Маслени филтри за Лада 110, Калина и Приора

Смазочни материали, охладителни и спирачни течности.
Потребителски аватар
kiril_bulgaria
Регистриран: 21 март 2008

Re: Маслени филтри за Лада 110, Калина и Приора

Мнение от kiril_bulgaria » 28 фев 2010 15:33

И още един каталог за избор:
MANN-FILTER Catalogue Europe (Online)
http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... 3.1.0.21.1" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
curse_m
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 16 април 2008
Автомобил: ВАЗ 21104

Мнение от curse_m » 21 окт 2010 10:35

Така малко впечатления от филтъра Bosch P3274 след 10000км пробег. Лампата си гасне почти моментално с малки изключения някой път след престой от няколко дни, гасне тогава за 2сек. някъде, иначе в рамките на денонощие няма разлика. Когато колата е загрята и се запали пак в рамките на да речем до 1 час(но не веднага) се наблюдава ефект дето с други филтри не съм виждал - лампата гасне още в момента в който стартера врътне леко. :shock: Определено засега ще си карам с такъв филтър. :)
Аналог: MANN W914/2.
Lada Vesta SW Cross, Lada Kalina 2 универсал, Lada 21104

Потребителски аватар
kiril_bulgaria

Мнение от kiril_bulgaria » 17 яну 2013 13:21

Във Форума на AUDI, колегата tanuco задава въпроса:

Менте ли са филтрите МАН и ФИАМ в БГ.... ....след като видях къде им печат опаковките ?
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=136999" onclick="window.open(this.href);return false;

Обяснение:
Днес ходих по работа в едно малко градче до В.Търново, където една фирма прави хартиени изделия.
Какво бе учудването ми, като видях в палета готови кутии за филтри МАН и ФИАМ (вероятно има и много други)....поръчвала ги една фирма от Русе.
Та се чудя дали и там се правят тези филтри, което слага край на "оригиналните" консумативи предлагани на пазара ни от тези две марки.

Отговор на колегата plamenstefanov :
Фирмата в Русе се казва Алл филтър и прави по поръчка филтри и за доста други известни фирми. Аз лично съм виждал да товарят за Германия филтри Бош , произведени също там.

Отговор на колегата Passi:
Най-вероятно в немско изобщо не знаят за производството си в България Което е и мойто мнение!

Отговор на колегата plamenstefanov:
Точно там се произвеждат филтрите, във фирмата в Русе. Бях за 4 дена там и видях , че правят за доста известни фирми. Всичко е легално, на големите им е по-евтино да им го произведе някой и да си сложат името. Предполагам, има някакъв контрол за качеството.

Отговор на колегата jim1:
А ти не видя ли контрол за качеството, като беше там?
(stupid)

Потребителски аватар
v_gelinski
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 15 септември 2011
Контакти:

Мнение от v_gelinski » 18 яну 2013 08:07

Нещо не схванах... Какво им е като се произвеждат в Бг? За филтри нямам наблюдение, но например винаги купувам български ел. материали и съм много доволен. Сравнението им с другите аналози на пазара е безсмислено.
Тогда нажмут водители стартеры И по лесам, по сопкам, по воде....

Потребителски аватар
kiril_bulgaria

Мнение от kiril_bulgaria » 23 май 2013 23:28

И аз харесвам българското. Не само го харесвам, но и го купувам, когато имам избор.

За филтрите. Ако са произведени по документация на компанията - поръчител, значи отговарят на тяхните изисквания за филтрация на маслото (виж първа стр. на темата). Произведено в лицензирана българска фирма, значи отговаря на спецификацията на заявителя. Поне аз така си мисля и бих си купил такъв филтър.

Потребителски аватар
kiril_bulgaria

Мнение от kiril_bulgaria » 02 юли 2014 13:56

Интересна тема в Ауди форум за маслени филтри. Ако изчистете плявата от спамажийте, има какво да се научи:
SCT Germany Mannol
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=98740" onclick="window.open(this.href);return false;

Отговори

Върни се в “Горива, смазочни материали, течности и химия”