За много години, колеги! Живи и здрави!
Имам проблем с ръчната спирачка на ладата 2104 - задържа. Преди 2 години смених спирачната помпа, цилиндърчета предни и задни, маркучи, сервото, предните и задните накладки, спирачна течност, жилото на ръчната спирачка между лявото и дясното колело. Когато разкача ръчната спирачка от двете 13-ки гайки, нямам проблеми, но няма и ръчна спирачка. Когато я натегна и проблемите започват. Спирачките работят перфектно при откачена ръчна. Моля за съдействие! Благодаря предварително!
Задържа ръчната - ПРОБЛЕМЪТ Е РЕШЕН!
-
- Регистриран: 08 януари 2023
- Автомобил: ВАЗ 2104
Последна промяна от Dimitrov на 29 май 2023 17:42, променено общо 1 път.
- Frysco
- Зам. председател на ЛКБ
- Регистриран: 18 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 2105
- Контакти:
Задържа ръчната
Ми да не би просто да е твърде натегната при вилката? Аз го натягам там на трети-четвърти зъб...
- LADA-2107
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
Задържа ръчната
По книга мисля, че трябваше от 3-тия зъб нататък да се усеща съпротивление като дърпаш лоста нагоре.
Аз я правя 3-4 зъб вече да държи и въпреки това не съм имал проблеми.
След като са сменени задните накладки колко е карана колата? Да не би още да не са улегнали?
Аз я правя 3-4 зъб вече да държи и въпреки това не съм имал проблеми.
След като са сменени задните накладки колко е карана колата? Да не би още да не са улегнали?
-
- Регистриран: 08 януари 2023
- Автомобил: ВАЗ 2104
След обстоен преглед, намерих камъче в ролката на жилото за ръчната спирачка. Камъчето блокираше движението на жилото на ръчната спирачка и тя задържаше!