Отзиви за Събор 2021

Потребителски аватар
plamil
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1529
Регистриран: 04 февруари 2009
Репутация: 105
Местоположение: с. Аспарухово, общ Дългопол
Автомобил: ВАЗ 21043
Контакти:

Отзиви за Събор 2021

Мнение от plamil » 14 юли 2021 17:26

милен написа:
12 юли 2021 21:00
Септември пак в Аспарухово. Да направим трилогия и да затвърдим удоволствието от този регион. Мисля, че Пламката ще го организира по инерция. Ако се случи, обещавам цялото му прекарване да бъде за наша сметка, нещо което той заслужава, а ние така и не се сетихме. Надяваме се Пламка. 😆
По "инерция" няма как да стане. Хотелите, кмета и общината съм почнал да ги обработвам още през Март. За месец, месец и половина няма как да се организират нещата. Вярно е че сега вече са ми ясни стъпките, но храненето и спането просто не стават бързо

Потребителски аватар
LADA-2107
Член на Лада Клуб България
Мнения: 5962
Регистриран: 13 април 2008
Репутация: 304
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Отзиви за Събор 2021

Мнение от LADA-2107 » 15 юли 2021 15:29

Шарения, ако за теб честно и откровено казване на неща които всички видяха е мрънкане, не знам.

Ти беше ли в заведението в 12 часа когато на масата останаха 5 човека и се чудиха кой какво ял, кой какво пил и как да оправим липсващите пари. Беше ли там когато няколко пъти всеки хвърли пари от себе си за да плати изяденото и изпитото от хората които изчезнаха по-рано. Не те познавам и не знам дали си бил там, ама Иван го нямаше.... Не ме е яд за парите, не ми се свидят, яд ме е за грубите селски тарикалъци.

Миналата година по обяд, когато моята бъдеща жена и колежката Янита сервираха, а после оправяха сметки до 16 часа, време когато доста хора отидоха да се изкъпят и да полегнат на хладно, беше ли там? Нямаше те!

Когато в началото на събора Пламен помоли, на тръгване да се обърнем и да си съберем боклуците, когато на другия ден коша и всичко около него преливаше от боклуци, колко хора си прибраха тяхното в торбичка, в колата и го хвърлиха в някой друг кош по пътя? Въртенето на гуми, разораването на поляната, опрашаването на присъстващите.... Всичко това е ср*не върху главата на организатора, защото този човек си е заложил името заради нас. Не, че и аз не съм ги правил тези неща, ама бях на 18 млад и глупав. Подобни изцепки от хора на 30 години....

Ще ми говориш за мрънкане...

Потребителски аватар
Shareniq
Член на Лада Клуб България
Мнения: 23
Регистриран: 07 юни 2019
Репутация: 0
Местоположение: Русе
Автомобил: ВАЗ 2101

Отзиви за Събор 2021

Мнение от Shareniq » 16 юли 2021 12:45

Има си начини да не седиш и да оправяш на хората сметките,аз си казах да ме водят отделно и съм си платил и точка.Боклуците си ги събирах в чанта и съм си ги прибрал .Изцепките с въртене на гуми ги има всеки път и на всякъде ,не сме на събор на лавандулата...а другите ти изказвания за скари и едни и същи печелели няма смисъл да ги коментирам,както и да е няма се разберем така че няма и смисъл да спорим за себе на хората.
ВАЗ до гроб (heart)

Потребителски аватар
Viper
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1206
Регистриран: 09 август 2012
Репутация: 28
Местоположение: Русе
Автомобил: ВАЗ 2105
Контакти:

Отзиви за Събор 2021

Мнение от Viper » 16 юли 2021 17:06

Стига сте се джафкали, вчера мислех да напиша мнение по темата, но реших да не разпалвам нещата и да създавам излишни спорове.
Първо, да, Сашо напълно разбрах какво искаш да кажеш, просто не сме на едно мнение. Всеки иска различно преживяване на събора, кой е дошъл да си изкара тихо, спокойно и културно. Кой пък е дошъл за да избие малко парата, какво значение има. Израстване в този клуб по твоите критерии е невъзможно, при положение, че нещата все повече се свиват и оставаме все едни и същи истински фенове + няколко свободни електрона дето просто идват за по един събор.
Много от хората си тръгват същия ден или още рано сутринта на другия, може би защото са на работа или имат други задачи удома.
Аз например този път си взех отпуска, но сутринта реших да си тръгна, тъй като не понасям да обикалям и просто да зяпам забележителности, общо взето анти-турист съм, не понасям дори самото пътуване. А малко обърках багажа и не взех важни неща за къмпингуване, което ме принуди да се прибера напраов в Русе.
Второ, тази година имаше значително по-малко направени простотии, което до някъде може да се погледне като израстване.
Трето, Не дойдох в ресторанта поради 2 причини, едната е, че се усетих, че ще се изложа и не съм в кондиция. Другата е, че макар и да не съм чул призива на Пламен, след като всички си заминаха, реших да взема едно чувалче, посъбрах къде видях боклук, изпразних малките кошчета собственоръчно и приведох мястото в сравнително приличен вид. Само 1-2 души знаят за това, защото не съм популист. Така, че бъдете спокойни, не сме оставили кочина.
Четвърто, събора не е манифестация на БКП, никой не е задължен да идва. Винаги съм се радвал да видя всеки от вас. Ако има проблеми със скарите и пиенето, всички знаете какви ще ги свърша още година напред, така че щом не съм получил забележка за това от организаторите и УС на ЛКБ, не съм счел за неуместно да не го правя.
Отново... хайде стига сме се джафкали, нека гледаме положително към следващото събиране. (victory)
Газ до ламарината.... и т'ва е!

Потребителски аватар
milev86
PR на ЛКБ
Мнения: 561
Регистриран: 19 май 2008
Репутация: 23
Местоположение: вилна зона Побит Камък, Софийска оКолия
Автомобил: ВАЗ 21079
Контакти:

Отзиви за Събор 2021

Мнение от milev86 » 17 юли 2021 04:31

С малко закъснение да се включа и аз.

Първо и аз да благодаря на Пламен за организацията по събор 2021. Привилегия за клуба е, да има такъв член!

Второ, да благодаря и на Денис за не по-малката организация, която и той осъществява всяка година.

Трето, да благодаря на кметицата, която беше толкова лъчезарна и дейна през цялото време! За нея, съвсем символично, от името на клуба, съм изработил специална юбилейна количка ВАЗ 2106, червена (50 години Лада) която ще й връча лично, но от името на ЛКБ, в следващите дни. Ще се консултирам с Пламен, кога мога да я открия, за да го направя.

Четвърто, да се съглася с абсолютно всички мнения, изказани до сега. Всеки има право да преживява нещата по свой собствен начин и е безсмислено да се водят спорове защо някой мисли така или иначе. Ние не сме някаква всекидневно работеща фирма, футболен отбор или семейство, което да трябва да изглажда скърцанията си помежду си и да рисува тактики. Няма и как да стане. Различни хора, с различни разбирания, емоции, възпитание и т.н. Аз съм един от най-големите селяндури, като цяло, така че нямам право да се сърдя на някой, ако е по-голям селяк от мен! Той просто е такъв и за щастие или нещастие, прекарвам с него сумарно по-малко от 5 часа за всички 8760 в годината. Но аз лично се радвам на всяко едно нещо по тези събори. Било то хубаво или лошо. Защото обичам този клуб с всичките му достатъци и недостатъци, с всички селяни и академици, в него! Обожавам да пътувам възможно най-дълго, обожавам да се потя по пътя за събора , да ми се схваща гъза, карайки тоя съветски кенеф, да минавам по най-трудните маршрути и тн и тн само и единствено, защото това е събора на Лада КЛУБ БЪЛГАРИЯ и обичам всичко в него! Тва е! И всеки един, дошъл на събора, за мен заслужава уважение. Похвално е, че Денис, като председател, от известно време, удостоява всеки един с уважение, с тези купички или грамоти, които подарява. Това е признание и се надявам, ако не всички, то поне някои да го оценяват. (Денис, фани я направи тая Самара най-накрая! 😁)
Още веднъж подчертавам, че подкрепям и Сашо и Адаша и Вайпъра и Шарения, ако щеш и Любо и Денис (на вас след малко ще ви трия 😁) в техните тези и изказани мнения! Всички момчета сте страхотни и без вас клуба няма да е същия! Наистина, всички до един сте Номер 1! И Дамите, разбира се! 🦩

Втори събор в годината няма как да стане. Не е и редно. Но аз съжалявам искрено, че зарязахме "Соц . събора", който се провеждаше през есента. За мен тук трябва да бъдат подновени разговорите с клуб Москвич и Трабант, защото това събитие, след лятото, беше едно страхотно изживяване, поне за мен! Там трябва да бъдат хвърлени силите и се надявам, че ще бъдат отново задвижени нещата.
Мъчно ми е когато някои хора отсъстват от събора. Не виня и тях. Така са преценили. Липсваха ми Момчил, Нели, Радо, Иво, Жоро, Марио, Киро...изобщо хора, които са основни фигури, емблеми в отбора на ЛКБ. Силно се надявам да ги виждаме отново сред нас, макар и веднъж в годината! Супер похвала за Руси, че докара семейството си на събора! Никой няма оправдание! Руси докара новороденото си дете на събора в тая жега и показа, че когато има желание, има и начин! Евала, пич! Повече бебешки колички да виждаме от тук нататък! 👨‍👩‍👦‍👦
Но пък и се радвам, че виждам нови хора и е мило, че макар и вече определено остаряваща, Лада, се радва все още на любов и вдъхновение! Благодаря ви!

П.П. : Любо и Денис да си гледат работата! Много пък си е як Дюлинския проход! Айдееее! 😁😁

Потребителски аватар
Viper
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1206
Регистриран: 09 август 2012
Репутация: 28
Местоположение: Русе
Автомобил: ВАЗ 2105
Контакти:

Отзиви за Събор 2021

Мнение от Viper » 17 юли 2021 08:32

milev86 написа:
17 юли 2021 04:31
Денис, фани я направи тая Самара най-накрая! 😁
И аз това му казах. (hiro)
За соц. събора съм абсолютно ЗА, има нужда да се поднови, не знам какво се провали и защо не става вече. Надявам се не е нещо между клубовете. Вече сме заровили кирката с москвичистите, нядявам се.
Газ до ламарината.... и т'ва е!

Потребителски аватар
LADA-2107
Член на Лада Клуб България
Мнения: 5962
Регистриран: 13 април 2008
Репутация: 304
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Отзиви за Събор 2021

Мнение от LADA-2107 » 19 юли 2021 10:54

Шарения, ти наистина не разбираш какво ти говоря. Кой ще е последен, дали ние, дали вие, дали те - няма никакво значение. Все има последен и той все оправя бъркотията. Въпроса е защо има и дали е нужно да има бъркотия. Едни и същи хора идваме по съборите от години, познаваме се, някои дори сме приятели. И накрая какво? Едни колеги прее.... таковат други колеги. На мен от това ми е болно. Яено на теб и другите не ви вълнува особено. Разсъждения от типа:
- Ще седна на друга маса.
- Ще се пиша на отделна сметка.
- Ще седна в съседното заведение с 5 човека сигурни приятели.
- Ще си донеса сандвичи от къщи и ще ям в колата.
- Ще купя хляб и лютеница и ще мажа филии в стаята.
- Ще запаля скара на центъра на селото.

Не решават проблема. Разсъждения от типа: "Аз се оправих и другите да се оправят." се наричат егоизъм. По нашия край още му викаме още: "самог*зничество". Това по никакъв начин не допринася за клуба и за общото благо. Вярно, че да се мисли за "общото благо" е било модерно преди повече от 30 години, но все пак не намирам нищо лошо в това.

Вайпър,

Изпускането на парата в никакъв случай не е нещо лошо! Въпроса обаче е къде и как, дали пречиш на другите и така нататък. Намери някоя ливада в покрайнините на селото, около твоя град, покрай пътя... върти, изпускай пара, избухвай, издивявай, изригвай!!! Нужно ли е да е пред хората? Или иначе се губи смисъла ако не те видят. Това вече не е разпускане, а демонстрация. Едно време бях гледал едно от предаванията на Слави Трифонов с гост Димитър Бербатов. Бат Митко каза: "Тези които не могат да ритат топката, ритат играчите по кокалчетата!". С колите е същото. Който не може да направи нищо на пистата в състезателен режим, показва майсторлък на магистралата или на поляната.

За скарите... Мен лично не ми пречи по никакъв начин. Аз също обичам да ям печени меса на скара. Въпросът там е друг. Нужна ли ти е цялата тази показност? Преди събора: "Аз ще направя скара!". След събора: "Аз направих скара, черпих всички!". Имал си на сърце, почерпил си! Това е много хубаво! Който има акъл в главата си ще го оцени, който няма е прост неблагодарник! Иначе започва да звучи като казано от Митьо Пищова:
- Раздал съм 1000 кебапчета, 2000 кюфтета....
- Раздал съм 2 камиона "фафли..."
- Раздал съм маратонки на бедните деца...
- Ман'кенки..... Ман'кенки.....

Милев!!! Благодаря ти! И ти си голЕм пич!!!

Втори събор може и да няма, ама всяка година след събора си говорим за някаква среща есента (На Дряново, може би.) (Любо, за теб го казвам. Знам, че имаш специални чувства към този град, но обеща пред свидетели ако има среша да дойдеш!). И все пак до есенна среща така и не се е стигнало толкова години. Москвичистите правят или преди правеха и по една есенна среща освен официалния събор. Дори присъствах на една такава (за кратко). На "Копринка" в гората, в храсталака, пуснали си ток от колите, вързали по една крушка, музика - приказват си, веселят се. Ние все сме с големите претенции. Единия искал писта, на другия хотела му бил скъп, на третия бунгалата му били мизерни, на четвъртия му било далеко, на петия му било неравно и не можел да си вкара ниската кола и така нататък... Затова и все не можем да се съберем два пъти в една година.

За соц. събира ти е ясно повече от колкото на мен. Да го казвам ли? Ще го кажа! Присъствах на един телефонен разговор между бат Радо и човек от Трабант клуба (представител, председател или какъвто е бил там...). Общо взето "приказката' беше: "Направете го вие, пък ние ще дойдем!". Никой няма желание да организира, ама на готово всеки иска да отиде. А и има ли смисъл от този соц. събор? На края на вечерта ние бяхме на нашата маса, москвичистите на тяхната, а трабантаджиите на друга. Да не говорим, че забелязах и "жестоко" обидени които си тръгнаха най-демонстративно, защото нямало награди.

Денис ще си направи Самарата когато аз направя синьото Жигули. Тоест хипотетично е възможно да стане някога, ама кога е друг въпрос....

Към хората които бих искал да видя и с които бих искал да общувам мога да добавя Марто, Евгени и Миро от Габрово. Улегнали хора със знания и опит от които има какво да се научи.

И не на последно място онзи несериозник зам. председателя (това съм му го казал и на ЛС, все пак ми е приятелче, да не помислите, че го плюя тук) бат Радо да се завлече на събора след 2-3-4 години отсъствие.

Очко Иванов, липсваше ни (ти и твоята ракия) на събора!

Браво на Руси. Невъзможни неща няма! Желание да имаш!

Потребителски аватар
Viper
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1206
Регистриран: 09 август 2012
Репутация: 28
Местоположение: Русе
Автомобил: ВАЗ 2105
Контакти:

Отзиви за Събор 2021

Мнение от Viper » 19 юли 2021 13:04

Уф, ама само дъвчем едно и също... бях решил да спра темата, но поради обвиненията в показност ще продължа.
Първо, ако е по-шумно, то идеята е за да дойдат повече души да се присъединят, не съм кандат политик (все още) и реално нямам полза.
Ако целях показност, щях да обяснявам 3 дена нон стоп как съм изчистил полянката след всички, ама не го правя нали.
Ако някой от организаторите е против, нека да дойде и да ми каже културно и "проблема" е решен.
Второ, имам достатъчно възможност да правя същото всекидневно.
Трето, Аз това на пистата съм го правил достатъчно и просто нямам желание, за тая цел си ходя да карам карт. От друга страна си знам стилът на управление и най-много да пострада машината, и да се прибирам до Русе на платформа.
В заключение, опитваш се да пречупиш нещата през призмата на твоя мироглед само. Ако толкова ти е неприятно поведението ни, си свободен да дойдеш и да ни го кажеш в очите нали? Пък току виж си разбрал, че не сме чак такива селяндури. (focus)
ПП.
Към хората които бих искал да видя и с които бих искал да общувам мога да добавя Марто, Евгени и Миро от Габрово. Улегнали хора със знания и опит от които има какво да се научи.
Това изказване е меко казано грубо и неуважително към много от хората от клуба. Повярвай ми, можеш да научиш много повече от колокто предполагаш от хора от които дори не предполагаш. По никакъв начин не поставям под съмнение изброените хора, там резултатите говорят сами за себе си, но ще останеш изненадан колкото много можеш да научиш от други хора, като си размениш две приказки с тях.
Аз за това винаги се радвам на абсолютно всеки присъстващ.
Който разбрал, разбрал, аз спирам до тук, почва да ми става тъпо да се обяснявам като ученичка. (stupid)
Последна промяна от Viper на 19 юли 2021 15:58, променено общо 2 пъти.
Газ до ламарината.... и т'ва е!

Потребителски аватар
Shareniq
Член на Лада Клуб България
Мнения: 23
Регистриран: 07 юни 2019
Репутация: 0
Местоположение: Русе
Автомобил: ВАЗ 2101

Отзиви за Събор 2021

Мнение от Shareniq » 19 юли 2021 13:30

Смешна история....противоречиш си в изказванията.
Нямам намерение да се занимавам повече с тея дребнави глупости!
ВАЗ до гроб (heart)

Потребителски аватар
LADA-2107
Член на Лада Клуб България
Мнения: 5962
Регистриран: 13 април 2008
Репутация: 304
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Отзиви за Събор 2021

Мнение от LADA-2107 » 20 юли 2021 11:07

Каквото мисля, това съм написал. Не съм някой лицемерен тип да приказвам сладки приказки и да се подмазвам, за да се харесам на този и онзи. Както съм го видял, както съм го усетил, така съм го написал. За мен това е истината. Вие ще кажете, че това е моята истина. Така да бъде. Всеки е свободен да се сърди и обижда. Вас не ви вълнува моето мнение. Мен защо трябва да ме вълнува вашето?

Иване, ти може и да си много дибър човек, по сърце и по душа. Може да имаш много добри, дори приятелски намерения, но аз няма как да видя това. Аз виждам определени действия, които за мен са неприятни, затова ги отбелязвам и коментирам. С теб сме си писали на ЛС, както и публично (тук във форума и в групите във фейсбук). Само дето по трелефона не сме се чули. Достатъчно неща сме изписали и сме спорили. Как "да седна на една маса" (образно казано) с теб. Какво ще си кажем? За какво ще говорим? Достатъчно съм разбрал, че не си мой тип човек. Имаме различия във всичко - политически пристрастия, разбирания за живота, кое е редно и кое не, кое правилно и кое не, кое допустимо и кое не.... Различни приоритети, различни неща харесваме. Така нататък.....

Тези трима човека които споменах са допълнение (от мен) към изброените от Милев. Това не означава, че искам да видя само тях. Искам да видя всички. С изключение на 5 - 10 човрка които не искам да виждам. Но, има едно голямо НО! Ако на събора са присъствали 100 - 150 човека, аз познавам 50 - 60, но приятели са ми 5 - 10 човека. Нормално най-много да се зарадвам на хората които са ми близки приятели. Не знам кой за какво се обижда и кое е неуважително.

Хора с познания и опит съм сигурен, че има много. Но не е само наличието на познания и опит, а също желанието да споделяш и обясняваш. Едни са дружелюбно настроени винаги готови да помагат. Други вярват, че едва ли не са открили тайната на познанието и смятат да я отнесат със себе си. И на времето тук във форума беше така, а сега във групите във фейсбук е още по-зле. Ползват се само за обави (купува/продава) и да пускат снимки на колите си, а някой дори нямат какво да покажат и публикуват снимки/клипове от интернет. В същото време като се появи човек с проблем няма кой да му даде адекватен отговор. Отговаря се с една дума, с едно изречение.... Колкото да се отчетат, че са написали нещо. А, че написаното от тях не е от полза, защото човека нищо не разбира и има нужда от подробно обяснение, това не е важно. Хората които съм споменал са ми помогнали по един или друг начин и са си заслужили уважението. Има защо като помисля за Лада клуб, това да са едни от първите имена които ми изникват в ума!

Отговори

Върни се в “Събор 2021 - Аспарухово”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост