Двигателни и трансмисионни масла за Лада 110,Калинa и Приора

Смазочни материали, охладителни и спирачни течности.
Потребителски аватар
kiril_bulgaria
Регистриран: 21 март 2008

Re: Двигателни и трансмисионни масла за Лада 110,Калинa и Пр

Мнение от kiril_bulgaria » 08 ное 2013 18:08

Същият въпрос беше зададен и при картинките с изпитанията на маслата.
От въпроси и отговори на изпитателите, четем:

●температура в камере сгорания на тубомоторе легко подскакивает до 800С...вопрос на засыпку: с помощью чего отводится тепло от поршня, выпускных клапанов
●Сергей уже не раз и не два писал, что температура является катализатором процесса. Так чт тест более чем интересен.

Да добавя, маслото смазва и охлажда турбината, нали? Там градусите са около 650С, поне при САТ двигателите при мене.

Потребителски аватар
curse_m
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 16 април 2008
Автомобил: ВАЗ 21104

Мнение от curse_m » 08 ное 2013 20:50

Е и аз оставам да си карам с Motul, поне все още нямат фабрики из половината свят и цените не са чак най високите за еквивалентни продукти. :) Мен racing масла не ме вълнуват, карам си със 8100 X-cess и честно казано ми харесва най много от всичко дето съм пробвал. :)
Lada Vesta SW Cross, Lada Kalina 2 универсал, Lada 21104

Потребителски аватар
curse_m

Мнение от curse_m » 09 ное 2013 09:44

И още едно за автомобили Лада:
Шаблон выбора масел для ВАЗ
http://www.chevy-niva.ru/viewtopic.php? ... sc&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
kiril_bulgaria
Регистриран: 21 март 2008

Re: Двигателни и трансмисионни масла за Лада 110,Калинa и Приора

Мнение от kiril_bulgaria » 03 окт 2014 17:03

Кое моторно масло печели златен медал на Пловдивския панаир
http://www.speed-press.com/" onclick="window.open(this.href);return false;Кое-моторно-масло-печели-златен-медал-на-Пловдивския-панаир/?pageId=27566

Японското автомобилно масло Eneos Sustina OW-50 спечели златния медал и диплом от 70-ото юбилейно издание на Международния технически панаир - Пловдив. С такова зарежда автомобила си и шампионът на България по автомобилизъм Константин Маршавелов.

Интерес на панаира предизвика нетрадиционната площ на ENEOS Bulgaria, която включваше състезателния автомобил на пилота, мобилния бокс на състезателя и пълната гама продукти ENEOS, която е представена в България.

Eneos Sustina OW-50 е разработено за спортни автомобили на база патентованите от JX Nippon Oil & Energy технологии. Награденото моторно масло е предназначено за работа при високи натоварвания за продължителни периоди от време, обясниха от „Омникар БГ”.

Компании от 37 държави участваха в 70-ото юбилейно издание на Техническия панаир - Пловдив.

Потребителски аватар
curse_m

Мнение от curse_m » 08 окт 2014 11:52

Ето една доста интересна тема по въпроса. Хубаво е че има наистина знаещи хора които споделят:
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewt ... &start=680" onclick="window.open(this.href);return false;
Дискутира се и смисъла от ползване на супер масла в обикновени коли.
Не е достатъчно да е просто много "марково" ама и от къде идва.

Потребителски аватар
Марто
Регистриран: 31 март 2008
Контакти:

Мнение от Марто » 09 окт 2014 00:08

... в цитираната тема личи отявлено преписвачество предимно от американски форуми (scared). Няма смисъл да я четете, базата на маслата идват само от няколко рафинерии. НЯМА напълно синтетично масло което да си купите, и да имаше вашия мотор нямаше да работи с него :) Важното е маслото в бутилката да отговаря на етикета си, и по възможност да не е правено за БГ или подобен пазар (за съжаление). Още по важно е да се сменя редовно (focus)
Nobody gonna take my car, I'm gonna race it to the ground, Nobody gonna beat my car, It's gonna break the speed of sound, Oooh it's a killing machine, It's got everything, Like a driving power big fat tyres, and everything

Потребителски аватар
curse_m

Мнение от curse_m » 09 окт 2014 09:34

Е, нали все някой трябва да си направи труда да рови, чете, избира и да синтезира всичко на едно място. И без това повечето ги мързи да четът, поне да им е малко по сдъвкано. :) То няма и смисъл да се чете, повечето го карат по метода да не сменят, само доливат, а то си изтича под колата по паркингите. (hiro) Други пък са на метода все ще искара гаранцията, после режем катализатора или ФАП... той е излишен, тези дето карат зад мен не ми пука, даже за цвят ще ударим на печката един ремап че не си личи че е запален мотора. (focus)

maxim10
Регистриран: 06 март 2010
Автомобил: ВАЗ 21083

Мнение от maxim10 » 14 юли 2015 12:38

Здравейте!
Колата е Лада Самара 21083, двигател 1500 см3. Спрял съм се на двигателно масло MOBIL MULTIGRADE 15W-40 (бензин/дизел)
http://media.kreissler24.de/Artikelbild ... 149598.jpg
Някакви впечатления или препоръка за друго масло минерално или полусинтетика.

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Регистриран: 01 март 2008
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Мнение от Денис И. » 14 юли 2015 14:01

Зависи на колко км е двигателя, в какво състояние е и колко пари ти се дават. За минерално масло няма смисъл да говорим, полусинтетиката и синтетиката са вече на почти изравнени цени, затова 10W40 пълна синтетика е идеално. Марката, според бюджета ти.
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Потребителски аватар
LADA-2107
Регистриран: 13 април 2008
Контакти:

Мнение от LADA-2107 » 14 юли 2015 14:45

Здравейте и от мен, до сега съм ползвал предимно 15W40 Castrol на Лада Класика и на БМВ Е21 и проблеми не съм видял. От същото налях на Самарата за разработката, понеже имах една неразпечатана туба в гаража. Сега съм си взел Тотал 10W40. Дали това масло е добро и подходящо за двигател 21083?

Отговори

Върни се в “Горива, смазочни материали, течности и химия”