един сериозен сервиз, ще знаят ли какво да правят? Примерно трябва да се сменят спирачните дискове и накладките. Имат ли каталози, в които фигурира и Лада и от които ще изберат какъв размер дискове да поръчат? Смяна на съединител - знаят ли откъде да поръчат комплект съединител за Лада Веста SW Cross? Или дори най-елементарното - смяна на масло и филтри. Ще знаят ли какви филтри да сложат или ще свалят старите филтри, някой ще ги погледне умно и на око ще реши какви да сложи? И примерно като приложи достатъчно сила, да успее да напъха въздушния филтър в кутията :) .
Ако идеята е ние да си поръчваме части от руски онлайн магазини и да ги носим в сервиза, ами не ми харесва особено.

xm_net
Мнения: 286
Регистриран: 19 декември 2009
Репутация: 91
Местоположение: София
Автомобил: Лада Веста

Lada Vesta - xm_net

Мнение от xm_net » 23 авг 2020 17:43

vis написа:
23 авг 2020 16:53
Ако идеята е ние да си поръчваме части от руски онлайн магазини и да ги носим в сервиза, ами не ми харесва особено
Колега, всеки свестен сервиз/магазин може да ти намери необходимите части (имам предвид масовите такива, като съединител, дискове, накладки и т. н.) с няколко клика в каталога си. Всичко от споменатото, а и доста повече заедно с всички консумативи е налично, като пълен аналог при Рено и Нисан. При условие, че аз ще им казвам какво да направят по колата ми, за какво ми е да ходя в официален сервиз и да унищожавам по една кофа нервни клетки на всяко ТО? Мисля, че си дадох достатъчно време и нещата не стават по-добре - напротив, влошават се!

sataN
Мнения: 416
Регистриран: 05 април 2009
Репутация: 44

Lada Vesta - xm_net

Мнение от sataN » 23 авг 2020 18:26

C 27 030 въздушен
FP 22 011 купе (този е скъп има и по евтини)
W 914/2 маслен
:)

xm_net
Мнения: 286
Регистриран: 19 декември 2009
Репутация: 91
Местоположение: София
Автомобил: Лада Веста

Lada Vesta - xm_net

Мнение от xm_net » 23 авг 2020 22:19

...Да не говорим за "световноизвестната" марка масло Speedol, което наливат в момента на цена от 36 лв. с ДДС за разфасовка от 4 л. и това е масло 5W40 т. е. напълно синтетично масло! Няма да кажа нищо лошо за това масло, защото нямам никаква представа за него, а нямам такава, защото то не се предлага при нито един от сериозните търговци на пазара - защо ли!?! Естествено още на другия ден го източих и го смених с изпитано масло, което съм ползвал години наред и за което съм сигурен, че е наистина качествено. Не ми се иска някой да експериментира с двигателя на моя автомобил, само защото евентуално е намерил тънка далавера за внос на турско масло, поради факта, че собствениците на НАР са български турци (нищо против разбира се срещу тези хора, като етнос) и като такива явно разполагат със съответните връзки в съседната нам южна съседка. За мен не е нормално веднъж да слагат Igol, после Lada и после Speedol, или работиш с едно масло или ако ползваш няколко, имаш ги всичките на разположение и питаш клиента какво предпочита, като му даваш информация за цена и произход най-малко. На въпроса ми защо предишния път ми наляха Lada, a сега слагат Speedol отговорът беше: "Ми сега такова слагаме...!" Е, ми на мен пък това не ми харесва и затова повече няма да им дам "да слагат такова"!

Nicko
Мнения: 66
Регистриран: 13 ноември 2016
Репутация: 9
Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Лада Гранта

Lada Vesta - xm_net

Мнение от Nicko » 23 авг 2020 23:40

Да не казвам че се наливаше от един варел Igol , или поне това пишеше на варела . До втория път изтрах, хайде нова е ще изкара. От там нататък избора бе мой,газта си бе моя и си вървим- супер за пробега и и икономично според моя джоб, не ме е срам да го кажа. Газта им е под всякаква критика- колега с Веста бере доста ядове, които аз нямам, а даже и не съм и предполагал че ще се срещна. Хич не споменавам налятото в пръсти отгоре на щеката ,по моите 3 пръста. Средно статистически среден имам, като им казах че сме с поне литър отгоре- не било тъй ама като видя щеката се съгласи. И до там...

Потребителски аватар
viksanlg
Мнения: 826
Регистриран: 26 октомври 2010
Репутация: 44
Местоположение: Варна
Автомобил: Лада Калина
Контакти:

Lada Vesta - xm_net

Мнение от viksanlg » 25 авг 2020 16:37

Nicko-И така, то мен едва ли някой ме чете....
Чета всичко ;)

xm_net
Мнения: 286
Регистриран: 19 декември 2009
Репутация: 91
Местоположение: София
Автомобил: Лада Веста

Lada Vesta - xm_net

Мнение от xm_net » 25 авг 2020 21:47

Ники, какво значение има кой те чете или не, или пък мен примерно!?! Ние споделяме, а който иска да чете - който не, нека да е жив и здрав! Това е форум - да споделим, да попитаме за съвет, да дадем такъв ако можем... Всеки е свободен сам да решава как и къде да си обслужва (поддържа) автомобила и в това няма нищо лошо или укоримо.

Отговори

Върни се в “Моят автомобил”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост