Регистрация на МПС, и други КАТ-проблеми и неволи.

Магазини, сервизи, цени, времето, пътна обстановка, GPS, car audio, гуми, консумативи и всякакви други полезни неща
Потребителски аватар
Стаменов
Мнения: 117
Регистриран: 24 май 2008
Репутация: 24
Местоположение: София
Автомобил: ГАЗ-24 Волга

Регистрация на МПС, и други КАТ-проблеми и неволи.

Мнение от Стаменов » 06 юли 2016 15:26

Ами то при прехвърляне от същия КАТ от край време си е лесна процедура. Дори и в натоварен КАТ като софийския процедурата е около половин час, може и малко повече, ако има много хора. Веднъж единствено ме пращаха при хората на каналите (без колата), когато пререгистрирах кола със стар сив талон, и трябваше да измислят данни като кубатура, киловати и т.н. Казвам "измислят", щото реално си ги измислиха, не в мой ущърб и близо до истината, но все пак са неточни, става въпрос за соц-автомобил също. Дори и тогава процедурата беше не повече от 40-45 мин.

А за данъчното е така от миналата година. Бракувах тогава кола (която реално отдавна я няма, но това е друга тема) и бая ме помотаха, щото самите служители в данъчното не знаеха какво става. Понеже имаше неплатени данъци (и още си ги има, за период, в който де факто вече не е съществувала), ме пратиха първо в КАТ да бракувам, след това да съм дойдел да си платя данъците, и след това евентуално щели да я отпишат. Нещо което не възнамерявах да правя. Дерегистрирах я, появих се след време в общината с надеждата да попадна на друг служител, да не ми прави дърмели (щото реално няма как да ме задължи да плащам, за да я отпише). Попаднах на същата, която въобще отказа да се занимава с мен, преди да платя, при положение че колата вече е била отписана най-вероятно и в тяхната система. След време пак отидох и попаднах на друг служител, който каза че вече е отписана по данни на КАТ, като самия той недоумяваше как е станало като собственика съм аз и очевидно съм дошъл за същото. Как и да е, така разбрах, че нещата вече стават автоматично.

Потребителски аватар
gtamahkyarov
Член на Лада Клуб България
Мнения: 15
Регистриран: 15 януари 2012
Репутация: 2
Местоположение: Варна
Автомобил: ВАЗ 21214

Регистрация на МПС, и други КАТ-проблеми и неволи.

Мнение от gtamahkyarov » 14 мар 2017 01:39

Миналата година и аз бракувах една кола, и действително информацията от кат, автоматично отива в общината.Колата я дадох за скрап.От там ти дават бележка, че колата отива за вторични суровини, и с тази бележка, талона и номерата се отива в кат.Там ако няма хора става много бързо.Взимат ти номерата, плащаш такса, талона ти го дупчат и ти го връщат за спомен.Служителката ми каза, че информацията ще бъде предадена на общината/данъчното/, но за всеки случай да съм проверял след 2 седмици.Проверих и действително колата беше отписана.
Последна промяна от gtamahkyarov на 14 мар 2017 02:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gtamahkyarov
Член на Лада Клуб България
Мнения: 15
Регистриран: 15 януари 2012
Репутация: 2
Местоположение: Варна
Автомобил: ВАЗ 21214

Регистрация на МПС, и други КАТ-проблеми и неволи.

Мнение от gtamahkyarov » 14 мар 2017 02:04

И още нещо да споделя, може да е полезно за някой.Преди 3 или 4 години беше, в един сняг,ми изчезна предния номер.Тъй като не знаех дали е паднал или някой ми го беше свалил, отидох в районното/отидох в това по местоживеене, но по принцип трябва да се отиде там където предполагаш, че си го загубил или откраднали/.Там ми беше проведено нещо като разпит от дежурния офицер.Номера беше пуснат за издирване - в това време не можеш да си ползваш колата, тъй като камерите ще ти засекат задния номер.След два или три дена мисля че беше от районното взех бележка за кат да ми се сменят номерата.Даже сега виждам, че на аватара ми Ладата е още със старите номера.С тази бележка се отива в кат, заедно с колата/ би трябвло да я закараш там с платформа, тъй като още се издирва номера, но може и да рискуваш/.Минаваш там по гишетата, носиш си талоните, застраховки, данъци и всякакви бележки каквито имаш, минава се канала, сверяват номерата на двигател и рама.После ти правят нов талон и ти слагат новите номера.Естествено всичко си плащаш.След това трябва да се обадиш на застрахователя да ти направи допълнение към застраховката, и също се отиваше и в данъчното да ти вкарат новия номер.Сега незнам, може и автоматично да става и това.Но за да не се губят номерата е добре да си ги прихванеш допълнително, я със самонарезни винтчета, я с болтчета.

Отговори

Върни се в “Полезна информация”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост