Ламбда-сонда номер на частта
- toneto66
- Регистриран: 29 януари 2009
- Автомобил: ВАЗ 21101
- Контакти:
Здравейте.Искам да те питам има ли значение в ламбда-сондата първата пред катализатпра и след него втората като номерация някаква.Зашото изкам да сменя втората ламбда-сонда но незнам под каква номерация да я търся;под друга номер ли е .Щото те си имат номера и затова питам.Ако някой е наясно с това да пише.Писах на лично на curse_m ама не ми отговаря.За автомобил ВАЗ 2110 / 8кл./2005г ЕВРО-3 се отнася.
- curse_m
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 16 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 21104
ламбда-сонда
До колкото знам би трябвало да е като на моята Bosch 0 258 006 537. И двете сонди са еднакви.
Едно клипче по темата:
Едно клипче по темата:
Lada Vesta SW Cross, Lada Kalina 2 универсал, Lada 21104
- toneto66
- Регистриран: 29 януари 2009
- Автомобил: ВАЗ 21101
- Контакти:
Ами curse_m купих си ламбдата, втората след катализатора и я смених.Сега ще кача как работят 1 и 2 ламбди, и като гледам стойностите дето показват ;работят добре.Но сега пак ми дава грешка и изписва НЕЕФЕКТИВНОСТ КАТАЛИЗАТОРА .А аз госменях веднъж, от НАР го взех.Тук двигателя работи на ниски обороти.ДК1 е първа ламбда ДК2 е втора ламбда.
- curse_m
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 16 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 21104
Според мен има някакъв проблем защото втората ламбда трябва да стои почти без да мърда в стойност "1"-ца т.е. от тия показания да стои на 0.7-0.8. Това може да не е свързано със самия катализатор.
Примерно на моята 110-ка катализатора е износен вече, но не дава грешка и показва такава картинка: Сигнала на втората сонда повтаря този на първата с по-малка амплитуда т.е. износен катализатор. Но все още няма грешки по въпроса.
При теб може и да е дефектна или повредена ламбда сонда при монтаж, примерно.
Примерно на моята 110-ка катализатора е износен вече, но не дава грешка и показва такава картинка: Сигнала на втората сонда повтаря този на първата с по-малка амплитуда т.е. износен катализатор. Но все още няма грешки по въпроса.
При теб може и да е дефектна или повредена ламбда сонда при монтаж, примерно.
Lada Vesta SW Cross, Lada Kalina 2 универсал, Lada 21104