14 цолови дажанти за Самара
- Денис И.
- Председател на ЛКБ
- Регистриран: 01 март 2008
- Автомобил: ВАЗ 21099
- Контакти:
Re: 14 цолови дажанти за Самара
С оригиналното окачване отпред няма проблем с 14" 6J ET35 с гуми 185/60/14, но отзад опира, въпреки че отзад съм с ЕТ15 съм пробвал и с ЕТ35 (размених предните и задните) и на неравности опира (особено като е натоварена колата, като е празна проблеми няма никакви)
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали
O, aз като цяло мисля да взема на баща ми някаква друга кола и да започвам да си правя ладата, не знам защо, но ми е голяма тръпка. Онзи ден скочиха 3-ма мои приятели с БМВ-та, че били много големи(а аз много се изнервям), за какво съм бил говорел въобще за Саматата, да съм си купел бил "кола" и "да съм оставял каруците на село". А аз съм сигурен, че ако се направи едно състезание(но не само направо и в пресечена местност) Самарата ще одере БМВ-то. Да не говорим въоще за зимни успловия... Мисля да махна задната седалка и по възможност всичко по-тежко от колата за да не може да опират гумите. Има ли някой, който е изчистил напълно багажника и е премахнал задната седалка? С колко килограма ще олекотя купето долу горе?
Относно джантите 155/165/175 на 70/13" е със същия диаметър както всяка 14" джанта с гума на височина 60.
Колеги аз друго искам да попитам
Джантите от Самара на какви други коли стават? Че ще продавам 14ките но незнам нищичко Централен отвор , ЕТ , 4x98 ли са ?
Джантите от Самара на какви други коли стават? Че ще продавам 14ките но незнам нищичко Централен отвор , ЕТ , 4x98 ли са ?
- Денис И.
- Председател на ЛКБ
- Регистриран: 01 март 2008
- Автомобил: ВАЗ 21099
- Контакти:
4х98 мм
58,1 мм централен
5J ширина
58,1 мм централен
5J ширина
http://www.ladaclub-bg.com - новини, статии, полезна информация, рекламни материали
Не исках да пиша нова тема, та затова в тази:
Търси се мнение 7J ET30 H2 15" със съответно 185/55/15 отпред и 185/60/15 отзад.
Който знае, да каже, особено ако някой е пробвал, много ще съм му благодарен!
Предните са летни, а задните зимни.
Търси се мнение 7J ET30 H2 15" със съответно 185/55/15 отпред и 185/60/15 отзад.
Който знае, да каже, особено ако някой е пробвал, много ще съм му благодарен!
Предните са летни, а задните зимни.
- tojaga
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 23 февруари 2008
- Автомобил: ВАЗ 21083
За отпред нямаш проблеми. Отзад е проблема - по груби сметки може и да влязат с 185 гума, ама това на 60 не ми харесва. При мен нещата са 195/50/15 на ЕТ35 джанта и опираха съвсем леко в задната веждата. След обтработка с чука - няма проблем.
Странно но факт - отзад не опират, пробвах всевъзможни тестове, даже и на баба тиквите превозих по черен път около 400кг товар, скокчета правих, по завои, с двама, с трима, с пет човека и ..... НИЩО!
Или нещо не ми е от Самара, или съм някъв нечовек
Или нещо не ми е от Самара, или съм някъв нечовек