Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Потребителски аватар
Dragan_Trial
Мнения: 1198
Регистриран: 08 март 2008
Репутация: 3
Местоположение: София
Контакти:

Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от Dragan_Trial » 06 май 2009 21:41

Първо искам да благодаря на всички, които взеха участие и посетиха четвъртата под ред годишна национална среща на Лада Клуб България. Не по-малко сме благодарни и на нашите главни спонсори Pitstopshop и НАР ООД, които любезно и безвъзмездно осигуриха награден фонд на стойност 1500 лева! Лично искам да благодаря и на майстора на рали спорта Павел Жеков за оказаната подкрепа за осигуряването на достъп до летището край град Сливен!

Относно протичането на събора - може би ще прозвучи малко банално, но тези, които не успяха да дойдат, трябва да са си прекарали адски добре, за да не съжаляват, че не посетиха събора на Лада Клуб България в Сливен тази година! Мисля, че момчетата и не малкото момичета, които бяха с нас на 4ти, 5ти и 6ти май 2009 година ще ме подкрепят! По мое мнение, надявам се и на присъствалите, това беше организираният, в сравнение с трите предишни, събори на Лада Клуб България. Разбира се имаЦше и своите пропуски, които също няма да изпусна по-долу!

Ето какво се случи (погледнато през моите очи): Аз и Таня тръгнахме от София в неделя (03.05.2009) към 8 часа и пристигнахме към 12 в Сливен, където се провеждаше кръг от националният шампионат по драг. Към 13 часа се срещнахме с местния помощник-организатор peterco, който ни нахрани, напои и упъти към местността "Сините камъни", където се намират връх Българка и двата хотела, които бяхме нарочили за спане. Настанихме се в удобните стаи на хотел Стелит, подремнахме и когато се събудихме в късния следобед установихме, че на паркинга на хотела се е появила кокетна златна Жигулка със софийска регистрация. По-късно се установи, че това е Жигулата на Александър и неговото семейство! Скоро след това се появи небезизвестния Момчил Габровски (или за по-кратко mg) придружен от Стоян и митичната ретро Варшава. За съжаление в планината мобилните телефони нямаха обхват, което се оказа доста голям проблем - човек като свикне... Ако не броим това, че на моята Лада и се счупи на три части успокоителя на веригата, можем да кажем, че с това се изчерпа първия ден на срещата на Лада Клуб България! Всъщност, заслужава си да се отбележи и приятната вечеря, която си спретнахме аз, Таня, Момчил, Стоян и семейството на Александър в ресторанта на хотела, в който бяхме отседнали!

Сутринта на 04.05.2009 започна разбира се със закуска от местната пекарна и някакъв фолклорен фест по случай празниците. Докато чакахме да се появят още лададжии и лададжийки решихме да започнем с разглабянето на моя двигател, с надеждата, че скоро ще бъда снабден с нов успокоител за верига. По обед дойдоха Иван (iss-tuning) и Соня и Евгени (tojaga) и Иглика. Тамън се наобядвахме в ресторанта и по някакъв много мистериозен начин peterco ми достави новият успокоител - след 15 минути веригата беше успокоена. За съжаление, веригата беше спокойна само в продължение на следващите 15 минути, тъй като и новия успокоител се счупи, но това са си мои проблеми, за които е виновна хлабавата верига. В късния следобед се отправихме към връх Българка с надеждата там да срещнем повече Лади. И точно така се получи - оказа се, че сме се били разминали, но най-важното е, че вече всички бяхме се събрали на едно място. Подредихме музиката и микрофоните, любезно предоставени ни от нашия Лада-DJ. На високопланинския площад постепенно се събраха доста коли. Имаше доста недоволни от царящата слаба организация, или по-скоро дезорганизация, за което сме си виновни ние. Тази критика мисля ни подейства доста градивно, хванахме се малко по-сериозно и набързо пречертахме програмата на събора, тъй като голяма част от хората планираха да остават само за 5ти май (вторник) и да не присъстват на 6ти май (сряда). Сбихме програмата и всички конкурси и състезания в един ден - 5ти май (вторник). Разбирам, че това може би е провалило плановете на някои хора, които пък са смятали да дойдат на събора само на 6ти май, но трябваше да напаснем програмата по наличните участници, а не по евентуалните неналични. Още един път се извинявам на хората, които са пострадали от това наше решение. Съжалявам също, че нямахме възможност да ви уведомим чрез форума или дори по телефон, но ... GSMите нямаха обхват, да не говорим за Интернет достъп! Както и да е, Таня захапа микрофона и прикани желаещите да участват в утрешните конкурси, да попълнят завки и обяви, че следващата сутрин, в 10 часа сутринта колона от Лади трябва да потегли от връх Българка към летището (дължина 1700м) край град Сливен. През това време Милен (///Milen) с неговото BMW Е30 упорито се опитваше да подкани Ладите да покажат защо са със задно предаване, но уви успя само да мотивира скоростния си лост да се откачи от скоростната кутия! Дефект, който за един истински лададжия, като peterco, не представлява какъвто и да било проблем - колата бе поправена за няма и 30 минути. След това се отправихме към поляната пред хотел Декотекс, където се разпънаха палатки, музики, огньове, студ... Обсъдихме колите, утрешния ден, алкохола... С Денис и Таня обработихме заявките и детайлирахме програмата за утрешния ден.

Във вторник (05.05.2009) в 10 часа потеглихме от връх Българка към Сливен. Получи се великолепна колона от 20тина автомобила, която се рееше (с 30км/ч) по планинския, опасен и стръмен път. Колоната водех аз, тъй като от всички тези автомобили бях най-добре запознат с улиците на Сливен.
https://www.youtube.com/watch?v=x758kHTB9ic
След двукратно разкъсване на колоната (имахме 4 радиостанции) и отбиване до близката бензиностанция се подредихме в редичка на летището край град Сливен. Тъй като и без това вече закъснявахме по програма, набързичко спретнахме музиката и микрофоните и започнахме същинската среща на Ладите в България през 2009та година!

Около 30-40 автомобила се бяха подредили от дясната страна на летището. Аз, Таня и Денис поддържахме (надяваме се) интереса на публиката с микрофоните! Започнахме със статичните конкурси.

Първо подканихме автомобилите, желаещи да участват в Ретро-конкурса да се преместят на отсрещната лява страна на летището. Сформирахме ретро-журито от: 1.Момчил (mg) от София - той участваше в конкурса със своята Варшава 223, но нямаше право на Лада-награда; 2.Митко (Кумчо Вълчо) от Велико Търново и 3.Добри (paradoxx) от Русе. Постарахме се журито да е разнородно, за да не се стига до регионални преференцирания (боже как го написах това). Участниците подредиха автомобилите си и ги предоставиха за оценка на авторитетното жури. На всеки участник се предоставяше възможността да сподели нещо за себе си и автомобила си на микрофона (не пропусках да пускам по някое коментарче и аз, разбира се). Участниците в този конкурс бяха една червена 2106 от Казанлък на Иван, зелената 2106 на Тодор Живков, златната Жигула на Сашо от София, една много лъскава светло-синя 2106 на Сергей от Русе, естествено Варшавата на Момчил и разбира се - да точно така - лилавата Самара на iss-tuning. Последните два автомобила разбира се нямаха възможност да се борят за отличия, но пък представянето им беше забавно. Интересен факт е, че най-новата кола на събора (1997г), а именно на Иван Самарата, участваше в ретро конкурса! Както и да е:

Резултатите от ретро-конкурса, според подредбата на сформираното жури са следните:
1. Тодор Живков (Георги Танчев) от Пловдив спечели първо място, с обещание за още по-оригинален автомобил за следващия събор. Той отнесе и грамотата на ЛКБ за най-ретро автомобил и човек на годината!
2. Златната (такъв е цвета на боята) 2101 на Сашо от София спечели второто място в този конкурс. Всъщност, за тези, които не бяха с нас на летището в Сливен, ще поясня, че първоначално журито беше отредило първото място на двата автомобила (Тодор Живков и Александър). След повторно съвещание бе решено златната Жигула да заеме второто място заради неоригиналните си огледала.
3. Третото място бе отредено на светло-синята 2106 на Сергей от Русе. Колата за съжаление (поне за този конкурс) беше с брони от 2105 и други непривични за модела елементи.
4. Четвъртото място бе заето от казанлъшката 2106 на Иван Пенев. Колата бе леко модифицирана спрямо оригиналния вид по отношение на джанти и огледала.

Участниците учтиво бяха помолени да се оттеглят, като техните места бяха заети от желаещите да покажат интериора и екстериора на колите си. Журито се състоеше от следните тунинг авторитети: Антон от Троян (SkyNet), Димитър от София (BIO-Motor) и един много голям маняк от Пловдив, за чието име 20 пъти попитах и 21 пъти забравих (пиши ми на ЛС, да го оправим). Участваха следните коли: светло-зелената 2106 от Враца, червената 2107 на Стоян от Русе, черната 2101 с голямата бяла емблема на Лада на djamal, оранжевата (извинявам се, керемидено-червената) 21011 на Добри (paradoxx) от Русе, червената 2101 на Милен Петков (Milen Petkov)от Горна Оряховица, бялата 2101 на Кумчо Вълчо (Митко ;) ) от Велико Търново, зелената 2106 на Сашо от Русе (A.Stoyanov), гореспоменатата небесно-синя 2106 на Сергей, винено червената 2101 на Мартин от Русе, както и две 2105 (съответно моята - да не ста ме забравили кой съм - Dragan_Trial и синята с черния капак и фарове на Данчо-Турбото (Motorsport__Fen) от Русе). Журито рече и отсече:

Резултатите от екстериор/интериор-конкурса, според подредбата на сформираното жури са следните:
1. Тъмно синята 2105 на Данчо (Motorsport__Fen) от Русе. Колата освен с турбиниран двигател (турбо Гарет и карбуратор от Рено 5 турбо), се отличаваше и с най-уникалния на събора екстериор: черния капак, който имитира карбон (по специална рецепта - да сте дошли на събора, щяхте да разберете как се прави), затъмнени фарове, джанти Alpina и много изчистен дизайн. Собственика отнесе първата си награда, предоставена от Pitstopshop, - топка за скоростния лост с формата на бутало (имаше дори и сегменти)!
2. Керемидено-оранжевата 21011 на paradoxx (Добри) от Русе. Колата има изключително спортен вид и разбира се, нещото, заради което спечели - джанти като моите (Borbet Type A), "ама по-хубави"! Наградата за това второ място са комплект спортни ръчки за прозорци, отново представени от Pitstopshop, които допринасят от 5 до 7 конски сили, в зависимост от това дали е свален или вдигнат прозореца.
3. Лада 2105 на Dragan_Trial, а - явно журито се беше объркало нещо, та не постави моята кола на първо място, но ... аз съм над тези неща и не съм им се карал ... много! Значи, единственото отличително на моята кола са джантите, които са ... като на Добри, "ама по-лоши"! Аз спечелих третата награда от Pitstopshop, която е един много готин часовник за бюро, който издава брутални F1-звуци и е с формата на автомобилна гума. Пак добре, че нещо остана и за другите градове, освен Русе! ;)
4. Червената 2107 на Стоян от Русе спечели освен 4тото място за екстериор, също така и специална грамота за интериор. На печелившите честито!
5. Черната 2101 с белите ивици и емблемата на Лада, която беше със заварен диференциал.
6. Зелената 2106 на Сашо от Русе с белите ATS.
7. Небесно-синята 2106 на Сергей, която беше единствената Лада-Класика на събора с кормилна рейка.
8. Винено червената 2101 на Мартин от Русе, която изпадна толкова назад заради практически липсата на интериор.
9. Изчистената от към дизайн бяла 2101 на Мартинот Велико Търново.
10. Червената 2101 с броните от 2107 и кристалните стопове (както и куп други изключително смислени подобрения по интериора и екстериора) на Милен Петков от Горна Оряховица.
11. Излятата от гипс ;) бледо-зелена 2106 от Враца.

След това се проведе конкурс за Музика. Подредиха се една сюрия автомобили, които вече по-горе са описани. Конкурса се провеждаше с един и същи диск, който се прослушваше във всеки един автомобил по отделно. Журито и този път беше на ниво: Чочо (чочо1977) от София (виден музикант, питайте по кръчмите, ако не вярвате), Добри от Русе - щото е пич и разбира се, накрая все пак нещо качествено - нашият Lada-DJ-Минца със Самарата. Разбира се неговата Самара имаше най-силната музика, която караше изключително добре подбраната музика, както и моят меден гласец, да се извисяват цял ден над летището на Сливен, но той нямаше право на награда, тъй като беше част от журито. По-късно ще разберете и неговата награда все пак.

Резултатите от конкурса за музика, според подредбата на сформираното жури са следните:
1. Винено червената 2101 на Мартин от Русе - може да няма почти никакъв интериор, но има грамота за най-яка музика на събора.
2. Червената 2107 на Стоян, която бичеше наистина доста яко.
3. На това място журито класира два автомобила - на Данчо тъмно синята 2105 с турбото и тубата и ... моята 2105 с 4те колонки Pioneer.

С това приключиха статичните конкурси и преминахме към силовите състезания. Любезно предоставеният ни от iss-tuning (Иван от Елена с лилавата Самара) и изключително трудно настройващ се G-Tech ни помогна да измерим възможно най-точно ускорението от 0-100км/ч на желаещите да се пуснат. (Сега, за изключителната точност на уреда, в комбинация с прословутата достоверност на оборотомерите на Ладите, можем да поспорим, но поне всички автомобили бяха замерени по един и същи начин, което гарантира, че тая Лада е набрала по-бързо от оная Лада. Колкото за точните стойности на времената ...) Освен, че настройването на всички 12 участника отне два часа и половина, не ми остава друго, освен да публикувам резултатите от измерванията:

Резултатите от състезанието за ускорение 0-100км/ч според G-Techa са следните:
1. Турбинираната 2105 на Данчо (Motorsport__Fen) от Русе - 8,392
2. Сгъстената на 12 Самара на председателя на ЛКБ Евгени (tojaga) с разпределителен вал 282 градуда - 10.021
3. Русенската червена 2101 на Мартин - 10,921
4. Автомобил 2106 с регистрационен номер CH6304AH, който прегря малко след гонката - 11.092
5. Червената 2107 на Стоянот Русе със заварения диференциал - 11.123
6. Черната Самара на Антон (SkyNet) - 11,732
7. Зелената ретро-2106 на Тодор Живков, която се оказа с резната с 1,5мм глава и вал 21213 - 11.871
8. Червената 2101 на Милен от Горна Оряховица, също сгъстена подобаващо - 11.943
9. Зелената Самара с редената кутия на Петър от Сливен - 12.043
10. Плевенската бяла 2105 - 12.931
11. Врачанската зеленикава 2106- 13.063
12. Една черно-бяла 2105, със олекотявани колянови валове, маховици, клапани, бутала от Самара, раздвижни зъбчатки, портнати колектори, диференциали, която въобще не е моята кола - 15.556 (мога да се оправдая, че примерно карах на газ, ама то тя на бензин върви още по-зле, така че ...)

Много от желаещите не можаха да премерят сили с G-Tech-а поради липсата на оборотомер или изправна запалка. Да си знаете за следващия път.

Програмата продължи нататък със състезанието за икономичност. Подредиха се 5 участника - Денис с неговата Самара 21099, аз с моята 2105, Тодор Живков с 21061 и две 2101 (червената на Милен и бялата на Митко). Състезанието се провеждаше по следния начин - в шише от минерална вода се наливаше определено количество бензин (100 октана, източен от моя резервоар!!!), от шишето излиза маркуч, който се закача на бензиновата помпа (поне при Ладите е лесно), а самото шише се ззалепя с хартиено тиксо на челното стъкло, така че водача да вижда колко гориво му остава за да довърши обиколките с радиус 8 метра. Този път Чочо (чочо1977) беше водещ, което му се отдаде доста добре в интерес на истината. Друг интересен посетител на това състезание беше самият майстор на рали спорта - ГОСПОДин Павел Жеков, който сподели опита си от участия в подобни конкурси със зяпналите лададжии. Интересна клюка е, че ръководената от него школа за автомобилни пилоти ще открива скоро филиал в София.

Резултатите от състезанието по икономичност са следните:
Денис и неговата Самара изминаха 33 обиколки с 200мл бензин. Денис караше през цялото време на 2ра предавка, доста бавно и изнервящо.
Аз (Драган) с моята 2105 с 1700ccm изминах едва 12 обиколки (мое да не върви, ама па харчи) обаче със 100мл. За разлика от Денис, аз карах на трета предавка с доста повече натиснат педал на газта, в резултат на което изминах обиколка и половина по инерция, след като двигателя изгасна от недостиг на гориво! :)
Тодор Живков предизвика дъжда със своето наистина изнервящо бавно но за сметка на това изключително икономично въртене в кръг. Той и неговият 21061 изминаха невероятните 31 обиколки само със 100мл бензин, но за сметка на това предизвикаха дъжд.

Благодарение на този дъжд (който в последствие се оказа, че отмина след 10 минути) се наложи да прекъснем състезанието по икономичност, за което искам искрено да се извиня да другите участници (Милен и Митко), които с нетърпение чакаха това префинено изпитание. Това си беше организаторска грешка от наша страна, за което ще се реваншираме догодина, обещаваме!

След състезанието за ускорение, участниците лесно можеха да преценят срещу кой автомобил биха искали да се пуснат на така любимият ни драг. Тъй като дъждът бе прогонил музиката и микрофоните ни, това състезание стана малко произволно, но благодарение на зоркия поглед на Таня, другите съдии и не малкото заснети фото-финиша успяхме да синтезираме някакви резултати.

Резултатите от състезанието по драг са следните:
1. Турбинираната 2105 на Данчо (Motorsport__Fen) от Русе два пъти под ред остави на солидно количество метри зад себе си двете бързи Самари и отнесе поредната си първа награда - оборотомер с shift light от Pitstopshop.
2. Бялата петврата Самара на председателя на Лада Клуб България Евгени Драгнев (tojaga), който отнесе със себе си уред за налягане на маслото, предоставен от Pitstopshop.
3. Лилавата Самара на Иван от Елена (iss-tuning), който пък отмъкна спортен филтър от наградния фонд на тазгодишния събор, също от Pitstopshop.

Състезанието по драг предложи на публиката доста дръпки между расови автомобили, като например митичното състезание между Варшавата на Момчил и Самарата на Антон(SkyNet), която се движеше на заден ход. Варшавата спечели. Чочо веднъж бе победен от бялото пловдивско комби(2104) и веднъж победи врачанската 2106. Имахме и четворна дръпка между Денис, Антон, Чочо, врачанската 2106 и една жълта, сливенска (доста бавна) 2106. Следващия старт беше между отново спечелилият Денис, Антон, Чочо, Добри, врачанската 2106 и тъмно-синята 2101 от Русе на Schnitzer40. След това Чочо успя да се реваншира на бялото комби. След летящ старт, Варшавата успя да победи една скромна червена сливенска 2105. Невероятен обрат на нещата! Моето участие се изрази в победа срещу Варшавата (ама си подбирам противниците, а?). Този път обаче червената 2105 от Сливен успя да финишира между мен и Варшавата. В двубоя на Самарите от втора група победи Денис с белия седан, оставяйки зад себе си черната 2109 на Антон и зелената 2108 на Петър. Веднага след тях финишираха бялото комби от Пловдив, White_Shark с бургаския Москвич и бялата 2101 на Кумчо Вълчо. Имаше и още много директни елиминации, но това бяха най-интересните.

Последва тържественото награждаване, тъй като русенската група от 7 автомобила трябваше да потегля - все пак ги чакаха доста километри път. Разигра се и играта на публиката. Чрез вота на присъстващите на летището Лада-любители бяха отредени двете най-харесани коли на събора. Първите две места бяха заети от червената 2101 на Милен Петков от Горна Оряховица и Данчо с неговата2105-турбо. Те спечелиха ваучери за ремонт в оторизиран от НАР ООД - оторизиран представител на ОАО "АвтоВАЗ" авто-сервиз на стойност съответно 200 и 100 лева. Отново искаме да изкажем искрената си благодарност за подкрепата от нашия официален спонсор.

Въпреки отсъствието на русенската група, решихме да проведем още два конкурса - все пак имахме да раздаваме награди, а участници-мераклии все още се навъртаха на летището край Сливен.


Наредихме първото трасе по майсторско управление за начинаещи - то изглеждаше така:

Изображение

Ето и едно филмче, снимано от вътрешността на моята кола (оператор - Милен Петков), докато показвам на публиката начина на преминаване през трасето!

Това сигурно беше най-забавната част от целия събор (поне за мен)! Бутаха се конуси, объркваше се трасето, но никой не се сърдеше и всички се смееха дружно. Качени са и клипчета примерно как Варшавата вършее между конусите с финес, присъщ само на кашалотите.

Резултатите от състезанието по по майсторско управление за начинаещи са следните:
1. Драган от София с черно-бялата 2105 измина трасето за зашеметителните 21,953 (1 бутнат конус дори за 20,674) и отнесе уред за температурата на водата/маслото предоставен от Pitstopshop.
2. Петър от Сливен със зелената Самара с време от 22,109 отнесе централното заключване отново от Pitstopshop.
3. Ники (NIKE_BOY)от Троян със светло-зелената 2106 се нареди само на секунда след първия със време от 22,860 (резултат с един бутнат конус - 21,328) и отнесе голям часовник с формата на автомобилна гума и издаващ звук от двигател на F1.
Реално погледнато, единствения друг участник, който успя да мине по трасето без да бутне конус се оказа Момчил с неговата Варшава! Разбира се, 35 годишната машина премина грациозно през трасето, но това отне 37,171.

Последното състезание, което проведохме беше по майсторско управление за напреднали. Трасето беше изключително сложно както за запомняне, така и за изпълнение. наложи се два или три пъти да минавам трасето показно, като всички участници следваха моята Лада пеш, за по-лесно запомняне. Голям купон беше. Трасето започваше нормално, но по средата трябваше да се премине между 4 конуса на заден ход. Преди финиша отново трябваше да бъде премината една змейка (зиг-заг) на заден ход. Състезанието също приключваше назад. :) Разгледайте внимателно схемата - ето я:

Изображение

А на това филмче ясно се вижда как Евгени прекарва Самарата по трасето напред и назад! :)

Резултатите от състезанието по по майсторско управление за напреднали са следните:
1. Най-добро време даде Антон (SkyNet) с черната Самара - 1, 09, 484. Той и отнесе най-голямата награда - спортен волан от Pitstopshop.
2. След него се нареди Ники от Троян със зелената 2106, времето, което той успя да постигне, без да докосне нито един конус, беше 1, 10, 296, с което си заслужи комплект лъскави спортни педали от Pitstopshop.
3. Третото място заслужено спечели Петър с бялата 2105 от Плевен с време от 1, 11, 100, като по този начин успя да отмъкне последната награда - волтметър отново от нашия спонсор Pitstopshop.
Само още три коли успяха да минат по трасето без да ударят конус - това беше Денис със спортния седан за 1, 16 360, Драган с другата доказала се бегачка за 1, 14, 125 и Изображение, който веднага щом подобри времето си на 1, 14, 890 побягна яко дим към дома.
Състезанията по майсторско управление показаха, че шофьорите на бързите коли (драг, ускорение) трябва повечко да наблягат от сега нататък и на завоите! :)

Започваше да се свечерява и повечето хора се разотидоха по родните градове. Разбира се, най-сериозните лададжии се качиха привечер отново на Карандила, за да обсъдят, поспорят и да се порадват на изминалия ден, изпълнен с емоции, състезание и награди. Горе, на върха, бяха присъдени още две грамоти и една награда. Грамотата "Мис Лада 2009" заслужено отнесе Таня, която усърдно ми помагаше през цялото време на микрофона и записваше резултатите от всички конкурси и състезания, за да бъде възможно да излъчим победители, а и вие сега да можете разберете какво точно сте пропуснали. Другата грамота "Мистър Лада 2009" беше присъдена на Денис Иванов, който понесе наистина почти цялата предварителна организация на този събор, който осигури награден фонд от близо 1500 лева, който създаде връзките с нашите спонсори, който ... просто си я заслужи тази грамота. И така Мис и Мистър Лада 2009 дори спаха в едно легло, разделени от мен, разбира се! ;) Последната награда която беше официално връчена, бяха двата кристални стопа за Самара, които заслужено отнесе нашия DJ-Минца от Троян, без чиято самоотверженост и претоварена Самара едва ли нашите усилия щяха да "чуят" бял свят! Бяха раздадени о много поощрителни награди (сувенири: настолни калкулатори, визитници, папки, календар органайзер, тефтер, рекламни листовки, ключодържатели с логото на Лада), предоставени от НАР ООД.

Отново искам да благодаря на нашите спонсори Pitstopshop и НАР ООД, както и на заслужилия майстор на рали спорта Павел Жеков за оказаното съдействие за достъпа до летището на град Сливен.
Най-вече искам да изкажа благодарности от името на всички членове и приближени на Лада Клуб България на всички истински лададжии и лададжийки, които посетиха Националната среща на Лада Клуб България в Сливен 2009 - в крайна сметка, всичко беше направено във Ваша чест.

Освен благодарности, дължим и извинение на всички, които по една или друга причина останаха разочаровани от този събор (тук искам да спомена на първо място всички, които бяха планирали да посетят събора на само на 6ти май, когато според първоначалната програма трябваше да се проведат силовите състезания - най-вече на колегата със червената 2106 с черните джанти, който ни засече на излизане от Сливен на 6ти май сутринта, тъкмо когато всички бяхме в паника покрай спуканата гума с уникален размер на Варшавата на Момчил). Също искам да се извиня отново на Милен и Митко за прекъснатото състезание по икономичност. Дължим извинение и на момчетата от Бургас, на които все пак се сетих да завъртя една шайба и да ги приканя да дойдат на летището - уви, шарки гръмна перка, но ...

Аз смятам, че този събор ни се получи най-добрия досега. Това могат да го кажат само хората, които са били и на предишните три разбира се. Надявам се същото да можем да кажем и за следващия.

Надявам се всички да са се прибрали благополучно (или поне по-благополучно от мен - без предни спирачки, трета предавка и хлабава верига). Аз с половината вече се чух по Skype де! ;)

П.П.: Ако някъде съм допуснал неточност или груба грешка в хронологията и достоверността на описаните по-горе събития, моля да ме уведомите своевременно с ЛС - все пак часът е 03:16 в момента, а и по време на събора имах доста задачки...

Снимки пускайте и гледайте тук!

Потребителски аватар
DJ_Mintsata
Мнения: 71
Регистриран: 25 март 2008
Репутация: 0
Контакти:

Re: Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от DJ_Mintsata » 07 май 2009 23:56

Ето я и моята награда
06052009(004).jpg

Потребителски аватар
white_shark
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1288
Регистриран: 20 април 2008
Репутация: 28
Местоположение: Бургас
Автомобил: ВАЗ 21093

Re: Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от white_shark » 08 май 2009 00:25

Много готино беше само дето по програма трябваше тия неща да станат на 6-ти и се оказахме изненадани.Изтървахме голяма част от състезанията.Дано догодина не се получава така,че се налагаше и да карам противозаконно,за да дойда възможно най-бързо :lol: И още не мога да си прежаля перката дето се строши,че замалко и радиатора да пробие...ама така е който не си закрепя акумулатора като хората :cry:

Потребителски аватар
NIKE_BOY
Член на Лада Клуб България
Мнения: 73
Регистриран: 13 април 2008
Репутация: 0
Местоположение: Троян/София

Re: Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от NIKE_BOY » 08 май 2009 11:46

Самарката напълно си заслужи наградата, след баирите, които покори без проблем. Честито ;)

Потребителски аватар
paradoxx
Мнения: 267
Регистриран: 21 март 2008
Репутация: 0
Местоположение: Русе

Re: Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от paradoxx » 08 май 2009 16:46

Нека и аз да изкажа мнението си за събора. Не ми хареса организацията на първия ден (04.05). Никой не дойде при нас (за русенци става въпрос) за да ни обясни къде ще се събираме. По-точно къде е този връх Българка. След това никой не успя да ни даде конкретен отговор къде ще нощуват хората, къде ще се разпъват палатките и т.н. Никой не спомена, че най-близката бензиностанция и магазин са на 30км в едната посока. Както и да е. Оправиха се нещата, но част от нас се поизнервиха.
Втория ден мина, както очаквахме или поне аз, както очаквах. Тук вече мога да говоря само от мое име. На мен ми хареса бързата реакция и организираността на шефчетата на ЛКБ. Състезанията ми допаднаха. Радвам се, че русенци показахме какво можем.
В края на краищата винаги могат да се получат издънки отстрана на организатори, но нали затова сме тук, за да критикуваме и следващият път да е по-добър от предходния.
Поздравявам всички, които спечелиха награди. Радвам се, че успях да се видя с толкова много хора.
С две думи - съборът ми хареса, НО можеше и по-добре да стане. ;)

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Мнения: 7077
Регистриран: 01 март 2008
Репутация: 131
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Re: Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от Денис И. » 08 май 2009 19:48

Винаги може по-добре. Хората, които са били на миналите събори могат да потвърдят, че всяка година идват все повече и повече хора и съборите стават все по-атрактивни и интересни. Лично аз се радвам, че дойдоха толкова много хора и се запознахме с всички. Друго си е да оставиме никовете от форума на страна и да се видим и поговорим лице в лице. Съжалявам, че нямаше време да седнем на една маса всички. Обстановката беше много приятелска и времето ни пощади.
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Потребителски аватар
BIO-Motor
Мнения: 435
Регистриран: 19 април 2008
Репутация: 0
Местоположение: София
Контакти:

Re: Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от BIO-Motor » 08 май 2009 22:01

Моето мнение - Според мен всичко щеше да е много по-яко ако бяхме ЗАЕДНО. Така както се получи половината сериозни хора бяха на хотели, другата половина на палатки?!?!?!?! Русенци се отделиха на палатките, аз и компания отидохме да ги призоваваме да дойдат при нас първата вечер става въпрос, но безуспешно. Състезанията и прочее бяха яки както и летището, аз пийнах, бях жури и поспах на въпросното летище. Съжалявам най-вече, че не бях с отвратителната си кола на събора, но неделя на срещата ще дойда с нея да видите какви пиянски изгъзици съм й направил.
И НА ПУК НА ВСИЧКИ - в палатката ми беше ГОРЕЕЕЕЩООООО

Потребителски аватар
paradoxx
Мнения: 267
Регистриран: 21 март 2008
Репутация: 0
Местоположение: Русе

Re: Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от paradoxx » 08 май 2009 23:26

Аз не мога да отговарям за всички русенци. Мен ме болеше главата, вечерях и си легнах към 9-10ч. А недоразумението с мястото за палатки беше през деня, а не вечерта. ;)

Потребителски аватар
Живков
Мнения: 2063
Регистриран: 12 април 2008
Репутация: 99
Местоположение: Пловдив

Re: Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от Живков » 09 май 2009 01:01

Беше чудесен начин да оползотворя, няколкото дни почивка. Пътуването сред природата, балкана, зеленината- чудесно нещо е тишината. Пък и беше хубав повод, да се видим със стари познайници. :) Участвах в разни състезания. Покарах, поизтърках руските гуми, поизложих се - беше ми супер ГОТ. :) Макар, че имаше изоставане от графика- нямаше нерви, нямаше просташки изпълнения. И времето беше на наша страна...почти. Не беше трескаво лудеене по пистата от страна на всички. Но, в общи линии- много на брой приятни хора и емоции. :cheers:

Сега, да Ви разкажа малко по-така...

Пристигнах, някъде надвечер на 4-ти. Преди това, малко пообиколих околията от заблуда. Някъде там засякох, колегата Чимол. Караше жълт Москвич 21412. С него се върнахме надолу, да дирим някой с Лада от нашите. Спряхме, поради повреда в Москвича. Измъкнало му се жилото за газта. Вкарах му ГО. :mrgreen: И Господ ги прати! Гледам, иди бяла Лада - Драган ще да е това. М, той беше. :) Зад него, величествено плаваше, големия сив кораб на Съветско-Полската Дружба, направляван от Момчил и помощник-капитан Стоян. :mrgreen: А-у, тръгнахме към сборния пункт. След това - към поляната. Кой в хотел-кой под небе. Всеки беше направил избора си, аз никой не упреквам за това. После слезнахме с Тончо и Пешко до града, да напазаруваме малко. След като се върнахме, отдадохме се на активно пиене и приказка.

Междувременно, врътнахме се до хотела, където бяха отседнали капитаните и пилотите на земни изтребители. Дър-бър...беше ми студено, дори вътре. И насила дори, нямаше да си сваля якето! (secret)

Нашия - Петерко, е Изменник! Заряза ме в хотела, та вървях пет километра пеша. (skull) Иии, да ми беше в ръчичките, до дето катерих чукарите, на пепел щеше да станеш в огин да гориш, `начи. :evil: :twisted:

На сутринта, поехме към пистата. Аз, закъсах за бензин. Но, Тончо се върна и ми отля от бензина, който наляхме предишната вечер в неговата кола за моята. :mrgreen: Стигнахме пистата. Събрахме се.

Показах си ръждите и кривата броня, заедно с напуканите радиални Виденки и прочие дядови неща. Като цяло - не това, дет` на мен ми се щеше да бъде. (stupid) Но, имах УТЕХА - видях ,,моята" кола преди 30 години. :shock: Визирам, колата на A.Stoyanov. Сашко, великолепна е! Много, много ме кефи. Улучил си цвета, чудесна боя, чудесен гланц, чудесен хром, чудесна стойка, чудесна и права линия. (victory) В бъдеще, ще накарам и моята крастава жабка да изглежда, като твоята сега - Лада 1600. (heart)

По време на ускорението, пак закъсах за гориво. Тончо, пак ми източи от неговата кола. С тоя бензин, преминах през останалите конкурси. Пак междувременно, сменихме на Кумчо Вълчо вентилаторния ремък. Беше се скъсал. Тръгнах да му изскубвам инсталацията, заради светещата лампа за зареждането. Добре, че ме подсетиха, да видя ремъка - нямаше го. :mrgreen:

На тръгване към вкъщи, ЗАКЪСВАМ за гориво до бензиностанция в Сливен. От там с 20 ЛЕВА, А95 се прибрах до Пловдив. :idea: Скоростта през целия път беше 60-70-75 км/ч. с често пускане по инерция на всеки баир. Пък и валеше. Включително и минаване през няколко градчета. Съвсем честно и сериозно.

ПС Тончо - това, което имам да ти давам, ще го получиш. Изчезна ненадейно, а аз се чувствам виновен. :oops:

A.Stoyanov
Мнения: 311
Регистриран: 16 април 2008
Репутация: 0

Re: Информация за събора на ЛКБ в Сливен и резултати от конкурси

Мнение от A.Stoyanov » 09 май 2009 01:11

За палатките не е точно така,ние и момчетата с черната жигула и бмв-то първи си рапънахме палатките не сме се цепили от никой,колите ги прибрахме малко настрани защото имаше някакви състезатели дето не можеха да изчакат до следващия ден и да карат на летището,както и да всичко мина добре,освен че първия ден си почакахме на поляната сами няколко часа. :D

Заключена

Върни се в “Събор 2009 - Сливен”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта