Монтаж на USB в Радиокасетофон!

Варианти, проблеми, проекти, включва и видеосистеми.
Потребителски аватар
Tas4o
Регистриран: 04 юни 2009

Монтаж на USB в Радиокасетофон!

Мнение от Tas4o » 17 авг 2011 16:29

Здравейте! Не ми се даваха пари за USB плеър за колата, а звука от трансмитерите е ужасен, затова реших да си направя сам нещо, що годе прилично за без пари.
В нета разбрах, че касетофоните пайнер с вход за чейнджър, с помощта на скрито меню могат да превръщах входа на чеинжъра в AUX. (В случая всеки касетофон с AUX e подходящ за тази интервенция) И така се започна:

Необходими материали:
Изображение
В последствие добавих светодиод, удължител за USB и кабелен канал.

Сложих копчето за включване на трансмитера на мястото на копчето за вадене на касетата, в следствие на което панела вече не е свалящ се! :pardon: Има възможност да се монтира копче тип бутон, който да го натиска оригиналното копче за вадене на касетата, но ненамерих такова, ако намеря ще сложа.
Изображение

Монтирах бутони за сменяне на песните на мястото на бутоните за превъртане на касетата.
Изображение

Удължих сензора за дистанционното и бутоните за смяна на песните.
Изображение
Изображение

Реших да оставя платките на трансмитера с оригиналната кутийка за по стабилно, монтирах го на основа от кабелния канал и използвах стерео жак за изхода на звука.
Изображение

Сложих отделен предпазител за захранването на трансмитера, тъй като то е независимо от касетофона.
Изображение

Използвах стари пинчета от дънни платки на компютър за свързване към буксата на ченджъра, както е описано в линка по горе.
Изображение

Това е в завършен вариант. На мястото на капака на касетата поставих капак от кабелен канал и на него сложих сензора на дистанционното и светодиода за индикация за включен трансмитер.
Изображение
Изображение

Дисплея не можах да го сложа и него на капачето, тъй като лентовия кабел му е прекалено къс. Пробвах го свири добре, като недостатък може да се приеме, че сигнала от трансмитера е малко по слаб, но това се компенсира с малко повече увеличаване на звука от касетофона. За 14лв получавате прекрасен плеър с USB, слот за карти (който по нататък ще го мъдря как да го изкарам и него) и дистанционно.

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Регистриран: 01 март 2008
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Re: Монтаж на USB в Радиокасетофон!

Мнение от Денис И. » 17 авг 2011 19:55

Похвално за труда, това ще е много полезно за хора, които обичат да се занимават с такива неща и да вдъхват още малко живот на старите вещи, но при положение, че за 99 лв. в Технополис има плеъри с USB и AUX, които изглеждат и свирят по-добре не мисля, че си заслужава.
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Потребителски аватар
IvO
Регистриран: 14 август 2008

Мнение от IvO » 17 авг 2011 19:56

За някой хора 99 лева не са малко.

Потребителски аватар
Frysco
Зам. председател на ЛКБ
Регистриран: 18 април 2008
Автомобил: ВАЗ 2105
Контакти:

Мнение от Frysco » 17 авг 2011 23:32

А удоволствието от това да направиш нещо сам и после да му се радваш, как работи?Аз се бях наканил да си направя нещо подобно с касетофонче-чешмичка, но междувременно интереса към музиката умря.

wishsalor
Регистриран: 15 декември 2008

Мнение от wishsalor » 31 авг 2011 13:29

Колегата Тасчо, както виждам махнал си механиката на касетофона и си насадил вътре трансмитера?
С повечето касетофони ли е приложима таз хватка??

Потребителски аватар
Tas4o
Регистриран: 04 юни 2009

Мнение от Tas4o » 01 сеп 2011 02:37

В този вариант само касетофоните с AUX! Можеше и да не го слагам вътре, но и без това механиката беше строшена, пък и исках да е компактно и красиво. Има варианти и за касетофони без AUX, но там е по сложно, защото трябва да се търси по схема на кои крачета на предусивалтеля да се запоява и вероятността да се издъни нещо е много по голяма.
Ето от тук черпих идеята, само, че аз имам AUX. (victory)

Потребителски аватар
Viper
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 09 август 2012
Автомобил: ВАЗ 2106
Контакти:

Мнение от Viper » 13 юли 2013 14:57

Пфу, имам същия Пайнер, само че не успях да го подкарам, нещо се е сбъркал явно
Газ до ламарината.... и т'ва е!

Отговори

Върни се в “Автомобилни озвучителни уредби”