Цялостно боядисване, има ли смисъл ?
-
- Регистриран: 08 март 2017
- Автомобил: ВАЗ 2107
Здравейте на всички, така както и вие и аз съм лададжия, всеки ден някой ми опява да си купя западна кола, но аз искам да си карам ладата. Моята е 2107, 95г, на 44хил. км. обаче ръждата тръгна отвсякъде, калници, прагове, врати, отделно предни греди за крика изгниха. Искам да ви попитам има ли смисъл да се прави това купе и колко ще ми струва, предполагам много защото иска кърпене, смяна прагове, греди за крик, боядисване, доста неща по външния вид, моля дайте вашето мнение. И ако се боядисва дайте ми идеи къде да я закарам. Ако искате и снимки ще направя.
Благодаря !
Благодаря !
- Денис И.
- Председател на ЛКБ
- Регистриран: 01 март 2008
- Автомобил: ВАЗ 21099
- Контакти:
Смисъл винаги има ако го чувстваш така. Ти тръгваш да пишеш и питаш веднага за финала на цялото упражнение - боядисването. Подготовката и изкърпването е 90% от успеха, защото подготвена ли е зле, то даже най-перфектното боядисване няма да скрие дефектите и ръждата ще тръгне отново още следващата зима.
Предлагам ти да прочетеш следната тема за правилната реставрация на една Класика - viewtopic.php?f=135&t=16321
Предлагам ти да прочетеш следната тема за правилната реставрация на една Класика - viewtopic.php?f=135&t=16321
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали
- skameykin22
- Регистриран: 07 юни 2017
- Контакти:
Да, има, няма да споря.
-
- Регистриран: 19 октомври 2017
- Автомобил: ВАЗ 2101
Здравейте, за да не отварям друга тема ще питам тук Колко горе-долу мл боя ще ми е нужна за да си пребоядисам жигулата? Ще я шкурна с водна шкурка и ще я пръскам в същия цвят
- LADA-2107
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
Милилитра? Литър и половина - два.
Да не отвярям нова тема ... ще пиша в тази.
Очертава се необходимост от ремонт по каросерията на Нивата - 2007 година (гаражна). Въпреки, че не е карана извън пътя страда от типичните проблеми.
На места има избила ръжда, отдолу също и т.н. - типични неща да тези коли.
Някой има ли идея къде мога да я закарам да я погледнат и евентуално да извършат "реставрацията"?
Очертава се необходимост от ремонт по каросерията на Нивата - 2007 година (гаражна). Въпреки, че не е карана извън пътя страда от типичните проблеми.
На места има избила ръжда, отдолу също и т.н. - типични неща да тези коли.
Някой има ли идея къде мога да я закарам да я погледнат и евентуално да извършат "реставрацията"?
- Денис И.
- Председател на ЛКБ
- Регистриран: 01 март 2008
- Автомобил: ВАЗ 21099
- Контакти:
За окачването и долната част на купето препоръчвам: Център за борба с ръждата
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали
-
- Регистриран: 23 февруари 2022
- Автомобил: ВАЗ 2104
Една боя ще накара колата да светне със сигурност. Както си описал, че ти е кеф да си караш колата, най-добре си инвестирай в нея. Супер удоволствие ще ти е след това. Гледай обаче преди боядисването да изправиш ламарини ако има някъде, да запълниш, където е тръгнало ръжда. Както си трябва я подготви преди това. Брат ми си изправи запълни и си я нагласи както трябва. Боядиса си я и направо гледаш като ферари блести. Нищо общо с предната кола визуално
-
- Регистриран: 08 август 2022
- Автомобил: ВАЗ 2101
Има! Колата ще светне, както и ти от кеф