Мнение
от Frysco » 03 фев 2019 01:37
Уф, абе аз ще внеса светлина, ако до това опира въпроса - в общи линии трябва да е на място където да се съберат около 50 автомобила. На събора в Дряново миналата година и повече дойдоха, но поради смяната на мястото прогнозирам известен спад в бройката. После, необходимо е да има някакво озвучаване - уредба със по-сериозни говорители, пулт, микрофон, музика да се пуска. Трябва малко местенце за организаторите, от гледна точка на това да се знае къде са те, за да може някой с въпрос да дойде и да ги намери, по принцип разполагаме и рекламни материали на клуба, които хората да си купуват, за да покрием някои друг разход. Трябва да има един хотел с къмто тридесетина свободни стаи и ресторант, където се събираме вечер. Трябва да се иде до община и да се занесе едно писмо от клуба, с което се обясняват намеренията ни, с уточнени дата, часове, бройка, програма. Ако и тази година поръчаме някакви награди, има предвидена купа на кмета или на общината, с която те да наградят някой от автомобилите - принципно, в Дряново правото им да наградят някого те делегираха на определен човек, тоест не са чак задължени да дойдат и да изберат някого, това е по скоро жест от наша страна към тях, като хора които подпомагат организацията ни. Оттам нататък вече, програмата си се уточнява с наша помощ от самите хора на местно ниво, примерно с тебе, понеже ти си човека който имаш идея какво да се прави там, с какво разполагаме като площ и така нататък. Ние имаме малко конуси с които си организираме майсторско управление, разни игри с публиката измисляме...
Мене ме притеснява друго - това че нямаш съдействие от другите в града. Мисля че сам ще ти е страшно трудно да търчиш насам-натам за всичко. Не знам... всичко зависи от твоя ентусиазъм. Ако имаш някакви колебания, че няма да се получат нещата, по-добре се откажи отсега, за да не стане така, че всички да си мислим че ще има събор в Русе, а накрая такъв да няма.
Усещам вече доста умора в постоянните членове по клубните въпроси. И преди е имало такива моменти, като цяло хората в клуба са дейни между една и пет години, след което вече им омръзва да отделят толкова внимание. Това е разбираемо и лично аз мога да ги оправдая - в клуба не се случва нищо принципно ново откакто е създаден. Правиме срещи, сбирки, организирали сме си разходки, правиме и събори и това е. Не може да се поддържа дълго интереса на хората по този начин и те губят интерес. Казвал съм го и преди - не сме само ние така, така е във всички автомобилни клубове, като даже мога да кажа, че ние сме едни от шампионите по дълголетие, защото много други клубове от нашия ранг си загубиха и членовете и събитията отдавна. Ще кажете - има клубове които организират големи фестове, събори на Дракона и така нататък, само че нали знаете те колко членове имат и колко много хора плащат членски внос? И въпреки това им се налага и на тях да си събират такса за събитията, че да си оправят наемите и разходите. Ние сме си малък клуб, но като такъв оцеляхме страшно много време. Това са едни 17 години активен живот. Догодина ще станеме на възраст, в която един човек взима книжка.
Така че, всичко е наред, кораба потъва нормално. Гледайки как се развиха нещата с календарите тая година, гледайки и как замряха сбирките в София, гледайки и спада в активноста по темите във форума, знаейки и какво стана със идеята за общия соц събор миналата година, моята прогноза е че събор на ЛКБ тази година няма да има. Дори и да се организира някакво събитие, то ще е по-скоро формално и сигурно доста народ няма да дойде. Смяната на мястото идва малко в кофти момент, това ще се отрази допълнително. Можехме да си го позволяваме, когато знаехме че има една сигурна бройка от хора, които ще дойдат, където и да решим да го направим. Сега имаме сериозен спад и той ще продължи.
Не знам дали ви натъжава това - личното ми мнение е че всяко нещо си има начало и край. Колкото и да не ни се иска, колкото и да се ядосваме, просто няма как да не е така. Нищо не е вечно на този свят... и ладите много намаляха вече и лададжиите също. Така че, ЛКБ също ще умре някой ден и от него ще останат само хубави или лоши спомени - няма как да не е така. Но дотогава, може и да направим някой събор-бенефис, след което окончателно ще спре да има събори вече. Но мисля, че няма да е тази година този бенефис.