ВАЗ 2103 - Лада-2104
Re: ВАЗ 2103 - Лада-2104
Монтирах корите на багажника. Що годе са запазени. Опитах се да ги измия но нестана. Ще трябва по силен препарат за тях.
Вече готово всичко
Резервната гума, оригиналка :Р
Както се забелязва съм поставил крика на мястото му и ми направи впечатление, че руснаците са изчислили точно като е завъртян докрай да може манивелката му да се прибере в чопчето определено за целта.
Вече готово всичко
Резервната гума, оригиналка :Р
Както се забелязва съм поставил крика на мястото му и ми направи впечатление, че руснаците са изчислили точно като е завъртян докрай да може манивелката му да се прибере в чопчето определено за целта.
- LADA-2107
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
Тази кола е много красива и заслужава да бъде оригинал! Има достатъчно осакатени с пишман туниК ЛАДИ.
Е аз това правя де . Искам да сложа на двата предни калника отстрани дето на Москвич пише "Москвич 1500" да пише Жигули но с металните табелки на първите ВАЗ 2101. Въпроса е от къде 2 табелки и то изрядни ? Ще сложа и бели кантове на гумите но преди тях е много работа с джантите и това, че за да има идеалната визия и линия колата тррябва да е с 4 еднакви гуми. Като се замисля едни такива добри са 300-400 лева . Мисля и дясно огледало да сложа, че така е много некомфортно само с едно. Подготвил съм 90% от цялото окачване. Всичко е съветско а каквото не е имам човек ще подсигури. Всичко за спирачната уредба. Имам почти всичко необходимо за ремонт на главата пак с оригинални части.
Само време и пари трябват.
Само време и пари трябват.
- LADA-2107
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
Не че се заяждам колега, но с тези малки неща които замисляш малко по-малко започваш да бягаш от оригиналността. Имам предвид халогените, дясното огледало, надписите "Жигули". То всеки по свой начин разбира думата реставрация или оригинал. Лично за мен оригинал значи всичко да си е по местата, нищо да не липсва, но и да няма добавени неща които ги е нямало когато колата е излязла от завода/магазина. Ходил съм на ретро парад, ами те половината коли ретро - тунинговани - металикови Москвичи, Вартбурги със спортни гърнета, ниски ЛАДИ.
Тая кола вече е абсолютна цигания. Язък
Но щом на собственика му харесва....
Но щом на собственика му харесва....
- Москвич 412
- Регистриран: 01 април 2010
- Автомобил: ВАЗ 2103
С тези емблемки направо ще я съсипеш,плюс това не знам как ще ги хванеш за колата,освен с някакви рапидки,което пак ще е изключително грозно.На Москвич-а предните калници се свалят,защото са на болтове, и дупките се падат зад щита, който "пази" от кал.При Ладата също има такъв щит,но той е заварен,а дупките биха се паднали в задната част на калника.Емблемките са хванати с плоски пластинки,цепнати по средата,които държат контра и емблемката не излиза,което значи,че няма как да ги хванеш отвътре.Емблемата е от цам,който не търпи заваряване.Другият вариант е да си изкараш на флашката един надпис Жигули,има ги по нета,и после газ към ателие,в което режат с лазер.Срещу 50 кинта на парче ще се сдобиеш с такива емблемки,и могат да им заварят каквито и колкото искаш дълги шпилки,за да ги хванеш с гайки от вътрешната страна на калника.Стига да успееш да бръкнеш през щита,но всичко това ще бъде малко отгоре на колата,все пак заводски 2103 нямат там никакви емблемки.
- vesko0o
- Регистриран: 22 ноември 2010
- Автомобил: 04 05 и 07
- Контакти:
Защо да дупче и заваря като има двоино залепващо тиксо
- Москвич 412
- Регистриран: 01 април 2010
- Автомобил: ВАЗ 2103
Така е, но всякакви намеси с лепило ще унищожат боята. Да не говорим как емблемките могат да се "загубят".
ВАЗ 2103 - Лада-2104
Подарък за Нова Година от тъста . Понеже съм бил голем пич