ВАЗ 2101 - dyankog

Теми за автомобили запазени или възстановени в автентично състояние.
Потребителски аватар
dyankog
Мнения: 245
Регистриран: 01 октомври 2009
Репутация: 0

Re: ВАЗ 2101 - dyankog

Мнение от dyankog » 29 ное 2012 21:02

tahsinov написа:Под оригинал се разбира автомобил в състояние каквото е излязъл от завода, без каквито и да било интервенции по възстановяване и реновиране
Можеше да я пастирам и да я оставя с оригиналната боя /както ме съветваше бившия и собственик/, но прецених, че ще изглежда значително по-добре с новата боя.
Аз лично под "Пълен Оригинал" разбирам - автомобил във вида и комплектацията на заводски от това време. Не е реално да се очаква, че автомобила ще се запази четиридесет години във вида, в който е излязъл от завода /говоря за състоянието на боята - беше станала като тебешир - цапаше ръцете и се ронеше като мазилка на стена/.

Потребителски аватар
tahsinov
Мнения: 25
Регистриран: 01 септември 2011
Репутация: 0
Местоположение: Разград

Re: ВАЗ 2101 - dyankog

Мнение от tahsinov » 29 ное 2012 22:08

За мен автомобила ти е пълно копие на оригинал.Но няма смисъл да спорим.Поинтересувай се за значението на думата оригинал и смятам, че ще промениш мнението си.Погледни и обявите за продажба на автомобили, сравни цените на пребоядисваните и тези със заводска боя! Или по друг начин казано, според твоето разбиране се оказва,че нае.аната жена може пак да е девица, ако изглежда така, както преди да е на........ :D

Потребителски аватар
dyankog
Мнения: 245
Регистриран: 01 октомври 2009
Репутация: 0

Re: ВАЗ 2101 - dyankog

Мнение от dyankog » 30 ное 2012 04:30

tahsinov написа:За мен автомобила ти е пълно копие на оригинал.Но няма смисъл да спорим.
Руснаците използуват термина "Сток", с който обозначават възли, агрегати и автомобили в такова състояние в каквото са били при излизането им от завода. Би могло да се каже че моята е "Сток".
tahsinov написа: Или по друг начин казано, според твоето разбиране се оказва,че нае.аната жена може пак да е девица, ако изглежда така, както преди да е на........ :D
Това за девицата щеше да важи, ако и бях сложил ДВГ от Ланча, ск. кутия от Аржента и заден мост от нещо си там друго. И тогава би могло да се каже, че е копие на оригинала - отвън си е пак същата, но отвътре няма да е.
Направил съм и една две пластични операции, сложил съм и малко грим и съм и оправил прическата. Всичко това не е "лишило от девственост" нито една жена.
Да ти кажа честно - не разбирам, кога за една кола настъпва момента на "лишаване от девственост"? При първото потегляне от магазина, при първа смяна на масло, първото пукане на гума, първи основен ремонт на двигателя или при първото ПТП?

Потребителски аватар
tahsinov
Мнения: 25
Регистриран: 01 септември 2011
Репутация: 0
Местоположение: Разград

Re: ВАЗ 2101 - dyankog

Мнение от tahsinov » 30 ное 2012 12:56

Абсолютно съм съгласен, че колата ти е сток (във вид на оригинал), това е правилната квалификация за нея, но не и оригинал,още по-малко пълен, както беше написал.Цялостно пребоядисан автомобил (видно от снимките и китосан в необходимото количество) да се твърди, че е пълен оригинал за мен е абсурдно.По тази логика 90% от ВАЗ-овете в стоков вид в БГ са "пълни оригинали". Нека и колегите се изкажат по въпроса, ще ми бъде интересно какво мислят.Бъди жив и здрав! (victory)

П.П. Ето един пълен оригинал в истинския смисъл на думата:
ВАЗ 2102 - intruder 1400" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
dyankog
Мнения: 245
Регистриран: 01 октомври 2009
Репутация: 0

Re: ВАЗ 2101 - dyankog

Мнение от dyankog » 01 дек 2012 07:47

tahsinov написа:Абсолютно съм съгласен, че колата ти е сток (във вид на оригинал), това е правилната квалификация за нея, но не и оригинал,още по-малко пълен, .....
Използувах термина "Пълен оригинал", поради факта, че за повечето колеги е по разбираем от термина "Сток". Колата беше пръсната "на страгали" из цялата работилница. Старах се, всичко което влагам в нея, да е оригинално. Оттук и термина.
tahsinov написа:П.П. Ето един пълен оригинал в истинския смисъл на думата:
ВАЗ 2102 - intruder 1400" onclick="window.open(this.href);return false;
В 99% от случаите, такива автомобили са собственост на хора, които нямат абсолютно никакво намерение, да се разделят с тях. След това наследниците им ги продават за жълти пари на автоморгите.
Благородно завиждам на колегата, сдобил се с тази красавица. Но все пак трябва да знае, че трябва да изпосмени почти всичко гумено /семеринги, водни съединения, тампони, уплътнения на стъкла/ по колата, ако иска да си я кара, защото иначе го чакат неприятни изненади. "Маслото в цилиндрите и т.н." не е достатъчно.
Загледах се по-подробно в снимките и ми направи впечатление, че боята е доста лъскава. Автомобила е 78 г. Цвета е Червен. Всички знаем, че червената боя най-бързо избелява.
Успех!!!

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост