Събор 2021

Обсъждане на срещите между членовете и феновете на клуба.
Потребителски аватар
plamil
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1495
Регистриран: 04 февруари 2009
Репутация: 105
Местоположение: с. Аспарухово, общ Дългопол
Автомобил: ВАЗ 21043
Контакти:

Събор 2021

Мнение от plamil » 05 фев 2021 12:07

Колеги, пуснах темата с едничката цел - да се организират нещата навреме.
Този който ще се нагърби с организацията (дори и да не съм аз, а някой друг), му е необходимо технологични време - пускане на анкета за мястото на събора, пускане на анкета за датата на събора, пускане на официални писма от името на клуба до ред институции и т.н. Обикаляне и предварителни заявки и капариране на ресторанти и места за спане.
Всички тези неща изискват навременни действия, няма как да станат от днес за утре.

П.П. колко от участниците в Събор 2020 разбраха че на същата дата в селото имаше организиран турнир по тенис на маса и имаше гости от цяла Варненска област, както и сватба със 120-130 гости. Ако своевременно не бях говорил с управителя на Етнографския комплекс, щяхме да видим ресторант през крив макарон.

П.П.П. Не обвинявам никого, и не се сърдя на никого за изказаните мнения. Много неща от събора можеха да се направят по-добре, и то много по-добре, за което съм си виновен аз, и никой друг. Някои неща просто нямаше как да се случат по друг начин. Въпреки това много се радвах на всички които дойдоха, съжалявам само че не можах на всички да отделя еднакво време.

Потребителски аватар
v_gelinski
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1075
Регистриран: 15 септември 2011
Репутация: 78
Местоположение: Кюстендил/София
Контакти:

Събор 2021

Мнение от v_gelinski » 05 фев 2021 19:11

Да изкажа и аз мнение, като човек, ходил на последните 8 събора на ЛКБ. Ще опитам да обощя повечето критики, които чувам от хората около мен и моето виждане за справянето с въпросните проблеми.

1) Най-често се споменава ненавременното обслужване в ресторанта. Факт. Повече се усети на обед, докато разберем, че нещата от поръчката няма да дойдат. Вечерта г/д разбрахме, че трябва да се оправяме сами и беше една идея по-добре. Тук е моментът да напомня за съборът в Узана 2013 (Първият събор на ЛКБ, който посетих), на който обслужване липсваше по замисъл - просто нямаше ресторант в хижата и всеки си носеше храна/пиене. Да напомня и за обслужването в хотел Орбита, Кайлъка, където всеки път като си поръчаш пържени картофи или ракия и трябваше да се бъркаш за стотинки, защото искаха да се плати веднага. И нищо, все събори на които съм си прекарал хубаво, убеден съм не само аз. Проблемът миналата година беше заради разминаването в очаквания и реалност. В крайна сметка винаги може да се запази друго заведение, да се говори със собственика да си наеме доп. персонал за деня на събора или да ни разреши консумация от вкъщи. Скарата на Буталото е голяма и на Калояново винаги спасява положението (tease)

2) Липсата на указания/табели към пистата. Всъщност указания имаше доста подробни във форума и почти никакви на място, което поражда и въпросната критика. Проблемът е лесно решим, след като вече се знае за него.

3) Много малкото време, прекарано на пистата/летището и във връзка с това прекалено малкото игри/състезания, проведени там. Наш основен враг при съборите, на които е имало писта (че и на някои други) е жегата. Тук няма много какво да се направи, освен евентуално да изберем по-ранна дата и по-ранен час и да се надяваме на късмет.

4) Твърде прашната писта. Организаторите бяха положили много труд да я почистят (не знам колко са видяли състоянието на пистата преди събора) и не можем да им се сърдим, че не са минали с метла и мокър парцал за финално. Да, не беше най-хубавата писта, на която сме били, но спред мен измежду местата, които можем да си позволим пистата в Плевен беше по-скоро едно приятно изключение, благодарение на Венци. Евентуално може да се помисли при подреждането на колите, тези които няма да участват в състезанията да са по-встрани, дори това да доведе до "разпокъсване". За снимки така или иначе се редим после по модели, цветове, количество видима ръжда и други подобни признаци.

5) Отдалечеността на събора. Съборът винаги ще е близко за едни и далеч за други и винаги най-доброто място за провеждане ще в централните части на страната. Въпреки това миналогодишният събор не бе първият в Източна България за нашият клуб, а един съседен клуб си бяха направили събор в Западна България (Враца). До колкото помня(съм чул) беше(е било) весело и на двата събора. Мога да дам пример и със събора в Унгария, който освен че е в единия край на страната, на него идват хора от Естония, Германия (Берлин), Финландия, Чехия... Рекордьори са финландците с почти 3000км в посока, а немците и естонците са от редовните посетители. За момента имаме 2 по-сериозни предложения в двата срещуположни краища на страната, т.е. по всяка вероятност тази година също ще падне бая пътуване с Лада.

В общи линии съборът миналата година не беше перфектен (както и предишните събори до сега), но това не означава, че беше лош събор. Според мен проблемите бяха несъществени и лесноостраними при едно препланиране. Аз лично си прекарах добре, запазих хубави спомени от събора и свързаните след него клубни разходки. Със сигурност не бих го окачествил като "пълно разочарование".

В заключение ще кажа, че тази година се наблюдава хубава тенденция - докато последните години до последно се чудим дали и кой ще се наеме да го организира то в момента има няколко желаещи. Предлагам до 2-3 седмици да отсеем сериозните предложения, за да имаме време до средата на другия месец да гласуваме и да вложим всички усилия в една посока.
Тогда нажмут водители стартеры И по лесам, по сопкам, по воде....

Потребителски аватар
Wolfgar
Член на Лада Клуб България
Мнения: 710
Регистриран: 20 април 2013
Репутация: 14
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 21053

Събор 2021

Мнение от Wolfgar » 07 фев 2021 08:36

По стечение на обстоятелствата бях на работа и се наложи да пропусна събора миналата година. Сигурен съм, че Пламен се е постарал и нищата са били на ниво. Няма как да е перфектно - никога и никъде. Или поне не за всички.
Подкрепям с две ръце ранното повдигане на темата за тазгодишния събор. На нас винаги ни куца едно - организацията на време. Започваме в последния момент да дискутираме дата, място и организатори. Тези неща, според мен, трябва да са ясни още в края на Март най-късно.
Покрай едно събитие, дори и детски рожден ден в парка Заимов, си има куп неща за правене и уговаряне. За вадене на документи, организиране на места за спане, линейка за евентуалната писта, кордона из града и т.н.н. си е необходимо време. Ние решаваме 2-3 седмици преди събитието кога и къде ще е и хоп товарим човек с цялата огранизац, като му даваме минималното за реакция. Така не само нещата не се получават перфектно, а ами и човека се скапва от припряността.
Дайте да изясним нещата от по-рано и да действаме. Съборът си го правим ние и съответно качеството му зависи от самите нас. Всяко място, с изключение на Дряново :lol: , може да го превърнем в перфектното.
Пуснете анкета за дата първоначално. Да видим настроенията на хората и после вече ще дискутираме място и евентуален организатор. Нека нещата да се развиват плавно и с финес ;)

samarkata
Дама
Мнения: 63
Регистриран: 02 декември 2014
Репутация: 2
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 2108

Събор 2021

Мнение от samarkata » 19 фев 2021 21:38

Колеги, дестинацията Троян има мноооого забележителности, които да се разгледат и може да се направи много добра програма. Бях там на събор на един клуб (няма да казвам кой (hiro) ) и имаше поход, парад, майсторско + дрифт или кой каквото може и се кефи, посещение в завод Балкан и други. Ако някой може да се заеме ще стане много хубаво!
Няма път към щастието, пътят е щастието!

Потребителски аватар
Crazzy_Lada
Официален фотограф на ЛКБ
Мнения: 397
Регистриран: 30 декември 2011
Репутация: 44
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 21051
Контакти:

Събор 2021

Мнение от Crazzy_Lada » 03 мар 2021 09:34

Аз мисля, че няма нищо лошо още една година да направим събора в Аспарухово.
Plamil се беше постарал и организирал нещата добре миналата година. Да, дребни проблеми винаги има, но не виждам защо трябва да се реагира толкова остро и да се плюе по усилията на човек, който е отделил не малко време, за да организира мероприятие за над 100 души. Имам чувството, че всяка година се повтаря една и съща винилова плоча - всички все са недоволни, но никой не се хваща да организира цял събор. А ако случайно някой го направи след това е подложен на милиони критики и упреци, които не е заслужил...
За мен лично миналата година имаше проблем с липсата на достатъчно игри, състезания и т.н. Но това беше свързано с липсата на сенчести места за подобен тип игри. Естествено и обслужването в кръчмата беше лошо, или по-скоро липсваше такова. Но както и Вальо каза преди години сме били на събори, които нямаха нито ресторант, а да не говорим, че 2014 година, когато бяхме в Плевен нямаше нито баня, нито душове и въпреки това винаги сме си изкарвали весело, дори и на гола поляна!
Колеги нека да не забравяме, че идеята на съборите е да се видим, да покараме, да си полафим, да пиинем и хапнем и най-вече да се забавляваме!
Пожелавам успех на Пламен, ако се хване и тази година да организира нещата! :D (victory) :D
Лудите нямат спирачки!

Потребителски аватар
plamil
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1495
Регистриран: 04 февруари 2009
Репутация: 105
Местоположение: с. Аспарухово, общ Дългопол
Автомобил: ВАЗ 21043
Контакти:

Събор 2021

Мнение от plamil » 05 мар 2021 17:38

Колеги, нека да се отбележим тези, които се наемат да организират Събор2021, за да може да се пусне анкета за мястото.
Аз се наемам да организирам събора в с. Аспарухово

Потребителски аватар
Viper
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1167
Регистриран: 09 август 2012
Репутация: 27
Местоположение: Русе
Автомобил: ВАЗ 2106
Контакти:

Събор 2021

Мнение от Viper » 06 мар 2021 05:56

Аз подкрепям Аспарухово, най-малкото, защото миналата година не можах да присъствам и тази година мисля да се реванширам. :cheers:
Газ до ламарината.... и т'ва е!

Потребителски аватар
LADA-2107
Член на Лада Клуб България
Мнения: 5818
Регистриран: 13 април 2008
Репутация: 282
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Събор 2021

Мнение от LADA-2107 » 06 мар 2021 10:50

Подкрепям Пламен за Аспарухово.

Съгласен съм с всичко написано от Биляна.

Потребителски аватар
Viper
Член на Лада Клуб България
Мнения: 1167
Регистриран: 09 август 2012
Репутация: 27
Местоположение: Русе
Автомобил: ВАЗ 2106
Контакти:

Събор 2021

Мнение от Viper » 06 мар 2021 17:03

Трябва да се радваме, че има желаещи да организират, който не е доволен, нека да се хване и да организира на "по-добро" място.
Аз преди известно време се опитах, стигнах до никъде.
Пистата била прашна... яденето закъсняло... било далеч... ще си спестя коментара.
Газ до ламарината.... и т'ва е!

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Мнения: 6975
Регистриран: 01 март 2008
Репутация: 124
Местоположение: София
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

Събор 2021

Мнение от Денис И. » 08 мар 2021 20:28

Имаме предложение и от Стойчовски да го организира в Кюстенидил. Нека чуем и неговото предложение.
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Отговори

Върни се в “Срещи”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост