Помощ за реставрация - части

Поправки, възстановяне и изграждане на детайли и части.
Потребителски аватар
johny_x3m
Представител на ЛКБ
Мнения: 961
Регистриран: 12 октомври 2008
Репутация: 20
Местоположение: Варна
Автомобил: ВАЗ 21061
Контакти:

Помощ за реставрация - части

Мнение от johny_x3m » 02 юли 2015 02:20

Здравейте, колеги. Както повечето от Вас знаят на събора претърпях лек инцидент с Лада-та (21061). В резултат на което се стигна до започване на така или иначе планирания, но дълго отлаган процес по реставрация на колата. Тъй като съм решил да бъде върната в много близко до заводското състояние оставих колата на познат автомонтьор в Ямбол, понеже 5 месеца ще бъда в САЩ по работа. Работата върви по план, но ми се налага да набавя някои части (нови или запазени стари), които ще са нужни за ресъаврацията. Имам нужда от вашата помощ, тъй като е предлно ясно, че няма как да контактувам и търся пряко тези части. Ако можете да помогнете да възстановим този прекрасен и много обичан от мен автомобил ще съм Ви много благодарен. Тук ще пиша какво ще ми е нужно, ако можете да помогнете не се колебайте да се свържете с мен тук, на е-мейл johny_x3m@abv.bg или фейсбук https://www.facebook.com/Johnyx3m . За начало ще ми е нужна решетка за 2106, хромирана с пластмасовите "капаци" на фаровете, светлосива. Емблемата вече съм я реставрирал, така че само решетката е нужна. Моля ако имате такава за продажба, ако знаете магазин или морга където се продава качествена такава да ми съобщите, за да търся начин да я получи монтьора. Предварително благодаря на всички.

P.S. Моля не премествайте темата друг раздел докато трае ремонта, защото със сигурност ще питам и за други части. След приключването на реставрацията ще направя тема в правилния раздел.

Потребителски аватар
Дрон
Мнения: 1488
Регистриран: 12 март 2009
Репутация: 85
Местоположение: София
Автомобил: Volvo 945
Контакти:

Помощ за реставрация - части

Мнение от Дрон » 02 юли 2015 18:43

Търсиш нещо което трудно се намира. Черни гривни за фарове имам безброй ;) сиви само 1. Решетка трдно се намира, някъде на скрап по провинцията
После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Потребителски аватар
Живков
Мнения: 2063
Регистриран: 12 април 2008
Репутация: 99
Местоположение: Пловдив

Помощ за реставрация - части

Мнение от Живков » 09 юли 2015 01:06

Сивите декоративни ,,фарници", жаргон, са като цяло много малка серия. Производството им е по-скъпо от това на черните. След 1979-та, 1980-та година, вече няма ВАЗ 2106* със сиви декоративни капаци. Иначе, до тези години има най-много с черни и по-малко със сиви. Сивите се монтират на зелени, тъмно зелени, червени и цвят индиго Лади, предимно. За мен са по-красиви от черните. Сиво пепеляви са, ако забележите цвета на оригинални, нови такива. Като пепелявото е незначително, а добавя характерния ,,плъзгащ се" оттенък, когато слънчевата светлината се отразява в нови рефлектори и фарниците. Черните, стоят, като плеснати. Колкото да се изпълни нормата. Както и да е, на вкус и цвет- знаеш. Решетка, нова, Съветска ще струва поне 80-100 лв. . Има пластмасови, които имат покритие и имитират металната. Лющят се, пада покритието, лесно се нараняват от камъчета. В Пловдив, много от любимите ми и проверени с годините магазини, затвориха. Може да се потърси такава решетка, чрез запитване. Щом е толкова важна, може и да се поръча.

Потребителски аватар
johny_x3m
Представител на ЛКБ
Мнения: 961
Регистриран: 12 октомври 2008
Репутация: 20
Местоположение: Варна
Автомобил: ВАЗ 21061
Контакти:

Помощ за реставрация - части

Мнение от johny_x3m » 11 юли 2015 07:11

Въпроса е че съм в Щатите и ми е много трудна комуникацията. Навил съм се да правя нещата и съм заделил няколко хилядарки, защото не искам да започвам нещо и да го оставя до средата. Казвайте къде и как мога да си набавям читави части, че в Тексас хич няма :D

Потребителски аватар
auto_forum
Мнения: 2276
Регистриран: 21 март 2008
Репутация: 28
Местоположение: София

Помощ за реставрация - части

Мнение от auto_forum » 11 юли 2015 17:35

Решетки нови няма и аз търся. Само употребявани по обяви може да се намерят.

Отговори

Върни се в “Реставриране и реновиране”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост