Карбуратор - горивото се изпарява
- rado_80
- Регистриран: 07 януари 2010
- Автомобил: ВАЗ 2106
Здравейте,
Биха искал да потърся вашата помощ по отношение на странно за мен изчезване на горивото от карбуратора. Автомобила е ВАЗ 2106, '79 г. Когато двигателя работи всичко е нормално и работи стабилно на всички обороти, но 10 - 20 мин. след като го изгася в поплавъковата камера вече няма гориво. За да стартирам мотора трябва или да повъртя известно време докато подкачи гориво или да го направя ръчно. Когато камерата е пълна двигателя стартира веднага и, пак казвам, работи нормално. Карбуратора е почистен, ревизиран и с нови гарнитури. Горивната помпа и маркуча към карбуратора са сменяни преди няколко години. Течове на гориво няма отникъде и вече не мога да разбера защо горивото се изпарява толкова бързо. Това го прави от няколко години, горе - долу след като смених горивната помпа, но дали може тя да причинява този проблем? Карбуратора е оригиналния, с механична втора клапа и ел. клапан, без вакуум към делкото (то също няма вакуумен регулатор).
Благодаря предварително за вниманието и помощта!
Биха искал да потърся вашата помощ по отношение на странно за мен изчезване на горивото от карбуратора. Автомобила е ВАЗ 2106, '79 г. Когато двигателя работи всичко е нормално и работи стабилно на всички обороти, но 10 - 20 мин. след като го изгася в поплавъковата камера вече няма гориво. За да стартирам мотора трябва или да повъртя известно време докато подкачи гориво или да го направя ръчно. Когато камерата е пълна двигателя стартира веднага и, пак казвам, работи нормално. Карбуратора е почистен, ревизиран и с нови гарнитури. Горивната помпа и маркуча към карбуратора са сменяни преди няколко години. Течове на гориво няма отникъде и вече не мога да разбера защо горивото се изпарява толкова бързо. Това го прави от няколко години, горе - долу след като смених горивната помпа, но дали може тя да причинява този проблем? Карбуратора е оригиналния, с механична втора клапа и ел. клапан, без вакуум към делкото (то също няма вакуумен регулатор).
Благодаря предварително за вниманието и помощта!
- ///Mechov
- Регистриран: 19 септември 2019
Хубаво огледай карбуратора за течове. Попадал съм на спукани. Нивото в поплавъковата камера как е? Какъв бензин сипваш? Колко се нагрява карбуратора? Виждал съм да кипи бензина в поплавъковата камера, но да изкипи целия, нивото трябва да ти е ниско.
Изпратено от моят POT-LX1 с помощта на Tapatalk
- rado_80
Ами не е спукан, гледал съм го много пъти и в работно положение и разглобен. Бензина е 95, а нивото го държа някъде до средата на наклонената част от камерата, под жигльора за спиране достъпа на горивото. Това ниво ми отговаря на 6мм между поплавъка и горната част на карбуратора. За нагряване на карбуратора не знам точно, но при работна температура на двигателя мога да го пипам с ръка. Наистина странен проблем, който се появи преди няколко години...///Mechov написа: ↑10 ное 2021 15:10Хубаво огледай карбуратора за течове. Попадал съм на спукани. Нивото в поплавъковата камера как е? Какъв бензин сипваш? Колко се нагрява карбуратора? Виждал съм да кипи бензина в поплавъковата камера, но да изкипи целия, нивото трябва да ти е ниско.

- auto_forum
- Регистриран: 21 март 2008
И моята е така. Кипи бензина и попада в колектора. Ето решение на този проблем, още не съм го пробвал, не ми остава време.
- rado_80
Интересно! Трябва да го пробвам... Излиза, че не само при мен се появява този проблем, а вече си мислех да купувам чисто нов карбуратор...
- butaloto.
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 01 март 2008
- Автомобил: ВАЗ 2103
- Контакти:
Може да не ти държи клапана за обратния път на бензина на бензиновата помпа. Стича се обратно надолу.. 

Две неща никога няма да забравят сетивата ми - уханието на хубавата жена и мириса от старата Лада.
- rado_80
В интерес на истината и аз нещо такова си мислех, защото преди да сменя горивната помпа преди няколко години го нямаше този проблем. Цяла седмица си стои в гаража и после само дръпвам смукача, напомпя няколко пъти педала на газта и двигателя си стартира без проблем. Освен това имам спомени, че преди като вдигнех капака на карбуратора и при увисване на поплавъка, пръсваше малко гориво под налягане от горивната система към поплавъковата камера, а сега не наблюдавам подобно нещо... Може пък да пробвам с друга горивна помпа да видя какъв ще бъде резултата.