Евгени, това е най- лошото на това решение с втулка в СК. А и живота и е по- кратък. Но пък сега разглобих стартер без предна втулка. Още по- странен. Да не смееш да попиташ за цени на частите. Той ще провери тези 2 неща и ще си прецени дали да сваля СК. или не.
Определено си е тегава история, особенно с венеца. Тези неща са кажи речи стотинки, ама определено си е доста хамалогия, ако реши човек да си ги прави сам. Не, че не става, то аз нали сменям по два пъти мотор на година и още толкова пъти скоростна кутия, че тези дреболии минават покрай другите като консуматив.
Ами той проблемът като се появи, на второто включване на стартера си включва без проблем, не го прави последователно няколко пъти ! Втулките не са сменяни никога. Сега е на 103 000 км. Мисля, че една ревизия на стартера вече е нужда /втулки, четки/.
На моята първа Самара хъркаше от време на време при въртене, но не и обърнах внимание малко след това ми се износи втулката в кожуха където влиза ротора. На втората Самара два пъти ми се случи след това свалих стартера намазах върха на ротора и от тогава не ми се е случвало да хърка. Иска периодично да се смазва втулката. Огледах зъбите не бяха наранени.