Предложения за място на провеждане на Национална среща на ЛКБ 2015 година

Потребителски аватар
Crazzy_Lada
Официален фотограф на ЛКБ
Регистриран: 30 декември 2011
Автомобил: ВАЗ 21051
Контакти:

Мнение от Crazzy_Lada » 06 апр 2015 17:51

Нещата май никак не вървят. Това с 20 лева е добра идея. Примерно, ако Джони ги събира, но главния проблем е някои да се наеме да организира цялото мероприятие, защото времето напредва, а хубав събор ще стане със стабилна предварителна подготовка и средства. Идеята с унгарския Лада събор е супер, но според мен не трябва да е за сметка на нашия.
P.S. Където и да се направи аз със сигурност идвам с черния дракон :mrgreen: :cheers:
Лудите нямат спирачки!

Потребителски аватар
Wolfgar
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 20 април 2013
Автомобил: ВАЗ 21053

Мнение от Wolfgar » 07 апр 2015 19:43

като гледам не закъсняваме чааааак толкова много. Миналата година избрахме дата на 31-ви март. Мястото се уточни началото на май....
Време има, но лошото е че никой не се обажда да организира.... Представи си Софиянци сме навити да отидем във Варна, а сме на майната си. Стига Джони да се наеме с организация. Май само на Кюстендилци и мокрите (Видинчани ) ще им е по-далече Варна от колкото на нас.

П.С. До София имаше едно летище частно, май се казваше Лесново, и там преди, като бяхме на по 18-19 години, сме плащали да влизаме и да правим глупости с колите. Може и там да се пита, но хора от изтока дали ще се навият да дойдат....

Потребителски аватар
MOSFET400
Регистриран: 31 юли 2009

Мнение от MOSFET400 » 07 апр 2015 20:12

Част от тръпката на събора е самата подготовка за пътуване и пътешествието до заветната цел. Миналата година при мен този момент липсваше. Казвате Сандански - Шабла, Видин- Бургас. Там сме. Би било интересно и в София да се съберем- имате си 2 действащи летища (2 терминала) (secret)

Потребителски аватар
m_g
Регистриран: 12 март 2008
Автомобил: 2101+M21

Мнение от m_g » 07 апр 2015 22:04

Ще направя коментар от моята гледна точка на софиянец.
Пътувам София - Варна редовно и то със съвременна кола, не с Жигула. София - Варна по магистрала Тракия с нормално каране е около 500км и 5 часа и то ако си сам, а не в колона от жигули. През Търново е още по-бавно въпреки по-малкото километри. Със спирането за зареждане и обяд през Северна България отиват спокойно едни 6 и половина - 7 часа. С нова кола е бая път и слизаш поуморен, а с кола модел 1970 няма да ти се прави нищо друго освен да пиеш две бири и да легнеш на кревата. Ходил съм на море и с Жигула, че даже и с Варшава (там Бургас е на 5 часа и половина) - като се простреш на плажа и не е страшно. Даже после е забавно из курортите. Ама си няколко дни и не се товариш така.

Ама тия 10-12 часа каране и 1000-1100 км за един уикенд с кибичене прав, зяпане на коли, каране на някаква писта поне за едното майсторско е убийство - все пак си работил преди това 5 дена и после пак ще работиш. Да не говорим като се пие цяла вечер и не се спи... Има реален риск от катастрофа заради едната щуротия. Не си струва.
Да не говорим ако е и в активния сезон от средата на юни нататъка - по морето са едни задръствания и не ми се ходи и с нова кола с климатик, а да се пържа върху изкуствената кожа на отворен джам, докато пъпля зад камион от Слънчев Бряг за Обзор... Айде нема нужда. Да не говорим, че караме не стара, а много стара техника, и от такъв напън може да последват проблеми. На всеки събор има по някоя кола с проблем, и за това е нужно да се помисли.

И тука говоря чисто от гледна точка умора и безопасност, а не засягам въпроса за горивото. При бързо каране едни 250-300 лева ще ми е на мене бензина за 1100км, щото карам със 100 октана. На газ който кара ще даде примерно 150 кинта. И още едни поне 150 за спане, ядене, да се даде нещо за писта и линейка и сме на 3-4-500 лева за единия уикенд. Аз ще ги дам, ама доста хора биха се замислили сериозно.

Аз съм на мнение да ходим някъде по средата на България, където няма повече от 3, айде да са 4 часа път с Жигула от която и да е точка.

Потребителски аватар
johny_x3m
Представител на ЛКБ
Регистриран: 12 октомври 2008
Автомобил: ВАЗ 21061
Контакти:

Мнение от johny_x3m » 07 апр 2015 23:07

Момчил е прав - убийствено е да минеш 1000-1100 км с тази стара техника заради единия събор само. Не че аз не бих го направил, но това е друга бира. Честно казано аз не мога да се наема с организацията. Живот и здраве лятото ще трябва да напусна България за 5-6 месеца и не мога да движа организация на събор и пътуване едновременно. Най-вероятно ще летя след средата на юни, така че ако събора е в първите дни на юни смятам да присъствам.

Потребителски аватар
LADA-2107
Регистриран: 13 април 2008
Контакти:

Мнение от LADA-2107 » 08 апр 2015 08:15

Извинявам се, но пиенето задължително ли е? Още повече нaпиването? В смисъл всеки има ум и разум и може да си направи сметка, като ще пътува на другия ден да не стои до 5 часа сутринта и да пие порядъчно, не да се залива.

На срещата миналата есен на Рилския манастир аз навъртях близо 700 км за един ден с 2-3 часа почивка и нищо не ми е станало. Не го приемайте за заяждане, само си разсъждавам.

Потребителски аватар
venci kuchev
Регистриран: 29 юни 2013

Мнение от venci kuchev » 08 апр 2015 22:22

Колеги АСК Плевен автоспорт може да поеме ангажимент за провеждане на събор 2015 .
Като начало договорихме място за нощувка в 3 звезден хотел Орбита Палас в парк Кайлъка .
Цената за 1 човек е 20 лв , което е 50% от реалната - има и безплатен басейн,фитнес и покрита тераса подходяща за нашето мероприятие
Хотела е свободен до средата на месец юни - има и голяма поляна за разполагане на палатки.
За пистата още нищо не е ясно , но има резервен вариант с полигон на който става италианско. майсторско и спринт.

Потребителски аватар
butaloto.
Регистриран: 01 март 2008
Автомобил: ВАЗ 2103
Контакти:

Мнение от butaloto. » 09 апр 2015 00:04

Дайте сега да определим и вероятни дати за провеждането на събора. Имаме реално предложение за провеждането му на територията на Плевен. До 2 седмици който може да изготви други предложения и проекти за организирането на събора, ако не.. да решаваме вече. (rtfm)
Две неща никога няма да забравят сетивата ми - уханието на хубавата жена и мириса от старата Лада.

Потребителски аватар
Wolfgar
Регистриран: 20 април 2013
Автомобил: ВАЗ 21053

Мнение от Wolfgar » 09 апр 2015 21:42

Ето за това се възхищавам на бат Венци. Прави прекрасни неща :)

Потребителски аватар
mitaka_bg_pd
Регистриран: 20 април 2008
Автомобил: ВАЗ 21013

Мнение от mitaka_bg_pd » 09 апр 2015 22:33

Ще се радвам ако успея да дойда пак на събор 2015!А как стоят нещата с пистата ще успеем ли да покараме там?

Заключена

Върни се в “Събор 2015 - Плевен”