Мнение
от Frysco » 13 юни 2014 18:04
Те не са сериозни.Дребни са, но факта че ги има ме вбесява, някак си ми се струва гадно на току що сглобена кола да има такова нещо.
Във всеки случай, гледах какво се случва с кардана на канал, докато се върти... тогава я снима и Цецо.Открихме само една крива джанта, която в гумаджииницата където загащваха гумите, също са я видяли, но не са ми казали.Тогава тествахме на 60 км/ч и кардана си работи нормално.Сега, като смених джантата, вибрацията е много по слаба и се появява чак на 80, та дотук съм я докарал с диагностиката на тоя проблем.
Може да е и лагера и карето и баланс на кардана, а може и да е от скоростите и дори и диференциала, въпреки че го регулирах наскоро.Точно какво е, без да се търси дълго и досадно, може да каже само човек, който се е сблъсквал с проблеми по всички тези възли многократно и знае точно по какво се различават признаците.Моя опит за съжаление е някъде далеч и встрани от това...
Единственото положително е, че до 80 км/ч все пак няма никакви проблеми и колата може да се кара спокойно.Тая скорост е сравнително приемлива, макар че изпреварващите са значително повече, отколкото при 90.