Проблем с таблото на нива 4х4

Ремонти и обслужване
Нива • 4х4 • Шеви-Нива
Ruskamashina
Регистриран: 13 януари 2019

Мнение от Ruskamashina » 13 яну 2019 16:38

Колеги,
Като запаля колата лапите за маслото, ръчната и като пусна фаровете светят, но не ми светят лампите за скоростта, запалката не свети направо е тъмница. Смених бушон пак не свети. Ако знае някой бих бил благодарен да помогне.

Потребителски аватар
LADA-2107
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 13 април 2008
Контакти:

Мнение от LADA-2107 » 14 яну 2019 14:05

Прекъснат кабел, някоя окислена букса, изгорели лампи. Трябва да се види на място, така няма как да ти кажем.

lidmn
Регистриран: 27 февруари 2019

Мнение от lidmn » 27 фев 2019 11:01

Различните стероиди могат да ти върнат самочувствието, ако си го загубил някъде по пътя, но всичко е в правилния избор и дозировка. Аз имах нужда от малък стимули и честно да си призная много ми помогнаха.
Последна промяна от lidmn на 14 авг 2019 11:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Crazzy_Lada
Официален фотограф на ЛКБ
Регистриран: 30 декември 2011
Автомобил: ВАЗ 21051
Контакти:

Мнение от Crazzy_Lada » 29 апр 2019 10:31

При мен беше като дискотека, пуснеш нещо-то светне друго, включиш фарове-загасне светлината на таблото. Като минеш през някоя дупка и почват всички лампи да светкат, направо не знаеш да се смееш или да плачеш... Сигурно два пъти правихме пистите на платката, оправи се за няколко месеца и пак. То проблема е, че цялото табло отзад е заводски капсулирано (поне при 21214 е така) и не можеш да правиш кой знае какво.По едно време започна да отчита грешно и температурата на водата, все едно прегрява и аз ръчно пусках перките да охлаждат, пък то няма нужда, абе ужас направо. Накрая се наложи да взема ново табло и поне за сега всичко е идеално.
Лудите нямат спирачки!

Потребителски аватар
LADA-2107
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 13 април 2008
Контакти:

Мнение от LADA-2107 » 29 апр 2019 23:50

Странно, капсуловано табло което не може да се разглобява, при това на Лада? Имаш ли някакви снимки? Стана ми интересно.

Няма нещо което не може да се разглоби. Въпроса е само как и дали след това ще може да се сглоби.

Потребителски аватар
Crazzy_Lada
Официален фотограф на ЛКБ
Регистриран: 30 декември 2011
Автомобил: ВАЗ 21051
Контакти:

Мнение от Crazzy_Lada » 04 май 2019 14:30

Не цялото табло, а по-специално уредът за температура на водата не може да се отвори, за да се калиброва така че да мери коректно. Снимки нямам, таблото е някъде по мазето.
Лудите нямат спирачки!

byronhoasy
Регистриран: 02 май 2019
Контакти:

Мнение от byronhoasy » 04 май 2019 19:58

Здравейте господа, имам проблем с таблото на буса, спря да ми отчита количеството на горивото и температурата.Отчита когато си иска, някой може ли да ми каже от къде идва проблема ?

еver20102
Регистриран: 30 октомври 2011

Мнение от еver20102 » 06 май 2019 16:51

Имах същия проблем с моята Лада 2101. Таблото работеше като дискотека , кога както си иска. Оказа се лош контакт на двете букси към печатните платки. Наложи се яка работа за директно спойване на проводниците към съответната писта. Играчка е , ама сега работи перфектно. Успехи !

delyan
Регистриран: 23 юли 2020
Автомобил: Нива 21214

Мнение от delyan » 24 юли 2020 15:40

При мен проблема е следния, като пусна фаровете, някакво реле, започва да цъка и мигат разни лампички по таблото, но без това да се отразява на нищо.(Мига лампичката за мигачите без те да светят, лампичката за къси без да се отразява на фаровете). Къде ли да търся проблема :):):)

andrewhack
Регистриран: 01 април 2020
Автомобил: ВАЗ 21213

Мнение от andrewhack » 03 авг 2020 10:33

Аз имам същия проблем като при delyan.
Предполагам единственото реле, което може да цъка, това е на мигачите - тъйкато и самите мигачи леко премигват без да са включени. Въпросното реле е сравнително ново и руско.
Смятах, че някой контакт слепва при нисък волтаж на акумулатора, но го прави и при напълно зареден.
Това което забелязах - при палене на колата сутрин и включване на фаровете (май и при всеки друг консуматор) активира въпросният проблем.
Голяма част от лампите на таблото спират да работят, а лампите на мигачите, фаровете и май за подгряване на задното стъкло едва премигват. Във същото време самите фарове и мигачи работят нормално.
Аз съм с ВАЗ 21213 - ако някой даде насока, ще съм много благодарен.

Отговори

Върни се в “Нива 4х4”