Здравейте колеги. Нагласил съм се да стартирам съвсем скоро един проект, който мисля че до сега не е правен в България, а може би и в цяла източна Европа.
Както в заглавието се подразбира ще стана на въпрос за кола от сорта на хот род. Понеже е свързана и Лада, за това ще бъде със задно задвижване. Бензиновият агрегат който ще използвам е от Лада 2107 1.6. Има някакви модификации по него, които са му вдигнали мощността, но все още не знам точно какво е правено. Ще доработя каквото още може по двигателя за да му се повиши мощността. Кабината която ще използвам ще бъде от Фиат Браво. Това имам в наличност. Купе, което е претърпяло челен удар, но не е засегнато освен от пред двата рога. Те ще бъдат премахнати, така че да остане само кабината на купето. Тоест от предното стъкло на зад. Купето ще претърпи известно преправяне в задницата за по големи гуми, и място за скоростната кутия. Всичко това и останалите нужни части трябва да бъдат монтирани на самостоятелно шаси, което за момента замислям ръчно да го направя. Също така ще ми трябва цяла Лада 2107 за части. От нея ще използвам предния и задния мост, кардан, инсталация, уредите от таблото и други неща. Ще ми е нужна и 5 степенната скоростна кутия.
Има още куп неща които трябва да се прави и имам на предвид, но да не размивам темата в един дълъг пост, без нищо съществено сътворено. В следващите ми постове ще доразвивам проекта като идеи и евентуално после като истински проект. Пиша темата известно време по рано за да мога да получа и някой друг съвет. И като цяло да съм премислил хубаво всичко за да знам на какво се захващам.
Поздрави и до скоро!
Ладов и не само HOT ROD автомобил
- Toni_Kazi4ane
- Регистриран: 16 ноември 2010
- butaloto.
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 01 март 2008
- Автомобил: ВАЗ 2103
- Контакти:
Re: Ладов и не само HOD ROD автомобил
Как върви развитието по Ход Рода? Има ли напредък... скоро проекта ще чукне една година 

Две неща никога няма да забравят сетивата ми - уханието на хубавата жена и мириса от старата Лада.
Ладов и не само HOT ROD автомобил
Вече ги е чукнал няколко. Убедена съм, че нищо не е направено по въпроса.