Навигацията на Vesta СитиГИД

Ремонти и обслужване
Веста • Приора • Калина • Гранта • Ларгус • XRay • Концептуални модели
Потребителски аватар
vis
Мнения: 115
Регистриран: 25 януари 2020
Репутация: 12
Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Лада Веста

Навигацията на Vesta СитиГИД

Мнение от vis » 07 сеп 2020 20:44

Пускам отделна тема, в която да си говорим за СитиГИД - навигацията на Vesta. Предполагам, че е еднаква за всички модели. И така:

- Линк за теглене на актуализациите: Цък!
- Актуална версия на софтуера 7.9.7.240
- Актуална версия на картите на България: 36.990

Питанка: има една карта в секция No atlas maps, а именно: Bulgaria Detailed, версия 27.990 . Мога да я изключа, а намерих и начин да я премахна напълно. ОБАЧЕ: когато тази карта липсва или не е активна, не ми показва ограниченията за скоростта. Извод:
А) В новата карта 36.990 липсват ограниченията за скорост - хм, не звучи особено логично
или пък:
Б) 27.990 не трябва да се деактивира, защото има различна функционалност от другите карти и вероятно съдържа данни за ограниченията (а може би и стационарните камери), които липсват в другите карти

Вашите коментари, идеи, предположения?

П.П. Ако има такава тема, съжалявам, не съм я видял.

Потребителски аватар
vis
Мнения: 115
Регистриран: 25 януари 2020
Репутация: 12
Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Лада Веста

Навигацията на Vesta СитиГИД

Мнение от vis » 13 сеп 2020 07:43

Темата като че ли не предизвиква особен интерес, а братушките в техния форум доста активно обсъждат проблеми и решения, свързани с бъговете на навигацията на Веста. Все едно, де, аз ще продължа да пиша, когато установя нещо интересно. Смятам, че именно затова е форумът - за да си бъдем полезни. Ето на какво се натъкнах вчера. Както споменах в предишното си мнение, когато деактивирам картатата Bulgaria Detailed, версия 27.990, която се намира в секция No atlas maps, не ми показва ограниченията на скоростта. Обаче досега бях правил само проби в града и то непосредствено след като ъпдейтнах другите карти до версия 36.990. Все пак реших да пробвам отново и деактивирах 27.990 вчера преди да тръгна за Хисаря.
- В началото не ми даваше ограничения. След това започна да ми дава грешни ограничения - навсякъде ми даваше, че ограничението е 10 км/ч. И след още малко време се оправи и вече ми даваше коректно ограниченията, предупреди ме и за стационарна камера на АМ Тракия.
- Новата карта вече "знае" за един голям ремонт около Хисаря и избегна този участък, а когато бях с активна 27.990, упорито ме караше да минавам оттам.

Ще продължавам да следя нещата. Утре пак ще ходя до Хисаря и пак ще активирам 27.990. И ще видим дали пак ще се опитва да ме прекара през участъка в ремонт.
Усещането ми е, че като че ли процесът на обновяване на картите не приключва точно в момента, в който ти каже, че са ъпдейтнати. Може би реалното зареждане на новите карти изисква още известно време. Не знам, разсъждавам си.

Отговори

Върни се в “Нови модели”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост