това 25 стотни разлика от 6,5 ли? ... не знаех, че чак толкова прецизно трябва да се настрои... А с какво се мери? Аз с шублера го настройвах
ВАЗ 2101 пали със смукач, а при връщането му гасне
-
- Регистриран: 19 октомври 2017
- Автомобил: ВАЗ 2101
- ///Mechov
- Регистриран: 19 септември 2019
- Автомобил: ВАЗ 2106
Може и с него, но на времето имаше едни плочки като от бакелит за калибровка. В YouTube има доста видео материали от братушките, как се прави. Просто пиши на руски и ще ти излязат.
Изпратено от моят POT-LX1 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят POT-LX1 с помощта на Tapatalk
- LADA-2107
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
Вземаш горната част на карбуратора (капака), само него с монтиран иглен клапан и поплавък (преди поплавъка се поставя уплътнутеля (гарнитурата)). Капака го държиш в положение с щуцера за входящо гориво нагоре. При това положение разстоянието между капака и поплавъка трябва да е 6,5 или 7,5 мм в зависимост от модела на карбуратора. +/- 0,25 мм е допустимото отклонение. Ако е дадено 6,5 - може да варира от 6,25 до 6,75 мм. Нивото не може да бъде 100% еднакво по всяко време. Все пак колата се накланя настрани, напред или назад когато се движи.
Към колегата който спореше за нивото. Аз съм ги чел тези неща преди време, иначе нямаше да се хвана да споря.
Към колегата който спореше за нивото. Аз съм ги чел тези неща преди време, иначе нямаше да се хвана да споря.
-
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 26 май 2012
- Автомобил: ВАЗ 21013
Аз на моята кола го направих с клечка,по нужния размер и пинсета.Гарантирам за резултата по този метод.