Здравейте!
Решил съм да ревизирам оригиналните амортисьори, колата е ВАЗ 21011,намерил съм ремонтни комплекти,от руските сайтове намерих и какво масло се ползва- "Жидкость для амортизаторов ГРЖ-12" безмислено е да го търся в България, но намерих какви са му характеристиките-https://www.zarechie.ru/catalogue/oils/ ... rj-12.html
Моля някой който е ремонтирал амортисьори да посочи какво масло е ползвал или кое масло е най близкият аналог в България в момента съгласно данните от посоченият сайт.
Предварително благодаря!
Масло за амортисьори
- DiscontroL
- Регистриран: 01 юли 2013
- Автомобил: ВАЗ 21061
Масло за амортисьори
Да си ти кажа първо, че дори и да ги направиш тези амортисьори, то не се знае колко време ще изкарат. Според мен е пълна загуба на време, като вземем предвид цената на читавите амортисьори за тази кола. Ама щом си решил да се занимаваш.. Ето ти един достъпен вариант https://www.motul.com/bg/bg/products/sh ... ctory-line - от сайта си намираш най-близкия доставчик до теб и поръчваш. Като цяло има много такива масла, ама трябва да се разровиш в нета или да питаш някой дето се занима с ремонт на състезателни амортисьори или амортисьори за колела/мотори
- LADA-2107
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
Масло за амортисьори
На мен ми е интересно какво включват ремонтните комплекти. Освен гумените уплътнения отгоре на стержена има ли клапанчетата отдолу на буталото и на дъното на цилиндъра. Буталото има един сегмент, него има ли го в ремонтния комплект?
-
- Регистриран: 05 ноември 2022
- Автомобил: ВАЗ 21011
Масло за амортисьори
ремонтният комплект съдържа 6 елемента-големият О пръстен,прахозащитен маншон,салник на штока,пружина, пружина тарелка и въпросният сегмент,само че моите амортисьори се оказа че са полски и комплекта е неприложим.
В същото време след разглобяването на единият амортисьор се оказа че имат по опростена конструкция и необходимо да им се долее масло,количеството на което установих по метода на пробата и грешката.
В същото време след разглобяването на единият амортисьор се оказа че имат по опростена конструкция и необходимо да им се долее масло,количеството на което установих по метода на пробата и грешката.
Масло за амортисьори
Колеги, споделям своя опит с масло за амартисьори. Преди няколко гоини реших да пробвам с масло ЕР90 - диферинцеално масло. Разглобих предни и задни амортесьори промих ги и налях диферециално масло с тях съгласно заводските предписания за количеството масло за предни и задни амортесьори. Нищо не съм подменял - гумички,клапани, сегменти и т. н. защото ги нямах в наличност. Колата возеше малко твърдо - спортно което мене ме устройваше. с течение на времето т.е. изминатите хиляди километри започна да вози малко по-меко. Само на единият амортесьор му изтърваха гумените уплътнения, но това се случи след стотици километри пробег. За мен практическият извод е, че това е добро решение за този който харесва спортното возене.