Дейонизирана вода за лятото ?
-
- Регистриран: 29 април 2010
Дейонизирана вода за лятото ?
Здравейте колеги. Ще сменям маркучите по охладителната уребда и охладителната течност. Въпроса ми е дали мога да сипя само дейонизирана вода или трябва да я премеся със антифриз ( само за лятото, зимата ще сипя антифриз ).
- viksanlg
- Регистриран: 26 октомври 2010
- Автомобил: Лада Калина
- Контакти:
Re: Дейонизирана вода за лятото ?
Аз имах неблагоразумието една година да карам с дейонизирана вода за едно лято и сринах водната помпа много бързо.От тогава насам карам със силно концентриран антифриз (да стои по мазен)и водната ми помпа е на 130 000 км и нямам проблем.Единствения недостатък на особенно концентрирания антифриз е че отделя температурата на двигаделя малко по-слабо и за двигателя лятно време може да е проблем ако нямаш добро охлаждане и запушен стар радиатор!
-
Баща ми е сипвал антифриз и вода от чешмата ... Имам 1 литър антифриз, ще сипя него. После ще мина да зема още 2-3 литра, да стане мазна дето викаш.
- viksanlg
- Регистриран: 26 октомври 2010
- Автомобил: Лада Калина
- Контакти:
Ако има вода от чешмата те съветвам да източиш всичко и след това да да си сипеш дейонизирана вода и ако искаш антифриз за да запечаташ блока ако е тръгнал да ръждясва заради обикновенната чешмянка!Аз лично карам с концентрат и разреждам с дестилирана(дейонизирана) вода в съотношение 3-1 в полза на концентрата
-
Източих всичко днес сипах 1 литър антифриз, останалото дейонизирана вода. Маркучите вътре бяха ужас, също така едната тръба към блока беше ръждясала. Утре пътувам към София - ако стигна, ситуацията е идеална
Колега Козел 2104 тъй като си изключил ЛС не мога да ти пиша съответно на ЛС,че имам десен стоп за 04 ,а фар нямам много отдавна и никъде няма фар за 04 по обявите ми.