Здравейте,
Как мога да направя само предните габарити да се пускат от копчето за задния халоген или ако може автоматично при достигане на определено напрежение в системата.
Идеята ми е да сложа лед крушки на предните габарити които да използвам като дневни така че да светят късите + габарит през деня
2106 дневни светлини
- auto_forum
- Регистриран: 21 март 2008
2106 дневни светлини
https://cxem.net/avto/electronics/4-64-2.jpg
Това което ми идва като идея е да се монтира реле, което при подаване на плюс от копчето за мъгла да прекъсва захранването назад, което тръгва след 7ми и 8ми предпазител.
Това което ми идва като идея е да се монтира реле, което при подаване на плюс от копчето за мъгла да прекъсва захранването назад, което тръгва след 7ми и 8ми предпазител.
- LADA-2107
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
2106 дневни светлини
Защо точно от "копчето" за задния "халоген"? Монтирай отделно ключе, ако не искаш да разваляш вида на колата може да е под таблото или на друго скришно място. Щом ще са ЛЕД лампите, те имат малка комсумация. Няма да ти е нужно реле. Вземи захранване от някой предпазител/бушон който е под напрежение само когато колата е "на контакт". После пускаш два кабел напред да следват оригиналните снопове с кабелите по левата и десната странаица на коша до габаритите.
Преди години тук във форума някой беше предложил да се вземе сигнал от лампата за маслото през реле. Щом лампата загасне, значи двигателя е запалил и фаровете/дневните светлини се включват.
Преди години тук във форума някой беше предложил да се вземе сигнал от лампата за маслото през реле. Щом лампата загасне, значи двигателя е запалил и фаровете/дневните светлини се включват.
- v_gelinski
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 15 септември 2011
- Контакти:
2106 дневни светлини
Има схеми, които включват автоматично при зададен праг на напрежението. Аз за моята си бях купил от една българска фирма, цените им почват от 6лв, най-скъпият вариант е 15лв (С функцията "изпрати ме до вкъщи" и ШИМ регулатор, т.е. фаровете ти светят по-слабо през деня). Лично на мен ми харесва вариантът с ШИМ, защото хем щади крушките и алтернатора, хем светят оригиналните фарове и отпадат споровете с полицаи на пътя кое трябва да е пуснато. Ако ползваш LED светлини, ШИМ НЕ ти трябва.
Тогда нажмут водители стартеры И по лесам, по сопкам, по воде....
- vesko0o
- Регистриран: 22 ноември 2010
- Автомобил: 04 05 и 07
- Контакти:
2106 дневни светлини
Аз сложих едно обикновенно реле , управлението го вързах към лампата за алтернатора и когато запаля светват само късите без габарита