Lada Vesta SW Cross - VIS

Описание на автомобилите на потребителите - снимки, данни и история
cem05
Регистриран: 23 февруари 2020
Автомобил: Лада Веста

Мнение от cem05 » 08 сеп 2023 12:57

Здравейти. Лампичката на акумулатора гасне още докато е на контакт. Не чака да заработи двигателя.

Изпратено от моят moto g(9) plus с помощта на Tapatalk

Потребителски аватар
LADA-2107
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 13 април 2008
Контакти:

Мнение от LADA-2107 » 09 сеп 2023 11:56

По мое мнение това не е правилно, но аз съм от старата школа (поне с такова мислене). Явно съвременните производители мислят по друг начин.

Nicko
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 13 ноември 2016
Автомобил: Лада Гранта

Мнение от Nicko » 11 сеп 2023 20:18

Днес имах удоволствието да покарам Веста и специално обърнах внимание на лампата за акумулатора, гасне след като запали двигателя. Умишлено я изгасих и запалих два пъти за да пробвам. Каква е логиката да гасне преди да запали ? Ако откаже да зарежда от къде ще разбере водача, да има волтмер на компютъра но ако е избрана друга функция ?

Потребителски аватар
vis
Регистриран: 25 януари 2020

Мнение от vis » 11 сеп 2023 20:49

Сега още един въпрос на съвсем друга тема: прави ми впечатление, че силата на звука на парктроника е слабичка. При отворени прозорци и шум наоколо почти не се чува. От няколко месеца имаме и една Шкода Кодиак в семейството, на която силата на звука може да се регулира удобно през менюто, както и да се изключва заглушаването на мултимедията, когато се шофира на заден ход. Дали нещо подобно може да се прави на нашите Вести? Ако някой е успял да усили звука, включително и чрез онези джаджи Елм..., ще е добре да сподели.

Потребителски аватар
curse_m
Регистриран: 16 април 2008
Автомобил: ВАЗ 21104

Мнение от curse_m » 14 сеп 2023 21:29

Мисля че няма такава опция, но не ме е вълнувало. Фабричната Мултимедия на Вестата не е толкова интегрирана в системите на колата като на по новите вече коли. Единствено чете от някои датчици като този за волана за парктроника. Ако звука ти е слаб ще да я доста сериозен шум където се опитваш да паркираш. :)
Lada Vesta SW Cross, Lada Kalina 2 универсал, Lada 21104

Потребителски аватар
vis
Регистриран: 25 януари 2020

Мнение от vis » 15 сеп 2023 15:13

Не съм се качвал в друга Лада Веста, но на моята звукът на парктроника е слаб, някак си приглушен. Когато правя маневра със затворени прозорци, няма проблем, чува се прилично. Но ако паркирам по някоя оживена улица с отворени прозорци, спокойно може и да не чуя предупредителния звук. Тия дни трябва да направя едно клипче, защото звук не може да се опише, а само да се чуе. Уточнявам: имам прекрасен слух :) Колкото до това да се усили звукът, порових се и няма такова опция в менютата. Пробвах и с бутоните за увеличаване/намаляване на силата на звука на мултимедията, но не действат. Всъщност и не очаквах да действат, защото звукът не излиза от мултимедията, а от някакви пищялки в задната част на купето. А с Елм не ми се рискува просто да пробвам разни опции. Пък и все си мисля, че ако беше възможно, досега онзи усмихнатият руснак щеше да е обяснил как става.

strupi
Регистриран: 03 май 2010

Мнение от strupi » 15 сеп 2023 23:43

да звука е по слаб, но пък се компенсира с камерата.

Отговори

Върни се в “Моят автомобил”