Въпроси относно каре на кардан

Ремонти и обслужване
2101 • 2102 • 2103 • 2104 • 2105 • 2106 • 2107
antoshca
Регистриран: 18 май 2016
Автомобил: ВАЗ 2107

Мнение от antoshca » 28 ное 2021 10:00

И така трябваше да сменя висящия лагер на кардана. Купих въпросният лагер и две карета за всеки случай. И започнаха неприятностите... С голям зор извадих карето, та чак леко деформирах едната му чашка. Само с нагряване успях да извадя вилката на карето с шлиците от вала. Новият лагер се оказа с 2 милиметра по-тесен, та се наложи да сложа шайба под гайката за да стане фокуса със засечките на гайката... И тогава премерих новото каре дали ще влезе на мястото на старото и меренето каза, че е с 2 милиметра по-голямо от разстоянието между двете зегерки - 63 мм. А старото каре е 59мм. Руснаците казват, че карето трябва да е 61.24мм. Знае ли някой как се действа в такъв случай, защото никой от търговците не дава данни за размера на карето. А аз тези 63мм. размер на карето ги измерих с шублер след като го стиснах с менгеме. Иначе стиснато на ръка ми даваше 65мм. Сблъсквал ли се е някой с такива изпълнения?

Polad112
Регистриран: 08 август 2022
Автомобил: ВАЗ 2101

Мнение от Polad112 » 09 авг 2022 15:15

Много гадна ситуация, пробвай да направиш нови резби на

antoshca
Регистриран: 18 май 2016
Автомобил: ВАЗ 2107

Мнение от antoshca » 10 авг 2022 12:36

Проблема го реших с друго каре - вече знаех размера и мерех с шублер в магазина, но човек никога не знае откъде може да го изненадат... В момента съм в подобеен филм с кормилното управление, но и него ще го реша. Някой да препоръча читави амортисьори за Класика?

Отговори

Върни се в “Класика”