Онлайн магазин за оригинални авточасти за Лада

Резултати от събора

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Мнения: 6748
Регистриран: 01 март 2008
Репутация: 110
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Резултати от събора

Мнение от Денис И. » 16 юни 2014 16:56

Има едно нещо, което, въпреки че е логично ме учудва всяка година и това нещо е, че всяка година съборите ни се получават все по-добре и по-добре.

Вече бяха изказани хиляди благодарности на групата от Плевен за организацията и специално на Венци и затова без много да се повтарям още един път им газвам огромно БЛАГОДАРЯ за всичко, което направиха и за гостоприемността.

Ето как премина събора през моите очи:

... пропускам пътуването от София до Плевен и техническите спирания за оправяне на проблеми по простата причина, че аз водех и си бях оставил телефона на тих режим и не съм разбрал, когато са ми звъняли за да спра колоната :D за което се извинявам ...

Та ... събрахме се на паркинга на Бау Макс ... както беше обещано имахме полицейско присъствие, много толерантно отношение и никакви проблеми. Жалко, че нямахме ескорт до пистата, но имайки предвид, че се минава през целия град, а колоната от около 50 Лади щеше да забави доста ритъма на града е напълно разбираемо.
По едно време, докато изчаквахме да дойдат още и още Лади от всички краища на страната, чух зад себе си полицейски сирени и си помислих "Сега пък къде сгафихме?", обръщам се ... нищо ... няма полицейска кола, няма буркани ... само една тълпа, между гората от крака, на която чевръсто слаломира един Jeep с Лада VFTS на платформа закачен за него ... голямо ЕВАЛА на човека, който си е играл да я направи. Страхотна атракция беше!

Дойдоха и гостите от Пловдив (както винаги последни :P ) и колоната тръгна към картинг пистата. Както беше обеюано на полицията и на Венци на брифинга, движението се извършваше по правилата и по никакъв начин не затруднихме движението в града.

Автомобилите пристигнаха на пистата и започнахме да се подреждаме в горната част за общи снимки. Разтоварихме и апаратурата, като естествено, както на всеки събор имаше проблем с генератора (Деяне, не се притеснявай, на всеки събор го имаме тоя проблем, явно Джони на следващия събор наистина ще трябва да дойде с ГаЗ-ката :) )

Последва кратко официално откриване на събора и демонстрационно каране на Крум Георгиев с Лада Самара. Желаещите за участие в дисциплините "Италианско преследване", "Дрифт" и "Майсторско управление" попълниха съответните декларации и адреналиновата част на събора започна ...

Регламентът на "Италианското преследване" беше следният: дванадесетте участника правят по 4 опознавателни обиколки, след което правят 2 обиколки за време сами на пистата. Най-добрите 8 участника продължават напред като участникът с първо време се състезава в тандем с участника с пето време, участникът с второ време се състезава с участника с шесто време и т.н. Двамата участника стартират през един завой и се гледа, кой ще пресече своя финиш първи след 4 обиколки. Времето няма значение.

Имаше конкуренция, имаше драми, имаше и обрати, но какво да се прави, това е състезанието. Резултатите можете да видите в таблиците по-долу:

Първо място зае Венци Кучев, втори беше Невен Георгиев, а трети остана Марио Ганчев. Тук трябва да отбележим, че Марио имаше най-доброто време, но на последния завой преди финала се завъртя и загуби серията, също така Невен не кара в последната серия за определяне на 1во и 2ро място.

Изображение

Изображение

След "Италианското преследване" дойде времето на най-нетърпеливите дрифтъри. Отново имаше мирис на изгоряла гума, много прах и за щастие никакви сериозни инциденти.

"Майсторите" на волана дочакаха своя шанс последни. Собствениците на не толкова мощни автомобили можеха да покажат уменията си по "Майсторско управление", където конете под капака нямат никакво значение. Само преценката, бързината на ръцете и познаването на габаритите на автомобила могат да ти гарантират място на почетната стълбичка. Трасето не беше никак лесно - змейка с разположени на 7 метра конуси по цялата дължина на правата, последвана от паркиране в "гараж" напред, последван от паркиране в "гараж" назад и обратно връщане по змейката до финала.
След оспорвано съревнование победителите са:
1 място: Костадин Милев 1 мин 15 сек 68 стотни
2 място: Момчил Габровски 1 мин 16 сек 23 стотни
3 място: Павел Лазаров 1 мин 19 сек 40 стотни

Завършека на последното състезание бележи началото на 30 минутно свобоно каране по пистата, където всеки можеше да покаже какво може, но по-интересната част, беше показното, на това кой какво може на масата на хижа "Сребростуй" :) А там, както подобава на лададжиите, всички бяхме силни.

Много съжалих, че на можах да остана и за втория ден на събора, който е бил, не по-малко интересен от първия, но там вече колегите могат да разказват и показват снимки.

Това беше от мен. Надявам се догодина да се видим пак :)
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Потребителски аватар
vanko
Мнения: 173
Регистриран: 15 март 2008
Репутация: 13
Местоположение: София
Контакти:

Re: Резултати от събора

Мнение от vanko » 16 юни 2014 17:58

Само малка поправка да внеса - аз карах с/у Марио на малкия финал, а не с/у Невен.
1-во място Лада 1.9
2-ро място Лада 1.7 Турбо
3-то място Лада 1.9
4-то място Лада 1.7 атмосферна

Предлагам догодина да се разделим и по класове. (victory)

Супер як събор, догодина още по-як !

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Мнения: 6748
Регистриран: 01 март 2008
Репутация: 110
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Re: Резултати от събора

Мнение от Денис И. » 16 юни 2014 18:08

Малкия финал го няма на графиката, така че си е правилна. Просто нямаше място за него. На Венци 1.9 ли е?

Общо 12 коли като ги разделим по класове ... ще има по 2-3 коли в клас, няма да ни стигнат купите да наградим всички победители :D

П.П. Надявам се догодина вече да имаме купи.
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

parvanoff
Мнения: 133
Регистриран: 27 декември 2011
Репутация: 0

Re: Резултати от събора

Мнение от parvanoff » 16 юни 2014 20:34

А АЗ съм много доволен от създаденият от мен двигател.
И от самото състезание.И от търпеливите КОЛЕГИ.

Потребителски аватар
Frysco
Зам. председател на ЛКБ
Мнения: 4294
Регистриран: 18 април 2008
Репутация: 186
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 2106
Контакти:

Re: Резултати от събора

Мнение от Frysco » 16 юни 2014 23:00

Малко допълнения към разказа на Денис.Патрулката ни изчака на Баумакс да тръгнем всички и после се опита да ни изпревари, но преди кръговото на Шела, се оформи малко задръстване и едва след като половината лади преминаха, успя да стигне до него и да го отцепи, така че фактически ни отцепиха най-натовареното кръстовище.Докато минавахме през града впрочем, обрахме много бурни овации... А участниците от Пловдив, доколкото разбрах първо са отишли на пистата, оттам звънаха на някой около мен, мисля че на Джони, който ги упъти до Баумакс.

П.С.За майсторското се уляхме със броя конуси за змейката.Не знам за другите, но аз толкова зор видях с волана на ладата, че после просто не можех да завъртя волана да уцеля втория гараж.А на обратно ми идваше да се откажа и да подкарам през конусите...

Потребителски аватар
milev86
PR на ЛКБ
Мнения: 499
Регистриран: 19 май 2008
Репутация: 17
Местоположение: вилна зона Побит Камък, Софийска оКолия
Автомобил: ВАЗ 21079
Контакти:

Re: Резултати от събора

Мнение от milev86 » 17 юни 2014 02:02

Разделенията по класове е мъдро, в Италианското. "Направените" коли да се състезават в отделно състезание, а "стоковите", в друго. По този начин ще е по-интересно и по-оспорвано. Така беше ясно какво ще се случи, а и много хора не участваха, именно поради тази причина. Това, мисля, е от интерес и на двата лагера.
Радо, трасето за "Майстора" не беше никак лошо. Даже си станахме добрия приятелчета с конусите. Не мърдат! :remont: (secret)

Потребителски аватар
THE_COP
Член на Лада Клуб България
Мнения: 21
Регистриран: 17 март 2014
Репутация: 2
Местоположение: Русе
Автомобил: ВАЗ 21011

Re: Резултати от събора

Мнение от THE_COP » 17 юни 2014 20:49

До автора Денис, колега синята Русенска Лада от "майсторското" е №01 Павел Лазаров

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Мнения: 6748
Регистриран: 01 март 2008
Репутация: 110
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Re: Резултати от събора

Мнение от Денис И. » 17 юни 2014 22:11

Благодаря :cheers:
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Заключена

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост