Малка разходка до Украйна:
Пътят в Румъния, въпреки снега и виелицата, температура около -12С беше подържан в отлично състояние и скороста, която подържах беше около 100-120-на места до 140км/ч. Направо съм изумен от румънците! Толкова почистваща техника, при това нова, може да се види само на панаир. Пътят чист, без заледявания!
P1230006.JPG
Вече в Украйна, температурата рязко се понижи, до -27,5С. Пътят почистен от снега, но отдолу чист лед! Ние, въпреки зимните гуми, карахме бавно, 50-60км/ч. Украинските джигити ни изпреварваха като експрес през селска гара. Гумите им с шипове, скорост при всички случай на този лед около и над 100км/ч.
P1230021.JPG
На другият ден вече температурата трайно мина -30С, но с тенденция за намаляне (повишаване).
P1240024.JPG
Но въпреки, че по термометър има ниска температура, не се чувстваше. Живота си е нормален, във всички помещения е топло, и то повече от необходимото. Децата ме заведоха на пързалката, разходихме се по площада. Пълно с народ. Само аз се познавах, че съм чужденец - бях без шапка. Но въпреки всичко, не беше студено. Щом като взеха внука да се разходи с нас. Някой може ли да си помисли, че в България при -30С ще разхождаш дете на 2,5год?
С колите нямахне проблеми -дизеловото Меганче на дъщерята и новата Вектра на сина. Без проблем всяка сутрин си палеха. По принцип много коли се движеха, Лади, Москвичи и нови, все едно нормално време. Така, да запомните, ако една кола е добре подготвена за зимата, то няма проблем. Въпрос на стопанин. Няма лоши коли, има неподържани!
За малко да направя и много интерестна снимка - Жигула, от първите, тегли Мерцедес нов модел, за да запали. Но докато намеря камерата-те отминаха. Щеше да е страхотна снимка!