Как да се справя с нацепено предно табло ВАЗ 2110

Ремонти и обслужване
Самара • Самара 2 • 2110/11/12
Потребителски аватар
toneto66
Регистриран: 29 януари 2009
Автомобил: ВАЗ 21101
Контакти:

Как да се справя с нацепено предно табло ВАЗ 2110

Мнение от toneto66 » 12 апр 2023 20:05

Здравейте момчета.Тблото ми се сцепи на няколко места (очертаните червени кръгчета),ще ми дадете ли някакъв съвет как да го оправя.
А пък, някой ако знае за такова табло да се намира запазено някъде да ми пише.
IMG_20230408_132657 – Копие.jpg

Потребителски аватар
Денис И.
Председател на ЛКБ
Регистриран: 01 март 2008
Автомобил: ВАЗ 21099
Контакти:

как да се справя с предно табло ВАЗ2110

Мнение от Денис И. » 15 апр 2023 16:56

Не мисля, че каквото и да направиш ще може да го върнеш в заводското състояние. Единият вариант е с лепене, шкурене и след това претапициране с плат или кожа, другият е да си намериш ново и да не го държиш на слънце ...
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали

Потребителски аватар
curse_m
Регистриран: 16 април 2008
Автомобил: ВАЗ 21104

Мнение от curse_m » 16 апр 2023 21:51

Пластмасовата част може да я оправиш и залепиш с армиране с метална мрежичка и поялник с регулиране на температурата. За боядисване има такива спрейове и на марки продавани у нас. Пример как се прави:

Аз съм правил това упражнение с цялото табло на Самара преди почти 20г. :) И в крайна сметка ще изглежда по-добре от старото и боята държи яко. Ще си личи с две думи много.
Меката част от таблото обаче е друга история и само тапициране с нещо ще върши работа - кожа, фолия разни.
Принципно тия двете части се продават по отделно, друг е въпроса намирането им особено у нас. А в последно време и на каква цена ще е. Но дори 3 пъти по висока да е от "нормалното" аз бих предпочел да купя ново, защото усилието не е никак малко и не е като ново. Ако не си го правиш сам е финансово безсмислено.
Въпреки че моята 110-ка стоя на улицата 12г винаги съм слагал сенник и таблото няма проблеми. Дори хубавите сенници след някоя година също изгарят от слънцето. На мен проблема ми е с онази пластмаса дето е на чистачките и нея я няма никъде и по сведения от НАР доста хора търсят такава. А тия дето изкачат втора ръка са дори по зле от моята. Но опита за въстановка ще си го запазя за десерт. (hiro)
Lada Vesta SW Cross, Lada Kalina 2 универсал, Lada 21104

Потребителски аватар
toneto66
Регистриран: 29 януари 2009
Автомобил: ВАЗ 21101
Контакти:

Мнение от toneto66 » 24 апр 2023 20:57

Сurse_m , аз онази пласмаса под чистачките я смених и пак се напука по края до гайките.Бах я поръчал от Русия с още, накой части ,ама преди няколко години .Сега мисля, че неможе заради войната.Аз ако можеше да се купува от Русия щях да взема от тези панели дето се наслагва отгоре. И щах да го реша проблема така .
555cb11s-960.jpg
[attachment=0]ab01b11s-960.jpg[/attachment
.

нап

у
Прикачени файлове
ab01b11s-960.jpg

Отговори

Върни се в “Самара / Самара 2 / Десятка (семейство)”