Какво ви е мнението за добавките.

Ремонти и обслужване
Нива • 4х4 • Шеви-Нива
Потребителски аватар
teon
Мнения: 819
Регистриран: 27 юни 2010
Репутация: 27
Местоположение: Бургас
Автомобил: ВАЗ 2103

Какво ви е мнението за добавките.

Мнение от teon » 03 мар 2021 21:31

...добавките не са панацея... при вече възникнал проблем- може само да го отложат във времето(колко не се знае :?:евентуално докато се отървеш от колата :? )...според мен, ако имаш намерение да я караш- свиркай си и не слагай нищо...то така или иначе тоз х.й теб чака 8-)...

Потребителски аватар
vis
Мнения: 115
Регистриран: 25 януари 2020
Репутация: 12
Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Лада Веста

Какво ви е мнението за добавките.

Мнение от vis » 08 мар 2021 15:09

djenevas написа:
03 мар 2021 19:06
Шума не е от лагера на съединителя.Това беше непрестанното твърдение в Лада,защото колата беше гаранционна и гледаха да ме отбият всячески.Шум се появявя при загряла кутия и като натисна съединителя до долу и отцепи хубаво изчезва.Отпусна ли малко и зацепи кутията шума пак се възстановява.Моето подозрение е за лагер на първичния вал.Ако добавките вършат това за което ги рекламират трябва да има промяна/надявам се към добро/.
Не знам дали става дума за едно и също, но и при моята Веста Крос има подобен проблем. Паля колата, минават 2-3 минути и на празен ход започва да се чува ромолене (трудно се описва звук). При натискане на съединителя изчезва. След около 10-15 минути, а през лятото само след 2-3 минути ромоленето изчезва и повече не се появява, освен ако колата не престои загасена поне час. Четох из руските форуми и установих, че доста собственици на Веста са констатирали същото. Преобладаващото мнение е, че става дума за някаква партида съединители Валео, защото след смяна на комплект съединител със Закс, ромоленето изчезва. В движение не се усеща, няма проблем със смяна на предавките и се смята, че шумът е досаден, но не се влошава и изобщо не повлиява на работата на автомобила. Хора са стигали до смяна на скоростна кутия и ромоленето е оставало.
При теб за същото ли става дума?

Потребителски аватар
djenevas
Мнения: 115
Регистриран: 12 ноември 2012
Репутация: 7
Местоположение: София
Автомобил: Лада Урбан

Какво ви е мнението за добавките.

Мнение от djenevas » 20 мар 2021 00:23

Не е ромолене.Постоянен шум точно като на износен лагер.Ще карам така до смяна на съединителя.В движение и по инерция също го долавям.
Това ромолене за което казваш ,най- вероятно е от хлабави пружини на феродовия диск.Не влияе на нищо.Просто дразни и не е всякога - предимно на празни обороти.Когато го чуеш,включи на 1 ва и отпусни леко съединителя, колкото да се напрегне колата и виж дали утихва.

Отговори

Върни се в “Нива 4х4”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 2 госта