2111 проблем в ел.система

Ремонти и обслужване
Самара • Самара 2 • 2110/11/12
absurd4o
Регистриран: 28 януари 2010

Мнение от absurd4o » 14 сеп 2023 16:55

ЗДРАВЕЙТЕ! Имам Лада 2111, която отскоро има следния проблем-след изгасянето на автомобила и изваждането на ключа, електрическата система остава под напрежение. (преди появяването на проблема, след изгасяне на автомобила спираше работата на вентилатора на парното, а сега продължава да работи!) Това води до пад на акумулатора за няколко дни, ако не се кара колата...а и е пожароопасно за самия автомобил.
Някой имал ли е сходен проблем? Попаднах на ел.техник, който наизуст ми казва че ТРЯБВА ДА СМЕНИМ ключа за запалване "и ще видим"...
Препоръчайте ми електричар в или около София, който да е работил с Лада ....а не да ми обяснява "що ги карате тез боклуци"..
Благодаря Ви предварително! Бъдете здрави!

Потребителски аватар
curse_m
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 16 април 2008
Автомобил: ВАЗ 21104

Мнение от curse_m » 14 сеп 2023 21:25

Според мен е залепнало реле, може да е главното реле за ел. уредите. То е по-голямо и за по голям ток от другите. Освен при таблото с бушоните релетата има такива пред скоростния лост по таблото. Достига се до тях от страничните капаци при краката и от двете страни. Но тези релета не са за електрооборудването в купето.
А за майсторите - всичките са такива. Другите трябва със свещ да ги търсиш... все едно ги няма са. По страшните са тия дето си мислят че това е Жигула и правят пълни щуротии на изуст. В ерата на технологиите лесно може да си намери един майстор схемите точно пък за тоя стар модел Лада, по лесно от за всеки друг кош! Включително и диагностика с прост ELM327.
Lada Vesta SW Cross, Lada Kalina 2 универсал, Lada 21104

Потребителски аватар
toneto66
Регистриран: 29 януари 2009
Автомобил: ВАЗ 21101
Контакти:

Мнение от toneto66 » 19 сеп 2023 14:02

Аз мисля ,че е от контактния ключ . Но по точно от клемореда на контактния ключ.Ако на мериш само клемореда отделно няма да сменяш целия ключ.Случвало ми се е.
jpg. (2).jpg
целия ключ
jpg. (2).jpg (39.93 KиБ) Видяна 5886 пъти
Прикачени файлове
jpg..jpg
jpg..jpg (23.75 KиБ) Видяна 5890 пъти

Отговори

Върни се в “Самара / Самара 2 / Десятка (семейство)”