Страница 1 от 1

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 13 яну 2019 16:38
от Ruskamashina
Колеги,
Като запаля колата лапите за маслото, ръчната и като пусна фаровете светят, но не ми светят лампите за скоростта, запалката не свети направо е тъмница. Смених бушон пак не свети. Ако знае някой бих бил благодарен да помогне.

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 14 яну 2019 14:05
от LADA-2107
Прекъснат кабел, някоя окислена букса, изгорели лампи. Трябва да се види на място, така няма как да ти кажем.

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 27 фев 2019 11:01
от lidmn
Различните стероиди могат да ти върнат самочувствието, ако си го загубил някъде по пътя, но всичко е в правилния избор и дозировка. Аз имах нужда от малък стимули и честно да си призная много ми помогнаха.

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 29 апр 2019 10:31
от Crazzy_Lada
При мен беше като дискотека, пуснеш нещо-то светне друго, включиш фарове-загасне светлината на таблото. Като минеш през някоя дупка и почват всички лампи да светкат, направо не знаеш да се смееш или да плачеш... Сигурно два пъти правихме пистите на платката, оправи се за няколко месеца и пак. То проблема е, че цялото табло отзад е заводски капсулирано (поне при 21214 е така) и не можеш да правиш кой знае какво.По едно време започна да отчита грешно и температурата на водата, все едно прегрява и аз ръчно пусках перките да охлаждат, пък то няма нужда, абе ужас направо. Накрая се наложи да взема ново табло и поне за сега всичко е идеално.

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 29 апр 2019 23:50
от LADA-2107
Странно, капсуловано табло което не може да се разглобява, при това на Лада? Имаш ли някакви снимки? Стана ми интересно.

Няма нещо което не може да се разглоби. Въпроса е само как и дали след това ще може да се сглоби.

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 04 май 2019 14:30
от Crazzy_Lada
Не цялото табло, а по-специално уредът за температура на водата не може да се отвори, за да се калиброва така че да мери коректно. Снимки нямам, таблото е някъде по мазето.

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 04 май 2019 19:58
от byronhoasy
Здравейте господа, имам проблем с таблото на буса, спря да ми отчита количеството на горивото и температурата.Отчита когато си иска, някой може ли да ми каже от къде идва проблема ?

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 06 май 2019 16:51
от еver20102
Имах същия проблем с моята Лада 2101. Таблото работеше като дискотека , кога както си иска. Оказа се лош контакт на двете букси към печатните платки. Наложи се яка работа за директно спойване на проводниците към съответната писта. Играчка е , ама сега работи перфектно. Успехи !

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 24 юли 2020 15:40
от delyan
При мен проблема е следния, като пусна фаровете, някакво реле, започва да цъка и мигат разни лампички по таблото, но без това да се отразява на нищо.(Мига лампичката за мигачите без те да светят, лампичката за къси без да се отразява на фаровете). Къде ли да търся проблема :):):)

Проблем с таблото на нива 4х4

Публикувано: 03 авг 2020 10:33
от andrewhack
Аз имам същия проблем като при delyan.
Предполагам единственото реле, което може да цъка, това е на мигачите - тъйкато и самите мигачи леко премигват без да са включени. Въпросното реле е сравнително ново и руско.
Смятах, че някой контакт слепва при нисък волтаж на акумулатора, но го прави и при напълно зареден.
Това което забелязах - при палене на колата сутрин и включване на фаровете (май и при всеки друг консуматор) активира въпросният проблем.
Голяма част от лампите на таблото спират да работят, а лампите на мигачите, фаровете и май за подгряване на задното стъкло едва премигват. Във същото време самите фарове и мигачи работят нормално.
Аз съм с ВАЗ 21213 - ако някой даде насока, ще съм много благодарен.